5 Februarie 2019 publicat în Moda 1 share-uri

Și tu poți purta catifeaua cu stil, dacă ții cont de următoarele reguli de bază!

Catifeaua, simbolul nobleței și al opulenței, este o țesătură pe care nu oricine știe să o poarte. Dacă ne gândim la faldurile elegante ce îmbrăcau trupurile domnițelor din timpurile străvechi, putem afirma că acest material este unul care se asortează de minune cu o atitudine aristocratică! Luciul subtil și textura fină sunt doar două dintre particularitățile prin care catifeaua se distinge, de departe, de mulțimea de materiale utilizate la realizarea hainelor și a accesoriilor.

Și tu poți purta catifeaua cu stil, dacă ții cont de următoarele reguli de bază!

Optează pentru catifeaua din mătase

Istoria fascinantă a catifelei evidențiază faptul că aceasta era o țesătură luxoasă, la care aveau acces doar cei din înalta clasă socială. Prețurile hainelor din catifea reflectau calitățile extraordinare ale acestui material, motiv pentru care doar doamnele de la curțile regale și le permiteau. Astăzi, din fericire, lucrurile s-au schimbat, iar acum îmbrăcămintea de calitate este accesibilă oricui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Poți achiziționa rochii de catifea elegante și frumoase doar folosind smartphone-ul, însă acordă întotdeauna atenție detaliilor care fac diferența. Exista catifea confecționată din fibre sintetice și catifea care se obține din mătase. Sfatul nostru este să alegi întotdeauna cea de-a doua opțiune, dacă îți dorești piese vestimentare care să-și păstreze designul unic mai multe sezoane, fără a se deteriora.

Alege nuanțele care te complimentează

Obiectele vestimentare confecționate din catifea au un farmec aparte, indiferent de culorile alese. Totuși, pentru o ținută elegantă și sofisticată mizează pe nuanțe care emană o notă sofisticată. În loc să optezi pentru o rochie din catifea într-o culoare neon, de exemplu, o alegere mai inspirată este să te orientezi către paletele în tonuri închise. Negrul, roșul bordo, verdele smarald, albastrul electric ori violetul ametist sunt doar câteva dintre alegerile cu care nu poți da greș! Dacă nu ești decisă și ți-ai dori o ținută all black, dar cu mici pete de culoare care să te scoată din anonimat, poartă o rochie din catifea neagră cu aplicații brodate colorate.

Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele

Integrează catifeaua în ținute diverse

Cu siguranță că eleganța catifelei te poate face să crezi că este potrivită doar pentru evenimentele fastuoase la care participi. Acest aspect elimină, însă, din calcul, diversitatea de piese vestimentare din catifea care există în magazine și care oferă posibilitatea creării ținutelor în diverse stiluri. O bluză, o salopetă, o fustă sau o rochie din catifea pot fi elemente care fac deliciul în outfiturile casual, office sau chiar sport. Catifeaua este un material versatil, pe care îl poți purta în ocazii diverse, iar acesta este și motivul pentru care investiția într-o astfel de piesă este necesară pentru a-ți concepe o garderobă statement, mereu în vogă.

Nu te limita doar la haine din catifea, ci optează și pentru îmbrăcăminte și accesorii confecționate din acest material, care îți vor pune în evidență ținutele de zi cu zi, dar și pe cele de ocazie!
 

Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Sursa foto interior: boemurban.ro

Foto homepage: IrenaStar /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri