22 Iulie 2020 publicat în Lifestyle 20 share-uri

Iată cinci gesturi foarte simple care te vor ajuta şi să economiseşti bani şi să fii mai respectuoasă cu mediul înconjurător.

Înainte ca toată presa să înceapă să dezbată criza generată de noul coronavirus, multe voci din spaţiul public, de la preşedinţii unor ţări puternic dezvoltate, la activişti de mediu – sigur o mai ţii minte pe Greta Thunberg –, vorbeau despre criza iminentă care va fi declanşată de schimbările climatice.

Pe măsură ce devenim – sau suntem obligaţi să devenim – mai conştienţi de impactul fiecăruia dintre noi asupra naturii, trebuie să facem schimbări pe termen lung care să fie potrivite cu un stil de viaţă mai prietenos cu mediul. Vestea bună este că multe dintre aceste simple schimbări pe care oricare dintre noi le poate face nu sunt dificil de implementat şi, mai mult decât atât, ne pot aduce beneficii la buget. Iată cinci gesturi foarte simple care te vor ajuta şi să economiseşti bani şi să fii mai respectuoasă cu mediul înconjurător.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Colectează deşeurile selectiv

Poate părea un gest foarte simplu, dar mulţi dintre noi nu fac asta. Pentru a putea face acest lucru mai uşor, instalează-ţi în bucătărie mai multe coşuri de gunoi, unul pentru resturi menajere, unul pentru plastic şi unul pentru hârtie, sticlă şi metal. Pas cu pas, astfel de gesturi vor deveni aproape automate şi, dacă ai copii, o să-i înveţe şi pe ei să recicleze şi să aibă mai multă grijă de mediu.

Mai puţin plastic

Dacă începi să colectezi deşeurile selectiv, vei observa cât de mult plastic se adună. Aşadar, dacă vrei să-ţi reduci amprenta personală de carbon, cumpără mai puţine articole ambalate în plastic. O manieră destul de simplă de a face asta constă în înlocuirea sacoşelor de plastic de la piaţă sau de la supermarket cu unele din pânză pe care le poţi ţine în geantă. Punguţele mici în care în care îţi pui fructele şi legume pot fi şi ele înlocuite cu unele din pânză foarte subţire, care pot fi refolosite. De asemenea, poţi renunţa la unele produse care se vând în sticle din plastic, cum ar fi gelurile de duş, şi să le înlocuieşti cu alternative, precum săpunurile care au ambalaje din carton sau din hârtie mai groasă. O să faci economii şi o să observi că nu mai consumi atât de mult plastic.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Apă de la robinet

Să cumperi apă îmbuteliată nu numai că generează cantităţi mari de deşeuri de plastic, dar poate costa destul de mult. Înlocuieşte apa îmbuteliată cu un filtru de apă, fie unul care poate fi instalat direct la robinet, fie unul care are şi cană. E adevărat că asta presupune o investiţie iniţială, dar dacă faci bine socotelile, vei vedea că ea se amortizează destul de repede şi, pe termen lung, vei ieşi în profit. De asemenea, atunci când pleci de acasă, ia cu tine o sticlă reutilizabilă cu apă, ca în cazul în care ţi se face sete, ceea ce e firesc mai ales vara, să nu mai fii nevoită să cumperi apă îmbuteliată.

Economii la electricitate

Nu spune nimeni să citeşti la lumina lumânării, dar un exerciţiu de sinceritate te va face să recunoşti că ai de unde să faci economii. În primul rând, ai grijă să nu laşi luminile aprinse în camere în care nu mai stă nimeni. În al doilea rând, schimbă toate becurile care consumă mult cu becuri led, mult mai prietenoase cu mediul. În al treilea rând, nu mai lăsa televizorul sau alte dispozitive electronice deschise atunci când nu le foloseşte nimeni. În ultimul rând, rând, dar nu în cele din urmă, atunci când îţi cumperi electronice sau electrocasnice, fii atentă la consumul lor energetic şi alege unele care au o clasă energetică de cel puţin A+.

Principiile de bază ale mașinii CNC Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți

Mijloace de deplasare eco

Dacă vrei să adopţi un stil de viaţă mai prietenos cu mediul, lasă maşina mai mult pe acasă. Vei face şi economii, şi mişcare, deci nu poţi fi decât în avantaj. Pentru orice distanţă de mai puţin de doi kilometri, alege să mergi pe jos. În contextul epidemiologic actual este chiar şi mai sigur. Pentru distanţele mai mari, foloseşte bicicleta sau mijloacele de transport în comun. Abia în ultimă instanţă alege să te deplasezi cu maşina personală.

Implementând aceste cinci simple gesturi, nu numai că vei avea un stil de viaţă mai „verde”, dar vei putea să faci şi economii pentru lucruri care sunt mult mai importante pentru tine. În cele din urmă, respectul pentru mediu este respectul pentru noi înşine.

Foto fr si main: Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri