Achiziţiile la mâna a doua sunt la modă, economice şi prietenoase cu mediul. Ce să-ţi cumperi

25 Februarie 2020 publicat în Lifestyle 5 share-uri

Cumpărarea de obiecte la mâna a doua nu are nimic de-a face cu zgârcenia sau cu nevoia exagerată de a face economii.

De exemplu, actrița americană Sarah Jessica Parker a recunoscut că nu o deranjează să cumpere haine second-hand pentru fiul ei, în timp ce Drew Barrymore și-a făcut apariția pe covorul roșu cu o rochie la mâna a doua care a costat doar 25 de dolari.

Obiectele cumpărate la mâna a doua nu sunt numai o metodă de a economisi, ci și un mod de a proteja mediul. Există mai multe categorii de obiecte pe care merită să le cumperi astfel, după cum există altele nerecomandate, pentru că pot afecta sănătatea sau pur și simplu reprezintă o cheltuială inutilă. Lucrurile frumoase nu se găsesc numai în magazinele clasice, ci și în anticariate sau pe site-urile specializate.

Un automobil

Fie că este vorba despre primul automobil din viața ta, fie că îți place să îl schimbi frecvent, există mai multe motive pentru care ai putea alege unul second-hand. În primul rând, prețul – economia realizată este un factor interesant în raport cu valoarea automobilelor noi, mai ales atunci când dispui de un buget limitat sau ești un șofer mai puțin experimentat. Trebuie, însă, să verifici dacă automobilul are toate reviziile și inspecțiile tehnice făcute, pentru a nu avea surprize neplăcute în ceea ce privește reparațiile ulterioare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

De asemenea, o mașină de ocazie poate veni cu dotări superioare, care în cazul unui automobil nou ar costa foarte mult. Motivul este acela că o mașină își pierde foarte repede din valoare, indiferent de cât de puțin a fost utilizată sau cât de bine a fost întreținută. În trei ani, prețul unei mașini noi, inclusiv dintr-o gamă de vârf, se poate reduce chiar şi cu 50%.

Specialiștii spun că cel mai indicat este să apelezi la un profesionist ori un amic priceput atunci când cumperi un automobil la mâna a doua, pentru a te asigura că toate lucrurile, de la starea mașinii la documente, sunt în regulă. Ia în considerare că cel mai potrivit model de mașină – indiferent că este un Hyundai Kona, un Volkswagen Beetle ori un Mini Cooper – este pur şi simplu acela care corespunde nevoilor şi bugetului.

Rochii de mireasă și de seară

O gală, un dineu important, o nuntă – oricine dorește să arate irezistibil la aceste ocazii și nu este doar cazul doamnelor. Însă nu ar trebui să cheltuiești foarte mulți bani pentru o ținută pe care o vei purta, cel mai probabil, o singură seară. Se pare că astfel poți economisi cu până la 50% din costurile unei ținute pe care o vei purta doar o singură dată. Iar dacă rochia este nouă, prețul acesteia poate fi cu 30-40% mai mic în comparație cu cel din magazin.

Există unele produse de modă pe care specialiștii nu le recomandă pentru achiziționarea la mâna a doua. De exemplu, pantofii deja utilizați pot prezenta deformări, defecte ascunse, iar costumele de baie pot fi periculoase pentru sănătate, pentru că nu sunt igienice, la fel și căștile folosite la înot.

Produse de puericultură și jucării

Hainele pentru bebeluși, cărucioarele, jucăriile, piesele de mobilier dedicat celor mici, salteaua pentru schimbat scutece, toate acestea pot fi cumpărate la mâna a doua. Copiii cresc foarte repede, iar lucrurile dedicate celor mici nu au timp să se uzeze foarte mult. Tinerele mame au obiceiul să cumpere foarte multe lucruri pentru bebeluș, din precauție, dar ajung să fie nevoite să le revândă pentru că nu le-au folosit. Milioane de părinți fac schimburi de astfel de produse, în bună stare, pe site-urile specializate. Nu se recomandă însă cumpărarea de biberoane, pompe de muls, jucării de baie și plușuri, pentru că pot conține bacterii sau spori de mucegai toxic.

O bicicletă

Este posibil să te decizi brusc că vrei să ai un stil de viață mai sănătos şi să vrei să cumperi o bicicletă, dar apoi să îți pierzi interesul pentru aceasta. Este motivul pentru care e mai bine să achiziționezi un astfel de obiect la mâna a doua. Pe site-urile de profil poți găsi biciclete aproape noi și să faci astfel o economie substanțială. Dacă mersul pe bicicletă va deveni apoi un obicei, poți să te orientezi spre o bicicletă de nouă generație. Însă nu este recomandat să cumperi cască de protecție la mâna a doua. Majoritatea acestor accesorii sunt concepute astfel încât să nu suporte decât un singur impact major. După o astfel de căzătură, e indicat să cumperi o cască nouă, aceasta nefiind un obiect pentru care să faci economii.

Pentru unele persoane, cumpărarea de diverse obiecte la mâna a doua a devenit un gest reflex, pentru altele, acest lucru poate fi un obstacol psihologic, peste care nu pot trece. Şi, totuşi, avantajele pot fi numeroase. Este ecologic, este economic, iar unele lucruri vin cu o caracteristică ce nu poate fi copiată: patina timpului.

Sursa foto: Photo by Kostiantyn Stupak from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri