Arte in Bucuresti 2018, eveniment organizat de Uniunea Artistilor Plastici din Romania si sustinut de Primaria Municipiului Bucuresti prin Expo Arte, debuteaza astazi, la UNA Galeria.

Comunicat de presa

Pana pe 19 decembrie, bucurestenii vor putea vedea o o selectie de peste 100 de lucrari din creatia a 50 de artisti bucuresteni - familii, cupluri, companioni in arta – dintre care aproape jumatate expuse in premiera; 

Evenimentul Arte in Bucuresti 2018 se va desfasurain galeriile Uniunii Artistilor Plastici din Bucuresti si in alte spatii de expunere consacrate, iar accesul publicului va fi gratuit; 

Arte in Bucuresti, eveniment conceput sa aduca arta si cultura mai aproape de locuitorii Capitalei, va fi inaugurat astazi, 6 decembrie, ora 16.00, la UNA Galeria, prin masa rotunda „Amoruri si genealogii artistice”, la care vor participa criticii si istoricii de arta Ruxandra Garofeanu, Magda Carneci, Calin Stegerean si Ioana Marinescu. Discutia va incerca sa raspunda mai multor intrebari printre care :in ce masura procesul creativ este stimulat in cuplu, exista o „mostenire artistica” care se transmite noilor generatii? 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Publicul va putea vizita expozitia din cadrul UNA Galeria incepand de astazi, iar de maine, vineri, 7 decembrie, bucurestenii vor putea fi vizita toate galeriile ce vor gazdui expozitii in cadrul Arte in Bucuresti 2018: Caminul Artei, Orizont, UNA Galeria, Galateca, Mobius Gallery -  UnSpatiu, si Lavacow. 

Evenimentul Arte in Bucuresti – editia 2018 este coordonat de Ioana Ciocan, Vicepresedinte al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, iar curatorul editiei din acest an este Calin Stegerean. 

Cuplurile de artisti, in centrul expozitiilor 

Pentru prima data in cadrul unui astfel de eveniment, lucrari selectate din creatia unor familii de artisti, cupluri sau companioni in arta au fost selectate intr-o singura expozitie. Tema acesteia, „Cupluri, Companioni, Familii”, a fost inspirata de amplele dezbateri care au animat societatea romaneasca in aceasta toamna pe tema  familiei si a cuplului. In opozitie cu demersurile artistice deconstructive, de sesizare a disparitatilor si contrastelor, expozitia va comunica un mesaj despre coeziune, solidaritate, despre arta care uneste oamenii.

Lucrarile unor artisti ca Ion Grigorescu, Victoria si Marian Zidaru, Florentina Voichi si Mircea Roman, Viorel Marginean, Stefan Pelmus vor fi expuse acum pentru prima data.

„Compusa prin alaturarea unor lucrari care provin din „familiile” cele mai cunoscute ale artei romanesti contemporane cum sunt Grigorescu, Nicodim, Blendea, Marginean, Neamtu, Anghel, Pastina, Pelmus expozitia prezinta si lucrari ale unor cupluri de artisti foarte tineri cum sunt Catalin Badarau  - Bianca Mann sau Andreea Florean – Radu Rodideal. Totodata,in galeriile Lavacow, Mobius si Galateca, prezentam in format medalion creatiile unor cupluri de mare notorietate din generatia  matura de artisti: Marian si Victoria Zidaru, Mircea Roman si Florentina Voichi, Elena si Marcel Scutaru. O prezenta particulara este reprezentata de lucrarile grupului subReal, Calin Dan si Iosif Kiraly ”, declara Calin Stegerean, curatorul Artein Bucuresti 2018. 

Artistii care vor expune lucrari in cadrul Artein Bucuresti 2018: 

Marian Zidaru – Victoria Zidaru 
Viorel Marginean - Olga Morarescu-Marginean - Alexandru Marginean 
Catalin Badarau  - Bianca Mann 
Elena Scutaru - Marcel Scutaru 
Ion Nicodim - Ariana Nicodim
Giorgiana Cozma - Dumitru Cozma
Florentina Voichi     - Mircea Roman 
Ion Anghel - Gh. I Anghel 
Ion Grigorescu - Ruxandra Grigorescu - Adela Petrescu – Octav Grigorescu – Georgeta Naparus
Marin Gherasim    - Alina Gherasim - Amelia Gherasim 
Cela Neamtu - Costin Neamtu - Lisandru Neamtu - Malin Neamtu 
Ana Zoe Pop - Cristian Pentelescu 
Aurel Vlad - Elena Vlad    
Horea Pastina - Ovidiu Pastina
Adriana Blendea - Maria Blendea - Constantin Blendea 
stefan Pelmus - Maria Pelmus- Bogdan Pelmus - Magda Pelmus - Theodor Pelmus 
Dan Popovici - Radu Popovici 
Cristiana Russu - Liviu Vladimir Russu
Calin Dan - Iosif Kiraly 
Reka Csapo Dup - Darie Dup    
Silvia Radu - Vasile Gorduz
Andreea Florean – Radu Rodideal    

Lista galeriilor participante la Artein Bucuresti 2018: 

UNA Galeria (Baiculesti 29, Combinatul Fondului Plastic)
Lavacow (C.A. Rosetti nr. 5)
Galateca (C.A. Rosetti 2-4)
Orizont (Bulevardul Nicolae Balcescu 23A)
Caminul Artei (Biserica Enei 16)
Mobius Gallery - UnSpatiu (Sfintii Apostoli 44)

Despre Arte in Bucuresti

Artein Bucuresti are doua mize importante, culturala si educativa, tintind sa fie un reper in dezvoltarea directiilor viitoare culturale. In fiecare an, Arte in Bucuresti a reusit sa aduca arta vizuala mai aproape de publicul larg.

Editia din 2016 a stat sub semnul generic „In – variabil” si a centrat resursele de creativitate pe explorarea micro – teritoriilor urbane, rezultate din fragmentarea structurala a orasului in care traim. 

Conceptul editiei a VI-a, din 2015, a fost „Omul împotriva vietii”, un proiect cu angajament social/politic declarat, un proiect manifest, cu caracter protestatar. 

Expozitia ARTE în Bucuresti, a V-a editie, din 2014, a fost organizata în 4 galerii de arta si 6 spatii neconventionale, în perioada 4 – 25 septembrie. 

Editia a IV-a, 11 septembrie – 9 octombrie 2013 a avut ca institutii partenere UAPR si Primaria Municipiului Bucureşti, desfasurandu-se in spatiul expozitional al Filialei de pictura: Centrul Artelor Vizuale (CAV).

Mai multe despre eveniment:  https://www.facebook.com/ArteinBucuresti/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri