18 Aprilie 2019 publicat în Frumusete 12 share-uri

Oricât de mult ți-ai dori să ai în fiecare zi o coafură impecabilă, adevărul e că programul nu te va lăsa mereu să ajungi la salon. Poți să arăți bine însă și fără ajutorul unui profesionist.

Mai jos găsești patru idei de coafuri care nu doar că sunt foarte spectaculoase, dar nici nu te vor face să pierzi foarte mult timp în fața oglinzii. Pe lângă asta, sunt atemporale, dovadă fiind faptul că, dacă te uiți la prezentările de modă, vei observa că la fiecare dintre ele cel puțin un model poartă una dintre coafurile de mai jos.

Bucle à la Hollywood

O coafură simplă și de efect te poate scoate nu numai din anonimat, ci și dintr-o grămadă de situații neprevăzute, în care trebuie să arăți perfect. Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție și nici răbdare, atunci ai putea opta pentru niște bucle lejere, în stilul celor pe care le poartă vedetele de la Hollywood pe covorul roșu.

Tot ce trebuie să faci e să pui placa la baza șuviței de păr și să începi să o învârți în jurul ei în timp ce tragi ușor în jos, până la vârfuri. La final, nu uita să tapezi puțin părul din față și să folosești fixativ (aplicat, însă, de la o oarecare distanță) pentru a da mai mult volum. Același rezultat îl poți obține și cu un ondulator automat, care e și mult mai ușor de folosit decât o placă obișnuită.

Ponytail

Coafura „ponytail” e din nou la modă și realizarea ei nu necesită prea mult efort. Poți să îți prinzi părul astfel în doar câteva minute. Vestea bună e că se potrivește atât pentru părul ondulat sau creț, cât și pentru cel drept.

Poți începe prin a aplica o ceară de styling pentru a face părul cât mai neted și ușor de aranjat. Prinde apoi părul cu un elastic și aplică la final un fixativ sau spray pentru a da impresia de volum. Coafura e foarte versatilă, poate fi potrivită pentru o mulțime de ocazii sau chiar reinterpretată. La birou, de exemplu, poți să îți prinzi buclele cu niște elastice cât mai apropiate de culoarea ta naturală și să accesorizezi la final cu o bentiță subțire. În cazul unui eveniment mai sofisticat poți să îți faci același ponytail, iar în jurul elasticelor să aplici mici flori artificiale, care să dea culoare și personalitate coafurii.

Cocul de balerină

Are un nume pompos, dar e foarte simplu de realizat. Pașii sunt următorii: tapezi părul, îl netezești, îl prinzi ca și cum ai vrea să faci un ponytail, apoi îl răsucești până când obții un coc. Poți să îl prinzi cu agrafe speciale, dar și cu ajutorul unui elastic fin, în cazul în care simți că ele nu îl fixează bine. La final ar fi bine să nu uiți să aplici un spray profesional care să îi confere coafurii tale luciul clasic pe care îl au cocurile balerinelor.

Coafura aceasta poate fi potrivită pentru o mulțime de ocazii, de la evenimente sofisticate, școală, club și până la serviciu, o întâlnire sau o plimbare prin parc. În cazul unui eveniment mai pretențios, de exemplu, ai putea încerca să o accesorizezi și cu o floare naturală, pentru un plus de efect.

Wet look

„Wet look” se obține foarte ușor și e în vogă iar pe podiumurile de modă. Cum obții această coafură? Iei o perie, întinzi bine părul la bază, iar apoi aplici gel. Asta e tot. Singura mențiune în acest caz ar fi să nu îți faci această coafură prea des pentru că gelul ar putea deteriora firul de păr.

Poți purta această coafură inclusiv la un eveniment sofisticat, dacă o asortezi cu o ținută avangardistă sau chiar cu una androgină. O pereche de pantaloni și o haină supradimensionată sau o salopetă cu diverse detalii și motive interesante ar putea fi alegeri foarte bune.

Coafurile de mai sus sunt foarte ușor de realizat și de efect, iar dacă le accesorizezi cu ținutele potrivite, le poți purta lejer la birou, la școală, pe stradă sau la evenimente sofisticate sau de business.

Foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri