19 Decembrie 2018 publicat în Frumusete 18 share-uri

Tratamentul implică extragerea trombocitelor din sângele pacientului, pentru a le injecta ulterior în zonele cu probleme ale pielii.

Făcută cunoscută în toată lumea de Kim Kardashian și alte celebrități de la Hollywood, terapia “vampir” sau PRP (Platelet rich plasmă) este o procedura regenerativă revoluționară, care constă în recoltarea, centrifugarea și reinjectarea sângelui pacientului în piele.

Domnul doctor Laurențiu Vlădău (foto), specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, a explicat în ce constă acest tratament, ce imperfecțiuni de ordin estetic poate rezolva și dacă prezintă sau nu riscuri.

Folosită inițial în chirurgia ortopedică, terapia PRP are la bază peste 30 de ani de studii și literatură clinică care îi susțin și demonstrează eficacitatea. Tehnica a fost împrumutată în industria de chirurgie cosmetică datorită rezultatelor deosebite obținute în cazurile în care se dorește reducerea modificărilor pielii cauzate de îmbătrânire, reducerea efectelor îmbătrânirii cauzate de expunerea la soare, ameliorarea cicatricilor cauzate de acnee sau chiar ameliorarea celulitei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

În ce constă procedura

Tratamentul implică extragerea trombocitelor din sângele pacientului, pentru a le injecta ulterior în zonele cu probleme ale pielii.

“Terapia “vampir” sau PRP constă în microinjectii multiple a unui amestec de plasmă proprie pacientului, obținută prin recoltarea de sânge venos care este prelucrat în eprubete speciale. Sângele este centrifugat, iar plasma împreună cu plachetele sangvine sunt izolate și extrase pentru tratament. Plachetele sau trombocitele au rolul de a stimula procese fiziologice, cum ar fi producția de colagen, factori de creștere a părului, și totodată îmbunătățesc microvascularizația și dau semnale regeneratoare celulor și țesuturilor din zonele injectate”, explică domnul doctor Laurențiu Vlădău.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

“Injectarea se poate face foarte superficial, imediat sub epiderm sau în dermul profund, în funcție de efectul pe care dorim să îl obținem și indicația terapeutică. Procedura este însoțită de disconfort minim, ușoară durere la injectare, ameliorată prin aplicarea de crema anestezică înainte de procedură. Pacienții își pot relua activitățile imediat sau la scurt timp după procedură”, adaugă specialistul dermatolog.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri