Iată care sunt sugestiile designerilor pentru fiecare din principalele dress code-uri de eveniment.

Comunicat de presa

Invitațiile pentru evenimentele din sezonul cald au început să apară și fiecare dintre ele conține un dress code de eveniment care așteaptă să fie descifrat.

Ca să pui laolaltă outfitul perfect de petrecere trebuie să știi regulile vestimentare pentru fiecare dress code. Dar găsirea ținutei ideale se complică atunci când organizatorii nu specifică codul vestimentar pe invitație.

Am discutat cu designerii de la Karen Millen, care ne-au dezvăluit cum ar trebui să arate ținuta de vară pentru fiecare dintre principalele dress code-uri de eveniment. Iată care sunt sugestiile lor:

1. Dress code-ul Casual, pentru evenimente informale

Regulile de dress code casual îți oferă cea mai mare libertate în alegerea ținutei. La un astfel de eveniment poți purta un outfit relaxat, cu piese sofisticate și totuși comode.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Îmbracă un top în culori vii cu o fustă tip creion sau o pereche de pantaloni “wide leg” și vei reuși să ai un outfit casual, dar totuși adecvat pentru atmosfera de eveniment.

2. Dress code-ul “Dressy Casual”, pentru evenimentele semi-formale

“Dressy casual“ este codul vestimentar cel mai des întâlnit la petrecerile de vară. Un eveniment “dressy casual“ necesită o ținută care îmbină stilul elegant cu cel casual.

Fie că alegi o rochie sau o ținută din două piese, cu fustă sau cu pantaloni, nu te sfii să porți modele moderne cu imprimeuri îndrăznețe.

3. Dress code-ul Cocktail, pentru petrecerile elegante

Petrecerea cocktail este singurul eveniment care a inspirat un dress code și un stil de rochie cu aceeași nume.

Dress code-ul cocktail îți permite să porți atât rochii cocktail midi sau scurte, cât și un costum cu pantaloni sau o salopetă elegantă.

4. Dress code-ul “Black Tie Optional” sau formal

Mai puțin formal decât celebrul “black tie”, “black tie optional” este ținuta de referință pentru majoritatea nunților.

Poți să optezi pentru o rochie lungă de seară sau chiar pentru o rochie de cocktail scurtă. Iar dacă vrei ca ținuta ta să se diferențieze de majoritatea, poartă un costum cu fustă sau pantaloni sau o salopetă elegantă.

5. Dress code-ul “Black Tie”, pentru baluri și dineuri

Dacă mergi la un eveniment tip dineu, bal sau nuntă ce are loc după ora șase seara, cel mai probabil vei avea nevoie de o ținută “black tie”.

Deși regulile vestimentare “black tie” pentru femei favorizează ținutele cu rochii lungi de seară, poți purta și o rochie de cocktail elegantă la un astfel de eveniment.

6. Dress code-ul “White Tie”, pentru ceremonii și gale

Acesta este cel mai formal dress code, fiind rezervat evenimentelor fastuoase de tip bal, ceremonie sau gală.

Spre deosebire de celelalte dress code-uri, “white tie” are reguli foarte stricte în ceea ce privește ținutele. La un astfel de eveniment vei purta o rochie lungă de seară, de preferat fără mâneci.

Poți să completezi ținuta cu o pereche de mănuși lungi și bijuterii strălucitoare, pentru un efect “glam”.

Cum te îmbraci pentru evenimentul fără dress code pe invitație?

Atunci când organizatorii nu au specificat dress code-ul, trebuie să îl deduci pe cont propriu, după tipul, locația și ora evenimentului.

În funcție de tipul de eveniment, va trebui să ai o ținută mai casual sau mai elegantă. Evenimente precum o gală și un garden party nu vor avea același dress code.

O locație mai elegantă va sugera că ținuta trebuie să fie formală. Evenimentele cu locații outdoor vor avea întotdeauna un dress code mai relaxat, iar evenimentele indoor dress code-uri mai formale.

Pentru majoritatea evenimentelor ce au loc după ora șase seara, dress code-ul va fi “cocktail”, “black tie optional”, “black tie” sau “white tie”.

Ai nevoie de și mai multă inspirație pentru evenimentele din vara aceasta? Vizitează întreaga colecție de la Karen Millen și descoperă cele mai frumoase ținute de ocazie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri