21 Martie 2019 publicat în Lifestyle 50 share-uri

Energia feminină și cea masculină încep cu noi înșine și însene. Ascultă-ți corpul. El vorbește nu doar de tine, de tine ca masculin și feminin, ci de tine ca tot ce ești.

de Alexandra Șerban 

Tu, femeie, ești toate femeile din prezent, din trecut și din viitor, ele trăiesc și vor trăi prin tine. Un iureș energetic susținut de alte mii de iureșuri energetice ale tuturor celorlalte femei- care îți sunt surori, în și lângă a căror energie te simți bine; cu ele alături crești și îți amplifici energia. Nu e vorba nici de competiție între tine și ele, nici de frumusețe sau care pe care - e vorba de împărtășirea divinității și a sacralității fiecăreia, de unicitatea fiecăreia dintre voi care alături de a celorlalte va amplifică magia feminină.

Nu degeaba în vechime femeile aveau serile lor împreună, șezătorile lor, corturile lor unde se întâlneau și își amplificau forța feminină, își vindecau rănile sufletului, își amplificau înțelepciunea și își împărtășeau din magia unică a fiecăreia. Află și reflectă acestea toate chiar acum! Conștientizează-le! Însutește-ți-le! Renunță la competiție și la ură împotriva suratelor tale! Căci împreună  suntem mai frumoase, mai înțelepte și ne amplificam magia divinului feminin pe care am venit să îl manifestăm aici, pe acest PĂMÂNT.

Învățam zi de zi ca femei, noi prin noi înșine, prin cele alături de noi și prin  prezențele masculine din viața noastră. Fără bărbați puterea noastră ar fi în minus cu două Universuri și jumătate,  la fel cum puterea lor fără noi  nici nu ar exista. Căci noi suntem cele care îi inspirăm, cele care îi energizam, cele care  reușim să îi urcăm sau să îi coborâm. 

Dragile mele! Avem atâta putere în noi! Învățați să o folosiți înțelept cu masculinul din viața voastră și din voi înșivă, cu voi, cu copiii și prietenii voștri.

Bărbați și femei - înțelegeți! Nu putem exista independent unii de alții, ci interdependent și nu în înțelesul de codependență, ci în înțelesul împărtășirii înțelepciunii ce o avem: feminine și masculine!

Foto: Sergey Goruppa /Shutterstock

Ce asuprește,  nu poate trăi! Ce e în concurență nu duce la un câștig din partea nimănui! Iar de-a lungul veacurilor masculinul și femininul s-au scindat atât de tare și și-au făcut unul altuia atâta rău și și-au provocat atâta suferință încât acum sunt neîntregi. De aceea s-a ajuns ca în zilele pe care le trăim MASCULINUL să se manifeste doar parțial, îmbrăcat în forme ce nu îl caracterizează precum rigiditate în gândire, lipsa spiritualității, mândrie, ego, dorință de dominare, violență etc .

CÂND de fapt  MASCULINITATEA, prin ceea ce reprezintă plenar acest cuvânt, reprezintă: DIRECȚIE, CURAJ, ONOARE, RESPECT, ASUMARE, FOC, STRĂLUCIRE, CĂLDURĂ, LUCIDITATE, PREZENȚĂ,  PROTECȚIE, IDEALURI ÎNALTE, ȚEL... însă lipsite de echilibrarea cu energia feminității, toate acestea sunt doar praf în vânt, neservind vieții, ci luptei.

Feminin și masculin, yin și  yang, toate există în echilibru în noi, însă nefiind acceptate, ele decad. Să înțelegi și să accepți o energie în tine ar impiedica astfel purtarea măștilor în lume. Ce bine ne-ar fi fără ele! 

Să îți accepți emoțiile, să le validezi și să le dai locul cuvenit e un câștig și pentru bărbații care se feresc să recunoască aceasta parte din ei și e în același timp și o validare a femeii din ei. Și nu doar neacceptarea feminitatii e un detriment. Fără masculin în schimb, devenim haotice, lipsite de direcție, prea empatice și prea emoționale.

Energia feminină și cea masculină încep cu noi înșine și însene, așa cum am învățat în respirațiile holotropice și la cursul de samanism, acolo în interiorul tău. Cu observarea a ceea ce ți se întâmplă, a ceea ce trăiești. Fără a judeca. Cu a sta tu cu tine și cu emoția ta și a accepta-o așa cum e. A privi-o și a ști că e parte din tine și te ajută să crești, să evoluezi, să te înțelepțești.

Ascultă-ți corpul. El vorbește nu doar de tine, de tine ca masculin și feminin, ci de  tine ca tot ce ești -  întregul tău arbore genealogic. Te înțelegi pe tine cum funcționezi, integrezi și înțelegi ce e și cum funcționează și celălalt. Recunoști, apreciezi, onorezi energia din ceilalți și ai relații echilibrate care creează minuni. 

Citește continuarea pe pagina următoare >>> 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri