5 piese vestimentare care au facut furori in ultimii ani ai mileniului trecut si pe care le vom scoate de la naftalina acum!

Dacă există o tendință constant prezentă în tabloul modei în ultimii ani, aceasta este influența anilor 90. Am pornit de la curentul grunge la iubirea pentru denim și acum la reîntoarcerea pantalonilor scurți, de cycling, și a hanoracelor: cert este că niciun item pe care îl îndrăgeam în copilăria sau în adolescența noastră nu a fost neglijat în ultimii ani.

Chiar dacă creatorii de modă au tot încercat să se inspire din alte perioade și să lase la o parte anii 90, cert este că aceștia nu vor să plece nicăieri. Descoperă în rândurile de mai jos 5 piese vestimentare care au făcut furori în ultimii ani ai mileniului trecut și pe care le vom scoate de la naftalină acum!

Jachetele bomber

Apărute spre finalul anilor 90 și începutul anilor 2000, jachetele bomber erau o prezență arhicunoscută în copilăria și adolescența noastră. Cel mai adesea concepute din fâș, ne protejau de ploaie și de intemperii în drumul către școală și reprezentau acel element cool de afișat în curtea liceului. Jachetele bomber se potriveau de minune cu blugi și cu adidașii confortabili ai perioadei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald

Azi, jacheta bomber e reinterpretată. Se dovedește la fel de comodă, dar se înțelege de minune și cu rochii sau cu ținute minimaliste. Alege un model lucios, simplu sau cu un design colorat și vivace, și poartă alături de cele mai feminine articole din garderoba ta.

Salopete din denim

Salopeta a revenit încă de anul trecut în centrul atenției și nu se lasă descurajată nici acum. Optează pentru un overall din denim pe care să îl porți cu puloverul tău preferat, pentru un look inspirat în totalitate din anii 90. Completează cu o pereche de Doc Martens.

Salopeta poate fi reinterpretată alături de botine șosetă sau de pantofi cu toc, fiind purtată deasupra unei cămăși feminine, cu volane sau dantelă delicată. Dacă ai curaj, îmbrac-o peste un sutien sexi și suprapune un cardigan oversized.

Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback Blugii cargo - din nou în tendințe! 10 modele de jeanși moderni, cu buzunare în stil cargo Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile

Jeansi cu talie înaltă

După ce anii 2000 ne-au făcut să ne îndrăgostim de blugii cât mai scurți, care afișau abdomenul aproape fără milă, decada 90 ne-a readus aminte cât de comozi se dovedeau blugii cu talie înaltă. Este momentul să o scoți la înaintare pe Rachel Green cea captivă în inima ta (eroina din „Prietenii tăi”) și să porți blugi comozi cu aceeași nonșalanță. Asociază cu un hanorac oversized și cu pantofi sport.

Dacă vrei să aduci puțin estetica în perioada prezentului, abordează o pereche de blugi rupți cu talie înaltă cu un top statement, cu detalii oversized în regiunea umerilor, care amintesc de anii 80. Tenișii colorați și o geantă-bijuterie sunt exact ceea ce mai are nevoie această ținută pentru a fi hit acum!

Manichiura cu efecte ombre sau gradient - la fel de seducătoare și în această primăvară: 20 de modele superbe (și în tendințe) de unghii ombre și gradient Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii 10 VESTE călduroase, dar nu foarte – Ideale pentru SEZONUL DE TRANZIȚIE

Topuri supradimensionate

Fiind etapa de maximă expansiune a curentului hip hop, anii 90 au adus în modă o lejeritate nemaivăzută până atunci. Hainele au devenit oversized, cu câteva numere mai mari, inspirate fiind de ceea ce purtau rapperii la modă. Blugi largi, topuri supradimensionate, hanorace masculine: părea că bustiera era singură concesie făcută sex-appeal-ului în această perioadă.

Ei bine, topurile supradimensionate revin la modă. Ne referim atât la acele tricouri largi, dar și la hanoracele despre care îți vorbeam mai sus. Poartă cu colanți și cu pantofi sport sau alături de o pereche de shorts model cycling și de botine cu toc gros, pentru un look mult mai adaptat modei prezentului.

Haine cu logo-uri mari

În anii 90 nu ne era deloc rușine să spunem de unde ne-am cumpărat hainele, ba dimpotrivă. Dacă să afișezi etichete ți se pare rușinos acum, când consumerismul e mai degrabă criticat, alină-te cu gândul că nu faci decât să te lași inspirată de decada 90.

Kaufland România lansează în exclusivitate colecția Smart Fashion Spring, alături de designerul Cătălin Botezatu Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Nu numai brandurile merită însă afișate, dar și sloganurile, patchwork-ul, orice detaliu care te inspiră și care va ridica factorul de creativitate al look-ului tău. Poartă aceste piese vestimentare cu blugi simpli, cu rochii slip dress sau în combinație cu culottes eleganți și lejeri. Nu trebuie să existe limite ale imaginației atunci când vine vorba despre acest curent.

Acestea sunt cele cinci obiecte vestimentare cheie pentru un stil influențat de anii 90, dar care rămâne totuși puternic ancorat în tendințele actuale. Descoperă și mai multe informații despre moda anilor 90 și asigură-te că readuci cu bucurie la viață cele mai hot trenduri ale acelei perioade!

Foto homepage: Maria Svetlychnaja /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri