27 Mai 2020 publicat în Frumusete 13 share-uri

Medeea Haruki și Iulia Iancu își doresc să creeze produse care pot opri timpul în loc. Ne place să auzim de lucruri complet inedite ce aduc un plus de calitate unui produs cosmetic foarte bun. Iehana este brand-ul care a descoperit eficiența și proprietățile apei Kagen într-o cremă naturală, din care nu lipsesc nici extractele din plante autohtone, nici pasiunea pentru tot ceea ce înseamnă handmade.

Cine este protagonistul poveștii Iehana, cum s-a născut acest brand și care au fost situațiile delicate prin care ați trecut pentru a pune pe picioare o astfel de afacere?

“Iehana este o afacere de familie, pornită în anul 2013, împreună cu mama mea, Iulia. Ideea s-a născut în clipa descoperirii beneficiilor apei Kangen. Astfel, ne-am gândit să punem bazele propriului brand, care totuși să conțină o inovație. Apa Kangen. O apă recunoscută internațional pentru proprietățile miraculoase, dar nefolosită până atunci în cosmetice.

 Evident, situații delicate au fost la tot pasul, de la cele birocratice până la găsirea de furnizori, recipiente, dar și ingrediente de calitate.”

Care este noutatea produselor Iehana, sau care sunt noile formule care compun aceste cosmetice? De ce ar trebui să ne seducă? În mare, aș vrea să vorbiți despre conceptul inovator al acestor produse organice.

“Noutatea se află în primul rând în includerea apei Kangen în cosmetice. Am dezvoltat de asemenea și un sistem de extragere al principiilor active din plante folosind apa alcalină Kangen, noi cultivându-ne o mare parte din ingredientele folosite în produsele Iehana. Extractele din plante sunt proaspete, autohtone. Încercam să folosim propriile resurse pe cât posibil și totodată să fim un brand sustenabil.”

 Enumerați, vă rog, cele mai apreciate produse Iehana, sau cele care se vând cel mai bine. De asemenea, aș dori să știu care este targetul dvs. și feedback-ul cumpărătorului 

“Golden Elixir - Ulei de plajă cu particule aurii, SPF 30 și protecție UVA/UVB. Oferă un bronz rapid, singur și o hidratare intensă.

Purple Mud – Mască de față efect lifting cu argilă violet, platină și aur coloidal. Am trecut prin foarte multe încercări cu acest produs, tocmai din pricina faptului că a fost dificil să stabilizăm rețeta finală, în general fiind dificil de a lucra cu argile.

Produsele anti-aging Prolift de noapte și zi. Mereu un delciu pentru clientele noastre cu ten matur, deshidratat. Primim constant feedback-uri positive, cu îmbunătățiri alte tenului și riduduri de expresie atenuate.

Narumi – crema de corp cu ciocolată și pepene cu efect instant de bronzare. Un adeverat răsfăț pentru piele.

Șampon și mască - Gama nouă de par, lansată acum câteva luni, cu plante Ayurvedice. Lansarea acestei game a venit dintr-o nevoie personală. Aveam părul decolorat, pentru prima dată în 25 de ani. Acesta devenise degradat și uscat. Am încercat nenumarate tratamente care imi ofereau efecte temporare. Lucru care ne-a pus pe gânduri si ne-a inspirat să lucrăm la rețeta produselor de păr, preț de aproape 3 ani. Suntem bucuroase că am găsit formula care să repare firul de păr de la rădacină, și să îl hidrateze intens.”

 De ce ar trebui să folosim aceste produse? Cât de receptivi sunt românii la produsele organice?

“Absolut tot ce ne aplicăm pe piele ajunge în sânge în mai puțin de un minut. Majoritatea produselor pe care le găsim în comerț conțin substanțe toxice precum parabeni, petrolați, uleirui minerale și sulfați, demonstrate știintific că pot provoca cancer. De ce să ne supunem unui astfel de risc? De ce să nu alegem o cale sigură și efecientă, venita din natură?

Ne bucurăm de faptul că societatea românească începe să fie din ce în ce mai conștientă și deschisă în a folosi produse organice, atât pe piele, cât și în alimentație.”

Am citit în descrierea de pe site-ul dvs. că folosiți apa Kangen. Cum ați descoperit această apă și care sunt proprietățile sale?

“Am aflat de apa Kangen în anul 2010, în cadrul unui târg local. Apa Kangen este alcalină, ionizată și anti-oxidantă, având un puternic efect de rejuvenare al pielii. O apă pură, bogată în Hidrogen, ce definește întoarcerea la origini, pe când poluarea nu era prezentă în viețile noastre.”

De când activați pe piața din România și care este satisfacția unei astfel de afaceri? Este greu de purtat pe umeri statutul de antreprenor în România? ( puteți spune câteva cuvinte din culisele laboratorului în care lucrați, în care dezvoltați această afacere).

“Suntem pe piața din Romania din anul 2013, timp în care am dezvoltat o gamă completă pentru toate tipurile de ten, dar și o gamă de îngrijire a corpului și a părului. Ne-am dorit din totdeauna produse efeciente care să hidrateze, să oprescă timpul în loc, și să miroasă plăcut în același timp. Procesul de prevenție a ridurilor este foarte important.

Satisfacția vine în fiecare zi din partea clientelor, a clienților cu care păstrăm o strânsă legătură. Da, 15% dintre clienții din comunitatea noastră sunt bărbați, lucru care ne bucură nespus.

Laboratorul este locul în care mama mea își petrece uneori și câte 15 ore pe zi, fiind pasionată de cercetare și de dezolvoltarea unor rețete noi, inovative. Mă pot declara mai mult decât recunoscătoare și fericită, fiind prima care testează noile rețetele inovative.”

Sunt produse handmade. Există, cu siguranță, o măiestrie artizanală și o experiență dobândite în timp. Cum descrieți munca dvs. În cât timp este realizată o cremă de față sau un șampon?

“Într-adevar. Produsele sunt facute manual, în loturi mici, în laboratorul nostru din Breaza, Prahova. Mama mea, Iulia, responsabilă de acest lucru. A absolvit Formula Botanica din Londra, fiind una dintre cele mai bune școli acreditate de formare în știința cosmeticii organice, din lume. Procesul de producție poate ține și până la trei ani, in funcție de durata cercetării, rețetă și formulare.”

Care este sfatul dumneavoastră pentru femeile din România? Cât timp trebuie să acorde îngrijirii cuvenite înfrumusețării?

“Este foarte important să fie informate în legătură cu ingredientele pe care le aplică pe ten. Există aplicații in acest sens în care poți atașa ingredientele, aflând ce semnifică fiecare.

O rutină completă și corectă de îngrijire a tenului începe în primul rând cu o demachiere corectă, atât dimineața, cât și seara. Urmată de aplicarea unui serum hrănitor, o mască de hidratare de 2-3 ori pe sâptămană, cremă hidratantă specială pentru tipul de ten, aplicarea unui un scrub o dată pe săptamână și nu în ultimul rând, o loțiune cu minimum 30 SPF.”

Ce planuri aveți?

“Ne propunem să creștem vânzarile în acest an cu 30% și să fim prezenți în cât mai multe locații de profil din România, dar și din piața internațională. În anul 2021 vom participa la cateva dintre cele mai cunsoscute târguri internațioale de Beauty din întreaga lume, fiind selecționați de câtre statul român.”

www.iehana.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri