11 Ianuarie 2019 publicat în Moda 2 share-uri

îți propun să facem o incursiune în America Latină și minunatele-i culori aferente în costumele tradiționale dar și în piesele de decor ale caselor. De ce o astfel de invitație etnică? Pentru că în iarna asta se poartă mult genul de fulare cu motive sud-americane!

Dar ce însemna mai exact fulare cu motive sud-americane? Ce înseamnă de altfel motivele de inspirație latin-americană?  Ei bine, în ceea ce privește textura și împletitura sau ”bătătura” firelor, artele textile sud-americane se bazează pe multe broderii, desene, pattern-uri, inserții interesante de pene, piele, mărgele și tot felul de împletituri.

Tricotajele de sezon sunt inspirate de imprimeuri geometrice etnice

O caracteristică importantă ce definește atât genul de fulare cu model sud-american, atât de des întâlnite pe catwalk iarna asta, dar și alte accesorii sau tricotaje de sezon este culoarea! De fapt, mixajul de culori intense, modelele geometrice complexe, țesăturile strâns bătute.

Alege fulare cu motive sud-americane de aici!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

De la costumele din Anzi până la costumele tradiționale specifice Americii Centrale sau Mezo-Americii, până la zona Caraibelor, de la influențele Mayașe, Incașe sau Aztece, culorile tari și elementele geometrice grafice, alternate în tonuri complementare, cu ruperi de ritm, dar și pattern-urile abstracte, toate se regăsesc în iarna aceasta în modelele de fulare de inspirație sud-americană.

Fulare cu model latin-american: fă o incursiune în lumea Sud-Americană prin țesăturile lor tradiționale!

Spirale, zig-zaguri, dungi de diferite grosimi, romburi, elemente etnice, împunsături colorate, cu ritmuri și grosimi diferite, pătrate și dreptunghiuri și motive florale ”naive” sau stilizate, amintind de petele picturale ale Fridei Kahlo, inserții de elemente animaliere, păsări sau insecte, toate se regăsesc în țesăturile de origine latin-americană.

Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Vezi șaluri și eșarfe cu pattern etnic sud-american de la ASOS aici

Și toate se regăsesc în genul de fulare cu motive sud-americane propus de creatorii de modă ai sezonului actual.

Dungile Peruane, alternate cu romburi, zig-zagurile și ”ziguratele” tot din Peru, amestecul de dungi, romburi și împunsături în cruce specifice aztecilor, pattern-urile florale, colorate intens, aproape ”electric”, specifice Mexicului, dungile tribale Aguayo, în tonuri la fel de puternice, toate s-au regăsit în selecția de fulare cu model sud-american de sezon.

În plus, adesea, aceste fulare de inspirație sud-americană au fost completate de terminații cu borduri decorative, broderii sau ciucuri colorați, amintind de același specific.

Fulare cu motive sud-americane: ce texuri și patternuri i-au inspirat pe marii creatori de modă

Dar unde mai exact am observat fulare cu motive sud-americane și cum le-au propus designerii? Sunt ele asortate cu poncho-uri sau ”păturici” și pleduri, de inspirație Peruană sau sunt asortate în ținute contrastante?

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Ei bine, cel mai adesea, stilul de fulare cu model sud-american au fost asortate sofisticat, prețios, eclectic. Nu s-a păstrat. Așadar, doar specificul etnic, ci s-a propus o inserare a acestuia în urbanul actual.

Vezi mai multe propuneri de șaluri cu imprimeu geometric și etnic

Și cel mai elocvent exemplu pe care ți-l ofer este colecția lui Prabal Gurung, unde supradimensionatele fulare de inspirație sud-americană, cu romburi și franjuri au fost drapate peste gât și talie, fiind prinse în talie ce cingătoare sau brâu tot din lână.

Aici fularele cu motive sud-americane au fost asortate cu fuste midi cu șliț, bluze prețioase cu manșete stil manșon de blană și sandale cu blană și curelușe stil opinci, dar cu toc.

Uite cum se poartă șalurile de inspirație sud-americane!

Cât despre alte colecții din care să te inspiri pentru asortarea modelelor de fulare cu model sud-american, găsești la Etro rochii și poncho-uri cu îmbinări etnice latin-americane și nu numai, la Sacai inserții de zig-zaguri aztece, alături de alte pattern-uri etnice amintind și de Europa.

Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Și, tot în această categorie de fulare de inspirație sud-americană voi ”strecura” și șalurile oversize stil pled sau pătură, pornind din cultura populațiilor din Anzi. Astfel de modele de fulare cu motive sud-americane, stil păturică găsești la Roksanda sau McQueen, în acest sezon.

Vezi mai multe modele de fulare supradimensionate și cu imprimeuri 

Este un caleidoscop etnic acest sezon! Căci pe lângă fulare cu motive sud-americane, creatorii de modă au mizat mult pe influențele triburilor nomade europene, asiatice și chiar africane.

Este un mapamond de pattern-uri și de costume de inspirație populară sau tradițională și asta nu face decât ca moda să devină element unitar, element de globalizare, dacă nu cumva manifest de eliminare a granițelor și fluiditate a culturilor.

Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri A contat cine a zbierat mai tare Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Sursa foto front page  – Unsplash

Un material de Iulia Claudia Dumitru - autor Kudika Shopping


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri