OMV Petrom lanseaza competitia nationala de proiecte „RO SMART in Tara lui Andrei”, o competitie care urmareste sa sprijine dezvoltarea sustenabila a comunitatilor din Romania, prin tehnologie.

comunicat de presa

Inscrierea proiectelor are loc in perioada 10 septembrie - 23 octombrie, pe site-ul www.taraluiandrei.ro, iar proiectele castigatoare pot primi finantari de pana la 45.000 euro fiecare, mentorat din partea angajatilor OMV Petrom si consultanta software pentru implementarea proiectelor din partea companiei Life Is Hard.

Initiatorii pot propune proiecte SMART in 8 domenii cheie pentru dezvoltarea sustenabila a Romaniei: educatie, infrastructura, sanatate, siguranta, transport, agricultura, energie si mediu. Solutiile inscrise pot urmari directii precum: eficientizarea consumului de resurse, imbunatatirea serviciilor publice, crearea unui cadru mai conectat intre cetateni - administratii publice, monitorizarea si gestionarea eficienta a datelor, cresterea calitatii vietii cetatenilor din comunitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

“Continuam sa sustinem romanii cu initiativa, iar anul acesta, in competitia RO SMART in Tara lui Andrei, facem un pas in viitor si cautam idei inovatoare care pun tehnologia in slujba oamenilor. Vrem sa avem si in Romania comunitati sustenabile, care tin pasul cu evolutia tehnologiei. Asteptam sa ii cunoastem pe castigatorii RO SMART alaturi de care sa proiectam solutii pentru o Romanie SMART!”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

In competitie se pot inscrie organizatii neguvernamentale, institutii publice, autoritati ale administratiei publice locale sau unitati si institutii de invatamant din sistemul de stat din orice localitate din Romania. Persoanele fizice se pot inscrie in competitie in parteneriat cu una dintre entitatile mentionate anterior.

„Conceptul Smart City inseamna inovatie si tehnologie aduse in beneficiul oamenilor si il consideram o sursa si o resursa de dezvoltare pentru comunitatile din Romania. Suntem implicati in proiectul Alba Iulia smart city, contribuim activ la dezvoltarea conceptului Cluj Napoca brained city si, din aceasta toamna, sustinem - cu consultanta tehnica si suport pentru implementare - si proiectele cu componenta tehnologica RO SMART. Suntem cu totii parte din comunitati si ne bucuram sa contribuim cu expertiza noastra la acest demers de a construi pe termen lung”, considera Erik Barna, fondator si CEO al companiei LIFE IS HARD.

Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

Proiectele vor fi evaluate prin vot public (20%) si jurizate de experti din domeniu (80%). In urma punctajului obtinut, maximum 25 de proiecte sunt selectate pentru a intra in etapa finala - pitching day. Pentru evaluarea proiectelor finaliste initiatorii vor sustine o prezentare a proiectului in fata juriului  si vor raspunde intrebarilor acestuia. In urma prezentarii, juriul va reevalua proiectele ajunse in aceasta etapa si va fi stabilit clasamentul final.

RO SMART este noul format de anul acesta al competitiei nationale Idei din Tara lui Andrei, prin care OMV Petrom a sustinut pana acum 87 de proiecte pentru mediu, educatie si dezvoltare comunitara cu granturi de peste 900.000 de euro. Incepand cu editia 2017 au fost incurajate proiectele cu o componenta de inovatie cu ajutorul tehnologiei.

Mai multe detalii, pe www.taraluiandrei.ro, sectiunea Proiecte > RO SMART.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Caria dentară – ce este și cum se tratează Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri