Spălatul pe mâini trebuie să devină literă de lege în casa ta. Cea mai comună metodă de a împrăştia infecţiile şi bolile este prin atingere.

Când ai un copil, este extrem de dificil să-l protejezi de pericolele invizibile reprezentate de microbi. Va pune mâna peste tot şi apoi o va băga în gură, iar în primii ani şansele de a răci şi a face gripă sunt destul de mari. Vei spune că aşa îşi va dezvolta sistemul imunitar, dar asta nu înseamnă că trebuie să îl expui intenţionat la tot felul de germeni şi bacterii. 

Igiena, principala ta preocupare

Spălatul pe mâini trebuie să devină literă de lege în casa ta. Cea mai comună metodă de a împrăştia infecţiile şi bolile este prin atingere. Aşa că spală-ţi mâinile înainte de a lua bebeluşul în braţe, înainte de a-i pregăti mâncarea şi după ce îi schimbi scutecul, dar şi după ce foloseşti toaleta sau când vii de afară. De asemenea, insistă ca toate persoanele care vor să-l ia în braţe să fie curate pe mâini.
    
Preocupă-te şi de calitatea aerului din camera copilului. Trebuie să ştii că este indicat să-i asiguri o temperatură de 20-21 de grade Celsius, dar și o umiditate adecvată care trebuie să fie cuprinsă între 40-60%. Aeriseşte camera celui mic, iar pentru a diminua problemele de sănătate cauzate de aerul uscat, foloseşte un umidificator

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Ţine-ţi bebeluşul departe de rudele prea drăgăstoase

Oamenii sunt în general surse de microbi, aşa că trebuie să îţi faci un set de reguli şi să iei nişte măsuri de precauţie în primele luni de viaţă ale bebeluşului tău. 

Asigură-te că nu intră în contact cu prea multe persoane, fie ele şi apropiate. Va fi greu să îţi controlezi rudele, mai ales în primele zile după ce îl vei aduce pe micuț acasă. Vor dori să îl vadă şi sunt şanse ca unii dintre musafiri să aibă probleme de sănătate. Aşa că, atunci când ai un bebeluş, roagă-i pe apropiaţi să nu vină, dacă sunt răciţi sau au avut o afecţiune medicală de curând. De asemenea, trebuie să le soliciţi să nu îl pupe pe obrăjori sau să îl ciupească. Spune-le că doctorul a făcut această recomandare, pentru a nu-i ofensa. 

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Ghid pentru alegerea mobilierului interior Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Ce alte măsuri de precauţie să iei

Una dintre cele mai bune modalităţi de a-ţi proteja copilul de boli este să respecţi schema de vaccinare. Vei evita astfel complicaţiile nedorite. Mai în glumă, mai în serios, doctorii spun că cele mai mari realizări ale medicinei sunt acelea că au convins oamenii să se spele pe mâini şi să se vaccineze. 

Pe de altă parte, nu este bine nici să intri în panică ori de câte ori cel mic este atins de altcineva. Orice ai face, măsurile de precauţie nu funcţionează întotdeauna, iar copilul tău se va îmbolnăvi mai devreme sau mai târziu. Important este să îl îngrijeşti aşa cum trebuie, să mergi cu el la pediatru şi să te asiguri că se face bine. 

Partea bună este că sistemul său imunitar va deveni tot mai puternic în timp şi afecţiunile medicale se vor rări. 

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Foto main: By MakeStory Studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri