Câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le cunoști înainte de a intra într-un magazin cu rochii de seară elegante:

Alegerea unei rochii de seară potrivite unui anumit eveniment se transformă într-o adevărată provocare, mai ales în sezonul rece: iarna se caută materialele care să ofere eleganță și care, totodată, să păstreze și căldura. În materie de rochii de ocazie, poți opta pentru materiale precum catifeaua, taftaua sau brocardul, întrucât, datorită texturii, sunt perfecte pentru temperaturile nu atât de prietenoase din sezonul rece.

Te invităm să descoperi, în rândurile de mai jos, câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le cunoști înainte de a intra într-un magazin cu rochii de seară elegante:

Rochia din catifea

Rochia din catifea este o adevărată comoară în garderoba unei doamne sau domnișoare. Purtând o rochie din catifea, material ce denotă eleganță și feminitate, vei arăta pur și simplu spectaculos și vei atrage numai priviri admirative asupra ta. În sezonul rece, această piesă vestimentară reprezintă o alegere inspirată și potrivită, datorită confortului termic pe care reușește să-l asigure. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Rochii în culori tari – pentru cele mai îndrăznețe outfit-uri 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară

Pentru un plus de eleganță, orientează-te către o rochie din catifea cu pene sau aplicații brodate. Nuanțele precum albastru marin și roșu Bordeaux adaugă, la rândul lor, un plus de rafinament apariției tale.

Datorită texturii bogate, catifeaua este ușor de accesorizat. Îți recomandăm să alegi bijuterii delicate, cum ar fi un colier de perle sau unul subțire din aur. Brățările late și inelele cu pietre prețioase sunt, de asemenea, o alegere bună, pentru că nu vor încărca ținuta, ci vor maximiza efectul glamour. În ceea ce privește cerceii, cei mici de tip perluță sau cei din aur ori argint sunt perfecți.

Rochia din tafta

Taftaua este un material prețios, folosit mai ales pentru crearea ținutelor de seară din sezonul rece. Textura acestui material este deseori asociat cu luxul - așadar, poți fi sigură că vei avea o apariție fabuloasă purtând o rochie din tafta!

Colecție cu cele mai frumoase rochii satinate care îți conferă un look elegant și feminin Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC Look-uri moderne pentru primăvară cu cea mai nouă colecție Levi’s Made & Crafted

Mai mult decât atât, taftaua este materialul preferat al prințeselor și al doamnelor din clasa aristocrată. Indiferent de modelul pentru care optezi, fii convinsă că vei arăta fabulos, datorită strălucirii naturale a țesăturii. În cazul în care îți dorești o rochie versatilă, pe care să o poți purta în mai multe contexte sociale, îți recomandăm să te orientezi către o rochie elegantă clasică, roșie.

Rochia din dantelă

Dantela este un material care oferă un aspect elegant și care, totodată, păstrează căldura. Rochiile de ocazie din dantelă, potrivite pentru sezonul rece, au, în general, mâneci lungi sau trei sferturi și o lungime midi. Datorită acestor caracteristici, poți purta o rochie din dantelă la o mulțime de evenimente speciale care au loc în sezonul rece.

Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux Pantofi de primăvară pe care trebuie să îi ai în colecție

Fiind un material extrem de popular și apreciat de creatorii de modă, dar și de femeile din lumea întreagă, dantela este ușor de accesorizat. Având o textură prețioasă, dantela nu are nevoie de accesorii numeroase pentru a ieși în evidență. Atunci când mergi la un eveniment și alegi să porți o rochie din dantelă, ghidează-te după principiul conform căruia accesoriile trebuie să scoată în evidență rochia, și nu invers. Indiferent de accesoriile pentru care optezi, asigură-te că rochia rămâne piesa de bază. Îți recomandăm să alegi, așadar, o pereche de cercei, un clutch discret și, în cazul în care rochia este puțin decoltată, un colier fin.

Așadar, catifeaua, taftaua și dantela rămân trei dintre materialele mult îndrăgite și ale acestui sezon, fiind alegerile perfecte pentru doamnele și domnișoarele care își doresc confort termic, fără a compromite în vreun fel eleganța și bunul-gust. 

Foto fr si main: By Dmitry_Tsvetkov /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri