Anul acesta, machiajul se afirmă prin îndrăzneală şi contraste.

Anul acesta, machiajul se afirmă prin îndrăzneală şi contraste. Cele mai noi tendinţe în domeniu care au putut fi remarcate deja pe podiumurile de modă se traduc prin termeni precum excentricitate, strălucire sau, dimpotrivă, întoarcere la un aspect cât mai natural. În materie de machiaj se remarcă două mari tendinţe: fie un ten strălucitor şi culori mate alese pentru buze şi pleoape, fie un ten mat şi nuanţe glossy pentru zona ochilor și a gurii.

Pleoape în nuanţe disco, pentru puţină excentricitate

Indiferent că vorbim despre machiaj ochi caprui, albaştri, negri ori verzi, fardul de pleoape trebuie să fie în nuanțe metalice, precum auriu și argintiu, ori neon, în versiunile lor mate. Creionul dermatograf de culoare neagră pune în valoare ochii, dar pot fi folosite și suprapuneri de alte culori, pentru a accentua efectul de operă de artă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Și tușul de gene poate fi colorat, iar aici specialiştii în machiaj propun două opțiuni, fie aplicat pe toată lungimea firului de păr, fie doar pe vârfuri. Pentru un efect dramatic, rimelul se aplică în mai multe straturi. Cele care au gene scurte sau foarte subţiri pot opta pentru un tuş care conţine fibre sau pentru gene false, care pot pune în valoare ochii.  

Strasurile şi paietele aplicate în zona ochilor sunt o altă tendință în vogă în acest sezon, amintind de perioada disco, care a și revoluționat machiajul.

Luciu de buze de consistenţa siropului de fructe

Photo by freestocks.org from Pexels

Luciul de buze, foarte în vogă în anii 2000, a revenit şi el de câteva sezoane şi se menţine în tendinţe. Poate să fie aplicat singur, pentru un aspect cât mai natural, sau poate să fie suprapus peste un ruj colorat, pentru un efect vizual similar picăturilor de sirop de fructe.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

La rândul lor, rujurile trebuie să fie mai degrabă mate, în nuanţele vinului, bordo sau prună, contrastând cu un ten luminos. Rujurile mate au marele avantaj că nu se întind pe piele, dar, din păcate, o şi usucă. Din acest motiv, buzele trebuie să fie foarte bine hidratate. În acest sens, se poate efectua un gomaj, cu ajutorul unui amestec natural din miere şi zahăr, apoi buzele se hrănesc cu un balsam gras. Şi nu uita că cea mai potrivită formă de hidratare, atât pentru buze, cât şi pentru corp, este consumul de apă.

Sprâncene finisate

În ceea ce priveşte sprâncenele, a trecut timpul celor cu aspect sălbatic promovate de modele precum Cara Delevingne. Tendinţele pentru acest sezon înseamnă sprâncene finisate, accentuate cu ajutorul unui creion la rădăcină şi lăsate în nuanţa naturală spre vârfuri. Pentru o notă de originalitate, sprâncenele pot fi decorate cu paiete sau colorate într-o nuanţă contrastantă.

Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Caria dentară – ce este și cum se tratează

Ten glossy, mat sau nude

Photo by Pixabay from Pexels

Aspectul glossy se obține prin amestecarea câtorva picături de ser pentru efect de strălucire în fondul de ten. Tehnica este, de altfel, potrivită pentru cele care nu stăpânesc foarte bine arta de a aplica produse precum cele de iluminare sau de conturare a feţei.

De cealaltă parte, pentru a obține un aspect de ten mat, pielea se pregătește printr-o curățare minuțioasă, mai ales dacă este vorba despre una cu exces de sebum. Pentru o piele frumoasă este foarte important să ştii să îţi alegi produsul demachiant potrivit, în funcţie de tipul acesteia, dar şi de propriile gusturi. Apă micelară, ulei, lapte demachiant, şerveţele, toate trebuie să fie testate pentru a găsi cel mai potrivit produs. Iar cele care au pielea sensibilă sau folosesc un machiaj mai pronunţat al pleoapelor ar trebui să investească într-un produs special pentru demachierea ochilor ori o loţiune micelară, pentru a evita iritarea acestei zone. După demachierea în profunzime, se poate aplica crema de față și un fond de ten matifiant. Cel mai probabil, acest tip de machiaj mat va avea nevoie de retușuri în timpul zilei.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Photo by Shiny Diamond from Pexels

Pe aceleași podiumuri de modă s-a putut remarca şi machiajul complet nude, sinonim cu frumuseţea simplă, cu o reîntoarcere la aspectul cât mai natural. Pentru acest tip de machiaj, se foloseşte fie un fond de ten în aceeaşi culoare sau cu o nuanţă mai deschisă decât cea a obrazului, fie un BB cream cu proprietăţi hidratante şi matifiante. Specialiştii recomandă aplicarea fondului de ten cu degetele şi evitarea formulelor prea dense. Pentru un aspect de ten sănătos şi proaspăt nu trebuie omis însă fardul de obraz, iar culorile la modă în acest sezon sunt coraiul, fucsia și portocaliul. Însă cele care preferă un machiaj clasic ar trebui să ştie că nuanţa de piersică merge bine pe tenurile mate, arămiul, pe pielea mai închisă, iar tonurile de roz, pe chipurile mai palide.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Unele dintre aceste tendinţe au devenit de-a lungul timpului clasice, atemporale, altele vin cu o notă de fantezie, însă în mod sigur o vei găsi pe cea care se potriveşte cel mai bine personalităţii tale.

Sursa foto fr si main: Photo by Ali Pazani from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri