4 Februarie 2020 publicat în Lifestyle 9 share-uri

Dacă nu-ți place vremea friguroasă și zăpada, probabil iarna nu este anotimpul tău favorit. Totuși, există metode prin care te poți bucura mai mult de acest sezon. Iată șase idei pe care să le încerci!

1. Practică sporturile de iarnă

Un exemplu este patinajul. Ieșirile la această activitate reprezintă pentru familie și prieteni momente speciale, care sudează mai puternic relațiile. Și practicând minim o jumătate de oră acest sport, poți arde peste 300 de calorii. Îți plac ieșirile la munte? Atunci poți încerca și schiul de tură. Acesta combină multe dintre avantajele schiurilor de pârtie cu cele ale schiurilor de fond. O altă idee este cea de snow tubing. Constă în coborârea unei pârtii, într-un colac sau pe o sanie gonflabilă. Iar dacă vrei ceva care nu e atât de simplu, practică snowboardingul.

2. Distrează-te acasă

O problemă frecventă în sezonul rece este lipsa de conexiune între oameni. De aceea, e important să faci din socializare o prioritate. Dacă însă te-ai săturat de ieșirile în oraș, îți poți chema prietenii și la tine acasă. Organizează o petrecere, uitați-vă la televizor sau jucați-vă pe consolă pentru câteva ore. Poți cumpăra și niște jocuri de societate, pentru că nu sunt doar pentru copii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

3. Aleargă în aer liber

Chiar dacă este frig, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la mișcare. Pentru a alerga la temperaturi scăzute, ar fi bine să porți polare pentru bărbați. Când e foarte frig ar fi bine să porți haine în mai multe straturi. Începe cu un material sintetic, cum ar fi polipropilena. Al doilea strat poate să fie nailon sau un material precum Gore-Tex, ce te va proteja împotriva vântului. În cazul în care consideri că asta nu e suficient, poți purta încă un strat, dintr-un material cum ar fi polar fleece și niște mănuși de alergat. 

4. Mergi într-o drumeție

S-a dovedit că această activitate are numeroase beneficii asupra sănătății. Planifică-ți traseul cu câteva zile înainte, pentru a simți mai multă siguranță și control când te deplasezi. Deși există marcaje care îți vor indica drumul, e bine să știi și la ce să te aștepți. Ai nevoie și de o pereche de bocanci de munte, cu talpă rigidă. Pe lângă aceștia, poartă pantaloni de schi sau pantaloni special creați pentru ascensiunile de iarnă. Șosetele trebuie să fie lungi și până la genunchi. Adu cu tine două perechi! Așa le vei înlocui pe primele dacă te uzi la picioare. Asigură-te că ai suficiente rezerve de apă! Cel mai probabil, pe drum nu vei găsi supermarketuri sau benzinării. Adaugă în rucsac și o trusă de prim ajutor pentru eventualele accidente.

Prin urmare, chiar dacă nu-ți place iarna, există metode prin care poți să te simți bine și în acest anotimp. Urmând toate aceste sfaturi, vei putea să treci mai ușor peste sezonul rece.

Foto fr si main: Image by Melk Hagelslag from Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri