Ce trebuie să știi despre nașterea naturală după o cezariană. Avantaje, dezavantaje și recomandări

21 Noiembrie 2018 publicat în Mami 1 share-uri

Dr. Radu Botezatu, medic specialist obstetrică ginecologie, ne vorbește despre nașterea naturală după o cezariană și avantajele ei.

Comunicat de presă

Se poate naște natural după cezariană, iar acest lucru chiar este încurajat la nivel internațional, conform ghidurilor medicale. Despre nașterea naturală după o cezariană și avantajele ei ne vorbește Dr. Radu Botezatu, medic specialist obstetrică ginecologie de la Peltecu Medical din București.

Nașterea prin cezariană la cerere a devenit tot mai frecventă în România în ultimii ani, iar de cele mai multe ori motivele invocate au legătură cu frica de durere sau teama legată de posibilele rupturi perineale la naștere, avertizează specialiștii. Vestea bună este că trendul în România începe să-l urmeze pe cel internațional, astfel că din ce în ce mai multe gravide aleg să nască natural după cezariană. Dacă ai ales nașterea prin cezariană, trebuie să știi că după ea este posibil să naști natural.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Nașterea naturală după cezariană, încurajată la nivel internațional

Dacă o femeie a născut prin cezariană și își dorește apoi o naștere naturală, acest lucru se poate face după ce trece un an de la operația de cezariană. ”În absența contraindicațiilor specifice, la minim un an de la operația cezariană se poate obține o nouă sarcină și se poate încerca nașterea naturală. Fiecare caz este analizat individual, în funcție de experiența clinică a obstetricianului curant”, susține dr. Radu Botezatu (foto), medic specialist obstetrică ginecologie la Peltecu Medical.

Numărul româncelor care nasc natural după cezariană este de ordinul sutelor

Acest tip de naștere poate să prezinte foarte multe riscuri, de aceea se practică doar izolat în centrele universitare din țară. O statistică oficială încă nu există, însă numărul celor care reușesc să nască natural după cezariană este de ordinul sutelor, ne spune dr. Radu Botezatu, medic specialist obstetrică ginecologie la Peltecu Medical.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

”În spitalul Filantropia din București se încurajează și se practică de rutină acest tip de naștere, spitalul fiind pregătit pentru intervenția de urgență în cazul complicațiilor. Gravidele însă trebuie să înțeleagă că monitorizarea acestui tip de travaliu este foarte complexă, plecând de la semne clinice până la monitorizare avansată fetală, iar decizia de a termina nașterea prin operație cezariană în cazul apariției suspiciunilor unor complicații poate fi luată uneori foarte rapid”, spune medicul.

Nașterea naturală după cezariană: 3 factori de care se ține cont

Există mai mulți factori care trebuie analizați înainte ca medicul să recomande nașterea naturală după cezariană, însă cei mai importanți sunt:

Principiile de bază ale mașinii CNC Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

1. Motivul și condițiile pentru care s-a efectuat prima cezariană

În cazul în care motivele au fost întemeiate și acestea se repetă și în sarcina curentă, nașterea vaginală trebuie analizată foarte atent. “Aici ne referim la toate condițiile care țin de oxigenarea fetală, funcția placentară și greutatea fetală la sfârșitul trimestrului 3 de sarcină, localizarea placentei sau alte patologii asociate: fibroame, anomalii uterine”, spune dr. Radu Botezatu.

2. Modul de vindecare al cezarienei anterioare

Contează foarte mult cum s-a vindecat operația de cezariană, deoarece în cazul în care a avut loc o infecție, există posibilitatea că cicatricea formată să nu fie suficient de solidă.

3. Vârsta gestațională la care s-a efectuat cezariana și felul inciziei

Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur

Ghidurile actuale contraindică travaliul pe uter cicatricial în cazul unei incizii uterine clasice (verticale) fiind cunoscut riscul crescut de ruptură uterină.

După cum ne spune medicul, istoricul familial contează mai puțin decât istoricul personal în luarea acestei dezicii. Riscul de complicații severe al uterului cicatricial este în cea mai mare parte pe timpul travaliului, astfel când gravida se află în travaliu ea trebuie să avertizeze de urgență personalul medical dacă observă o sângerare abundență bruscă, o durere importantă suprapubiană sau oprirea bruscă a contracțiilor uterine și a mișcărilor fetale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri