Spune-i 'Mulțumesc' mâncării tale”: 7 modalități de a fi recunoscători pentru hrana noastră și a ne crește nivelul vibrațional

12 Aprilie 2019 publicat în Lifestyle 202 share-uri

7 binecuvântări și rugăciuni de recunoștință și mulțumire pentru mâncarea din farfuria noastră, rugăciuni care vor crește nivelul vibrațional al mâncării, dar și al nostru, ajutându-ne astfel să ne echilibrăm și să ne vindecăm mai bine trupurile.

Este adevărat că nu uitam niciodată să mâncăm. Doar că, de multe ori, în ritmul alert al vieții noastre cotidiene și moderne, mâncăm pe fugă, mâncăm triști, mâncăm fără bucurie, mâncăm de dragul de a mânca, mâncăm pentru a ne uita suferințele și nefericirile, mâncăm ca să ne refulăm nemulțumirile. Am uitat să facem pace cu alimentele din farfuria noastră, să le zâmbim înapoi legumelor și fructelor din fața noastră, să le mulțumim pentru capacitatea lor extraordinară de autodaruire, pentru imensele lor beneficii, pentru toate vitaminele și mineralele pe care le conțin și pe care ni le oferă cu atâta dragoste.

Am uitat că un trup și o minte sănătoasă vin dintr-o relație frumoasă cu mâncarea, am uitat să ne conectăm cu mâncarea din farfuria noastră, am uitat să o savurăm, am uitat să o împărtășim cu alții.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți

Multe dintre religiile și culturile lumii, încă din cele mai vechi timpuri, au avut obiceiul de a binecuvânta mâncarea, de a-i confirma importanța și statutul. Rugăciunile de binecuvântare a mâncării sunt o modalitate de a arăta că suntem recunoscători pentru ea, că iubim și îi mulțumim naturii care a făcut-o posibilă, dar și mâinilor care au făcut ca ea să ajungă pe masa noastră.

Nu întâmplător, în multe culturi ale lumii, înainte de a adresa rugăciunea de binecuvântare a mâncării, suntem sfătuiți să ne eliberăm de gândurile negative, să nu mâncăm supărați, preocupați sau purtând pică și ura cuiva. Mâncatul în sine ar trebui să fie o practică care ne ancorează în momentul prezent. El trebuie să se facă cu bucurie și pace, în armonie cu noi înșine și cu cei alături de care mâncăm, fiind în totalitate conștienți că avem în fața noastră nu doar mâncare, ci HRANĂ.

Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin Cele mai încurajatoare citate despre succes Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

“Atunci când mâncăm, ne dăm seama că multe elemente precum ploaia, razele de soare, pământul, aerul și iubirea, toate au lucrat împreună pentru a forma această masă minunată. În fapt, prin această mâncare vedem că întregul univers ne sprijină existența”, spun călugării budiști de la plumvillage.org

De fiecare dată când mâncați, spuneți “MULȚUMESC” mâncării.

Iată câteva rugăciuni și binecuvântări care ne vor conecta mai mult cu hrana noastră, care vor ridica nivelul vibrațional nu doar al mâncării, ci și al nostru, ajutându-ne să ne vindecăm și să ne echilibrăm mai bine trupurile.

7 binecuvântări și rugăciuni de recunoștință si multumire pentru mâncarea din farfuria noastră

1. Rugăciune de binecuvântare a mâncării aparținând bisericii unitariane

Foto: Nagy-Bagoly Arpad /Shutterstock
Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Atunci când nu vine nimeni, strigă-L pe Dumnezeu! Împreună în arte și simțiri

Binecuvântat fie Pământul pentru că a dat naștere acestei mâncări

Binecuvântat să fie Soarele pentru că a hrănit-o

Binecuvântat să fie Vântul pentru că i-a purtat semințele în aer și le-a lăsat să cadă pe pământ

Binecuvântată fie Ploaia că i-a potolit setea.

Binecuvântate fie mâinile care au ajutat ca această hrană să crească,

Să o aducă pe masele noastre și ea să ne hrănească mințile, trupurile și spiritele.

Fie că mâinile lor și mâinile noastre, corpurile lor și corpurile noastre să fie sănătoase și să se vindece repede.

Binecuvântați fie prietenii noștri, familiile noastre și toți cei iubiți.

Binecuvântată fie mama noastră pământ și tatăl nostru soarele.

8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Binecuvântați să fie toți.

2. Binecuvântare de John Robbins

Binecuvântată să fie această mâncare.

Binecuvântați să fie acești oameni.

Binecuvântată să fie această lume.

Mulțumim pentru această mâncare.

Mulțumim unul altuia.

Mulțumim pentru viețile noastre.

(*Binecuvântare adaptată din cartea” May all be fed”)

3. Rugăciune de mulțumire pentru mâncare aparținând triburilor  amerindiene Iroquois

Aducem o rugăciune de mulțumire porumbului și surorilor lui,

boabelor de fasole și dovleceilor care ne dau viață.

Mulțumim tufelor și copacilor care ne oferă fructe.

Aducem mulțumiri tuturor plantelor, fructelor și legumelor care s-au oferit nouă pentru ca noi să ne putem bucura de această masă împreună.

13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Aducem mulțumiri Marelui Spirit,

în care este întrupată toată bunătatea,

și care direcționează toate lucrurile pentru binele copiilor săi.

4. Cele 5 contemplații de Thich Nhat Hahn

Această mâncare este darul întregului univers: al pământului, al cerului, al multor ființe și a și mai multă muncă și iubire.

Fie ca această hrană să fie consumată cu recunoștință și grijă astfel încât să fim demni să primim această mâncare.

Fie ca noi să putem recunoaște și să transformăm structurile mentale nesănătoase, în special lăcomia noastră și să învățăm să mâncăm cu moderație.

Fie că a noastră compasiune să fie menținută vie într-un așa mod încât să reducă suferința ființelor vii, să nu mai contribuie la schimbările climaterice, să vindece și să protejeze planeta noastră prețioasă.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Acceptăm această mâncare astfel încât să ne putem hrăni frații și surorile, să ne întărim comunitățile și să ne hrănim scopul nostru de a fi de folos tuturor ființelor.

5. Binecuvântare antică hindusă

Acest ritual este Unul singur.

Această mâncare este Una singură.

Noi care oferim mâncarea suntem Unul.

Focul foamei este și el Unul singur.

Toată acțiunea este Una singură.

Noi care înțelegem acest lucru suntem Unul.

6. Cele 5 Gathas budiste (de Thich Nhat Hanh, călugăr budist)

Atunci când servim mâncarea

În această mâncare văd clar prezenta întregului univers susținându-mi existența .

Atunci când ne uităm la farfuria plină

Toate ființele vii se luptă pentru viață. Fie ca toate să aibă suficientă hrană astăzi.

Chiar înainte de a mânca

Această farfurie este plină de mâncare. Sunt conștient că fiecare îmbucătură este rodul muncii celor care au produs-o.

Atunci când începem să mâncăm

Cu primul dumicat, promit să practic bunătatea plină de iubire. Cu cel de-al doilea, promit să ușurez suferința altor. Cu cel de-al treilea, promit să văd bucuria altora ca fiind a mea. Cu cel de-al patrulea, promit să învăț calea non-atașamentului și a stăpânii de sine.

Atunci când terminăm de mâncat

Farfuria este goală. Foamea mea este potolită. Mă angajez să trăiesc pentru binele tuturor ființelor.

7. Binecuvântare sanscrită

Fie ca noi să fim împreună. Fie ca noi să mâncăm împreună. Fie ca noi toți să fim plini de vitalitate, să emanăm adevăr, să emanăm lumina vieții. Niciodată să nu ne angajăm în negativitate, să nu îl urăm pe celălalt.

Foto homepage: Extarz /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri