Eclipsa de Lună în Săgetător pe 5 iunie: Pace sau război în dragoste în următoarea perioadă?

Eclipsa de Lună de pe 5 iunie este o eclipsă prin penumbră, cu o magnitudine de penumbră de 0,5683. Se spune că efectele unei eclipse de lună durează până la 6 luni, dar această eclipsă specială va fi precedată și influențată și de cea de soare de pe 21 iunie și de încă o eclipsă lunară la începutul lunii iulie. Este de fapt a doua eclipsă din totalul de 4 eclipse de lună care vor avea loc în acest an. Eclipsa de lună poate fi văzută și admirată și de pe continentele Africa, Asia, o bună parte din Australia, dar și în Orientul Apropiat sau deasupra Oceanului Indian. Parțial, este vizibilă și în Europa.

Astrologic vorbind, Luna plină și Eclipsa de Lună de pe 5 iunie au loc la 15 grade în cel de-a doilea decan al Săgetătorului.  Jupiter este cel care guvernează zodia Săgetătorului, așadar convingerile personale vor juca un rol important în peisajul spiritual și emotional individual. O restructurare aparte are loc aici, unde sistemul nostru de credințe și valori este revigorat, dar și transformat acolo unde este cazul, cu scopul suprem de a ne revendica puterea personală.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Prin urmare, este foarte posibil ca în perioada următoare oamenii cu care intrăm în contact sau circumstanțele să fie de așa natură încât să ne schimbăm și transformăm totalmente convingerile sau ceea ce credeam despre un anumit lucru/ persoană/ eveniment din timp și spațiu sau, din contra, să ne lăsăm ghidați de ele în a face ceea ce îi este de folos spiritului nostru.

Foto: By ittipon /Shutterstock

Eclipsa de Lună și Luna Plină în Sagetator pe 5 iunie:  Pace sau război în dragoste?

Cu o lună plină în Săgetător, accentul va fi pus și asupra redescoperirii independenței și a dorinței de a explora doar că, de data aceasta, simțim o puternică dorință în interior să facem asta mai ales pe cont propriu, la un nivel singular, și nu în interiorul unui grup sau alături de un partener. Trebuie spus și faptul că ultima eclipsă de lună în Săgetător a avut loc în urmă cu aproape un deceniu (2010-2013). Ar fi bine să faceți un exercițiu de imaginație și de călătorie înapoi în trecut și să vă gândiți la ce s-a petrecut atunci în viețile voastre și a avut un ecou răsunător pe plan emoțional.

Foto: By robert coolen /Shutterstock

Nu, nu vom retrăi ce am trăit atunci, ci pur și simplu ne vom afla într-un punct de trezire atât de înalt încât vom aplica cu o mai mare înțelepciune și cunoaștere lecțiile pe care le-am învățat experimentând atunci. Sentimentul inevitabilului va pluti și el în aerul multor relații de dragoste actuale, încheiate sau pe cale de a se încheia.

Este drept că în viața unora pot reapărea foști iubiți sau prieteni din trecut, dar pentru mulți aceste întâlniri sunt de fapt reechilibrări karmice sau rezolvări karmice ale unor situații/ dureri/ confuzii din trecut. Avem de-a face cu o energie extrem de puternică care cere să fie eliberată, soluționată, încheiată. Unele persoane single pot avea parte de anumite întâlniri ale destinului, întâlnindu-și sufletul pereche sau o persoană care le răscolește în suflet și în emoții și vor uneori un inexplicabil si irațional sentiment de familiaritate, de deja-vu sau de deja trăit.

O eclipsă de lună este despre curățare, închidere a unui ciclu, poate chiar un sfârșit, despre o închidere de cale, dar în același timp și despre o eliberare profundă și accederea unei noi căi sau a unei noi direcții (de viață, de suflet etc). Această eclipsă de lună este un fel de resetare a emoțiilor personale, o descătușare (care arde, consumă, dar și purifică în același timp) de toate sentimentele negative cu care ne-am încărcat în ultimele 6 luni.

O eclipsă de lună amplifică și triplează energia unei luni pline, de aceea mulți ne deschidem către noi înșine și descoperim acolo adevăruri despre noi de mult uitate și îngropate, dar și voci care ne șoptesc cât de multe am învățat nu doar din lucrurile frumoase care ni s-au întâmplat, dar și din rănile, suferințele, mânia, resentimentele, durerile și umbrele pe care le-am dus cu noi de-a lungul timpului.  

Marte joacă și el un rol important în eclipa de lună de pe 5 iunie, mai ales că se va afla într-un aspect pătrat cu Luna. În plus, Luna plină se va afla în opoziție cu Venus retrograd, ceea ce poate aduce dificultăți în relații, întârzieri, fricțiuni, lipsă de autocontrol, impulsivitate, imposibilitate de a te face înțeles, jocuri de putere, manipulare sau control, dar și multă tensiune sexuală.

Dinamica relațiilor poate fi amețitoare în relațiile care încep în această perioadă sau în cele instabile și friabile. Trecerea de la iubire la ură sau de la ură la iubire poate avea loc extrem de ușor, într-un vârtej halucitant care te poate lăsa perplex, neînțelegând ce s-a întâmplat. Răbdarea și iubirea autentică, nedisimulată și lipsită de condiții vor fi parametrii în care se vor măsuri relațiile puternice și conexiunile venite din inimă.

Aspectele pe care Marte și Venus Retrograd le creează cu Eclipsa de lună și Luna plină în Săgetător vorbesc și despre un consum inutil de energie, despre emoții care pot degenera în manie sau în mici conflicte. Aveți grijă de voi și protejați-vă de sentimente puternice nedorite sau de durere. Evitați izbucnirile temperamentale sau tendința de a acționa impulsiv și nu vă asumați niște riscuri ce pot fi periculoase în această perioadă. Dacă aveți supărări, nemulțumiri sau frustrări legate de o persoană apropiată, încercați să discutați despre ele într-un mod controlat, calm, fără a intră în defensivă sau ofensivă.

Foto fr si main: By Peter Kniez /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri