22 Martie 2019 publicat în Frumusete 5 share-uri

Anumite tipuri de ulei esențial și-au dovedit eficiența în combaterea celulitei, tratarea și detoxifierea țesuturilor pentru îmbunătățirea aspectului pielii.

Sezonul cald aproape că ne bate la ușă, așa că trebuie să ne pregătim intens pentru a avea un corp de invidiat. După o lungă perioadă în care ți-au lipsit exercițiile fizice de tonifiere și o alimentație echilibrată, probabil că pielea ta nu arată foarte bine. Celulita este una dintre cele mai comune probleme ale tuturor femeilor.

Sunt multe cauze care conduc la apariția aspectului de coajă de portocală. Hidratarea neadecvată, o dietă necorespunzătoare, sedentarismul, dezechilibrul hormonal sau circulația limfatică defectuoasă sunt câțiva dintre factorii care favorizează inflamarea țesutului gras subcutanat. Anumite tipuri de ulei esențial și-au dovedit eficiența în combaterea celulitei, tratarea și detoxifierea țesuturilor pentru îmbunătățirea aspectului pielii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Proprietățile uleiurilor esențiale

Celulita afectează 90% dintre femei, iar vechile obiceiuri precum sportul sau mâncatul sănătos nu sunt suficiente pentru a avea o piele netedă și catifelată. Cu toate că se folosesc de foarte mult timp în tratarea a numeroase afecțiuni, de la reducerea stresului și până la vindecarea rănilor, uleiurile esențiale sunt recomandate de dermatologi și pentru tratarea celulitei.

Acestea ajută corpul să elimine lichidele, tonifiază și stimulează pielea. Uleiurile esențiale îmbunătățesc circulația sângelui, distrug grăsimile și lucrează profund la nivel subcutanat. Fiind unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru problemele pielii, inclusiv dezvoltarea celulitei, uleiurile reduc retenția de apă și ajută organismul să elimine toxinele. Cel mai frecvent, o textură grosieră apare pe coapse, șolduri, fese și în zona abdomenului. Deoarece se simt stânjenite, cele mai multe persoane încearcă să își acopere corpul, fapt pentru care celulita a devenit cea mai importantă preocupare din domeniul cosmetic.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Uleiuri esențiale care combat celulita

Uleiurile esențiale au un rol deosebit în sănătatea pielii. Aceste produse sunt o opțiune minunată pentru a avea un corp ferm și frumos. Pot fi folosite individul, însă pentru rezultate optime se combină două sau mai multe uleiuri esențiale. Din când în când, este recomandată schimbarea acestora pentru ca pielea să nu își piardă sensibilitatea la acțiunea lor.

De asemenea, utilizarea uleiurilor esențiale direct pe piele poate provoca iritații pe zonele mai sensibile, așa că ia în calcul amestecarea acestora cu un produs de transport, ca de exemplu ulei de cocos sau de măsline.

Ulei esențial de rozmarin

Fiind un puternic astringent, rozmarinul este ideal pentru stimularea circulației, eliminarea blocajelor limfatice, tonifierea și relaxarea pielii. Un studiu publicat în 2017 arată că uleiul esențial de rozmarin diminuează acumularea de grăsimi și acționează asupra multiplelor căi implicate în debutul, dezvoltarea și apariția celulitei.

5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor

Acest tip de ulei combate retenția de lichide și acumularea de toxine în țesuturi, reduce aspectul celulitei și îmbunătățește aspectul general al pielii.

Ulei esențial de lămâie

Mirosul înălțător de lămâie este deosebit de răcoritor și energizant. Acesta este considerat unul dintre cele mai versatile tipuri de uleiuri. Oferă corpului beneficii stimulative și sedative, însă este și un puternic astringent. Uleiul esențial de lămâie stimulează fluxul sanguin, relaxând în același timp mușchii, reduce stresul de la nivelul pielii și îmbunătățește aspectul celulitei.

În compoziția sa se găsesc o mulțime de compuși activi care ajută întărirea și tonifierea pielii. Se recomandă folosirea sa seara, deoarece în timpul zilei este fotosensibil.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Ulei esențial de scorțișoară

Pe lângă proprietățile sale afrodisiace, uleiul esențial de scorțișoară este un extraordinar tonifiant și stimulant. Este foarte eficient în masajele anticelulitice, mai ales în combinație cu uleiul esențial de rozmarin. Are un miros deosebit și se poate aplica pe pielea umedă, prin masarea zonelor afectate de celulită.

Uleiul esențial de scorțișoară are proprietăți naturale de încălzire a pielii, ceea ce conduce la transpirație și eliminarea apei din organism.

Ulei esențial de lavandă

Cu toate că este extrem de popular pentru aroma sa calmantă, uleiul esențial de lavandă are o listă lungă de utilizări. Acesta este folosit în tratamentul natural al arsurilor, pentru reducerea stresului, a durerilor de cap, durerilor musculare sau stimularea sistemului imunitar. Uleiul esențial de lavandă reprezintă o alegere de top și pentru problemele pielii.

Profesoară înjunghiată de un elev în timpul orei, la Colegiul „Ion Creangă” din București Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Acesta stimulează regenerarea celulelor, ceea ce îl face o opțiune pentru întinerirea pielii și un remediu potrivit în tratarea celulitei. Deoarece este unul dintre cele mai bune produse pentru o piele fermă și tonifiantă, uleiul de lavandă diminuează chiar și celulita aflată într-un stadiu avansat.

Ulei esențial de salvie

Salvia este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, mai ales pentru efectele sale benefice asupra organismului feminin. Cu toate că este și un veritabil afrodisiac, uleiul esențial de salvie este tonic general, un bun remediu sedativ, anticonvulsiv și tonifiant.

Este deosebit de eficient pentru tratarea celulitei utilizându-l cu o perie pentru corp, eventual din fire naturale. Se masează zonele problematice folosind mișcări semi-circulare, după care se face un duș și se masează din nou pielea cu ulei, folosind de această dată vârfurile degetelor.

Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Utilizarea uleiurilor esențiale menționate mai sus, asociată cu mult mișcare și o dietă bogată în fibre, va juca un rol semnificativ în reducerea celulitei. Atât din motive de siguranță, cât și de eficacitate, asigură-te că uleiurile alese sunt potrivite pentru masajul anticelulitic și că au un înalt grad terapeutic. Această afecțiune nu se formează peste noapte și nici nu va dispărea foarte repede, așa că ține cont că consecvența este esențială pentru a obține rezultatele pe care ți le dorești.

Foto homepage: By Madeleine Steinbach /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri