6 Noiembrie 2018 publicat în Lifestyle 54 share-uri

Abilitatea noastră de a fi conștienți de noi înșine și de lumea din jurul nostru și de a ne simți în conexiune cu lumea, poate fi încadrată în patru stări mentale.

A ne crește Conștiința, adesea prin intermediul unor practici spirituale sau psihologice, înseamnă de fapt a începe să ne simțim din ce în ce mai mult în contact cu viețile noastre, a renunța la preconcepții din ce în ce mai mult, a renunța la credințe limitative și false, și a vindeca traume vechi care ne controlează acțiunile și alegerile.

În ultima vreme, unii dintre noi cei preocupați de spiritualitate, observăm că se manifestă o energie care cere o creștere a nivelului de Conștiință pentru întreaga societate, dar acest lucru nu se poate produce decât cu contribuția fiecărui individ în parte.

Dr. Michael B. Beckwith, fondatorul Agape Internațional Spiritual Center, a conceptualizat 4 niveluri ale Conștiinței umane, pe care le vom descrie în acest articol. Este posibil să ne găsim uneori între două dintre aceste stadii, dar majoritatea oamenilor se încadrează în una dintre aceste categorii ce descriu o anumită stare mentală specifică. Acestea mai sunt cunoscute și ca cele 4 stadii ale trezirii spirituale:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Nivelul 1 de Conștiință: Viața mi se întâmplă.

Nivelul 2 de Conștiință: Eu fac ca viața să mi se întâmple.

Nivelul 3 de Conștiință: Viața se întâmplă prin mine.

Nivelul 4 de Conștiință: Eu sunt Viața.

Citește și: Dr. David R. Hawkins: PIRAMIDA CONSTIINTEI UMANE sau drumul spre ILUMINARE

Dr. Michael B. Beckwith - cele 4 niveluri ale Trezirii Spirituale.

Nivelul 1 de Conștiință: Viața mi se întâmplă

Dacă nu am avut norocul să ne naștem cu un nivel mai înalt de conștiință, cele mai mari șanse sunt acelea că fiecare dintre noi să ne fi simțit, la un moment dat în viața noastră, precum niște victime, fără a ne asuma în vreun fel responsabilitatea față de ceea ce ni se întâmplă.

Este foarte probabil ca mulți oameni pe care îi cunoști să fie blocați la acest stadiu. Când simți că viața ți se întâmplă, ai impresia că totul se mișcă prea repede, fără a-ți da șansa de a reacționa în vreun fel și că ești în pericol la fiecare pas.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Caria dentară – ce este și cum se tratează

Foto: Pexels

Șefii de la serviciu îți strică pacea, membrii familiei tale sunt egoiști și îți vor răul, pe prietenii tăi nu te poți baza și absolut tot ce se întâmplă la nivel politic este sursa nefericirii și problemelor tale. Aceasta este o mentalitate de victimă și sursa unei lipse de energie și motivație. Această atitudine nu te ajută să îți îndeplinești visurile și experimentezi un cerc al problemelor din care nu poți ieși, fiindcă nu simți că ai vreo putere de decizie. Părerea ta generală despre viață este că este nedreaptă.

Nivelul 2 de Conștiință: Eu fac ca viața să mi se întâmple.

În multe cazuri, oamenii reușesc să se maturizeze în momentul când renunță la atitudinea de victimă și încep să creadă că până la urmă, au și ei un cuvânt de zis și o putere de a influența într-un mod sau altul viața. Momentul când o persoană conștientizează că poate alege, este momentul când această persoană se ridică la Nivelul doi de conștientizare.

Este nivelul unde reușești să îți recapeți puterea, reușești să îți asumi ființa ta, cu bune și cu rele și să vezi că poate, lucrurile nu se întâmplă așa cum îți dorești și pentru că tu nu reușești să faci alte alegeri. Când conștientizează această unealtă a alegerii și puterii personale, pericolul este acela că oamenii pot deveni foarte lacomi și pot ajunge să îi rănească pe ceilalți cu ușurință, pentru a-și îndeplini ei obiectivele.

Este nivelul de la care acționează politicienii, bărbații misogini, grupurile religioase radicale și toate grupurile extremiste care funcționează doar după principiul "noi v.s. ei". Acesta este un tip de mentalitate care face rău celorlalți și pornește dintr-o manie a controlului.

Această obsesie a controlului se poate manifesta și asupra propriei ființe, atitudine prin care individul nu își dă voie să fie el însuși, fiind tot timpul foarte critic la adresa performanțelor sale și forțându-se într-un mod exagerat. Țintele și aspirațiile devin o modalitate de auto-control la acest nivel.

Chiar și persoanele foarte spirituale pot să fie prinse la acest nivel, acestea crezând că este posibil să creeze absolut orice realitate. Chiar dacă în general chiar este posibil acest lucru, să încerci să preiei tot controlul total asupra realității, te separă pe tine de curgerea naturală a vieții și de înțelepciunea și frumusețea celorlalți oameni.

Îți recomandăm și: CAUZA NEFERICIRII: Oamenii functioneaza pe 'pilot automat' in mare parte a vietii lor si nu isi dau seama de asta!

Foto homepage: Pexels/ Matheus Bertelli
Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri