21 Iunie 2019 publicat în Frumusete 1 share-uri

În sezonul călduros este nevoie să acorzi mai multă atenție părului tău și să îl susții prin câțiva pași simpli care îi vor aduce mai multă vitalitate și sănătate.  

Pe cât de mult iubim soarele și zilele călduroase, pe atât de multe provocări are de înfruntat părul nostru pe timp de vară. Razele solare, vântul, apa mării și clorul din piscine sunt factori care deteriorează firul și îl despică. De aceea, în sezonul călduros este nevoie să acorzi mai multă atenție părului tău și să îl susții prin câțiva pași simpli care îi vor aduce mai multă vitalitate și sănătate.  

Renunță la uscător în timpul verii

Poți profita de căldura zilelor de vară, renunțând la  uscător timp de trei luni. Părul tău va beneficia astfel de o perioadă de relaxare în care își poate recăpăta strălucirea și sănătatea, fără să mai fie expus căldurii specifice aparatului care deshidratează și subțiază firul de păr.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Alege șamponul potrivit

Păr lung, scurt, uscat, gras, deteriorat? Drept sau creț, vopsit sau natural? Pentru fiecare tip de păr există un sampon potrivit. Din acest motiv este bine să nu alegi produsul la întâmplare, ci să ții cont de nevoile părului tău. E important să știi că nu poți trata mai multe probleme cu o singură soluție, așa că alege beneficiul pe care vrei să îl obții și axează-te pe el timp de trei, patru luni. Vezi ce șampon ți se potrivește: pentru hidratare, pentru menținerea culorii, curățarea profundă a scalpului sau rezistență. Folosește-l cel mult de trei ori pe săptămână. 

Nu spăla părul cu apă fierbinte

La fel ca în cazul uscătorului de păr, apa fierbinte subțiază firul și îl face mai fragil. Asta nu înseamnă să îl speli cu apă rece, ci doar să îl limpezești cu apă călduță dacă îți dorești mai multă strălucire, vitalitate, rezistență și sănătate. 

Masează-ți scalpul cu ulei de cocos
⦁    Încălzește uleiul și aplică-l direct pe scalp;
⦁    Masează pielea capului în mișcări circulare, timp de 15-20 de minute; 
⦁    Lasă uleiul să acționeze timp de o oră;
⦁    Spală părul cu șamponul potrivit, apoi lasă-l să se usuce natural.

Ce obții făcând toate acestea? În primul rând, hidratezi pielea uscată a scalpului, iar prin masaj favorizezi creșterea rapidă și sănătoasă a firului de păr. În plus, vitaminele și grăsimile saturate din uleiul de cocos hrănesc părul și îi oferă vitalitate și rezistență. 

Poartă pălărie de soare

Pe timpul verii avem grijă să ne protejăm pielea împotriva razelor ultraviolete folosind creme speciale. La fel și ochii, cu ajutorul filtrului UV. În aceeași măsură, părul tău are nevoie să fie apărat împotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete. Folosește pălării de soare sau bandane făcute din materiale speciale care oferă protecție UV. Poartă pălărie mai ales în zilele pe care le petreci pe plajă, unde expunerea la soare este mult mai îndelungată. 

Folosește pieptene cu dinții rari 

În timpul verii, cea mai mare problemă este că, din cauza factorilor externi firul de păr devine fragil și se rupe repede. Pentru asta, specialiștii propun să folosești perii cu dinți rari care descurcă părul ușor. De asemenea este indicat să nu îl piepteni atunci când este ud și mult mai puțin rezistent. 

Tunde-l periodic 

Pentru a-i oferi un aspect sănătos, frumos și pentru a stimula creșterea, specialiștii recomandă ca o dată la două, trei luni să tai vârfurile de păr despicate. 

La fel ca orice parte a corpului tău, părul tău are nevoie de îngrijire și atenție pentru a-și menține sănătatea și vitalitatea. Aplică acești pași și bucură-te de rezultate. 

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri