Kaufland a lansat o noua marca proprie de alimente fara lactoza si fara gluten: "K-free".

Comunicat de presa

Kaufland a lansat o noua marca proprie de alimente fara lactoza si fara gluten: „K-free”, destinata celor care au intoleranta la aceste substante. Noua marca proprie „K-free” ofera mai multe tipuri de produse gustoase si sanatoase, pentru o alimentatie zilnica fara lactoza sau gluten.

O parte din produsele fara gluten - mai exact, pastele - sunt produse în Romania si distribuite la nivel de grup. Pastele K-free sunt fabricate în singura facilitate din Romania certificata pentru produse gluten free. Interesul tot mai crescut pentru astfel de produse a generat demersurile ca din anul 2019 sa debuteze în Romania schema de audit si certificare pentru producatorii gluten free.

„Intoleranta/alergia la anumite substante continute de alimente poate avea repercusiuni asupra sanatatii sau starii generale a persoanelor. Prin noile produse „K-free”, oferim o selectie de alimente de baza gustoase si cu preturi accesibile, pentru toti cei care sunt nevoiti sau doresc sa renunte la ingrediente precum glutenul sau lactoza,” a declarat Valer Hancas, Director Comunicare si Corporate Affairs, Kaufland Romania.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Gama K-free fara gluten cuprinde 10 produse

Boala celiaca sau intoleranta la gluten este o afectiune autoimuna declanşata de ingestia de gluten (proteina din grau, secara şi orz) la persoanele cu predispozitie genetica. La nivel european, afecteaza circa 1% din populatie şi poate debuta la orice varsta. În lipsa respectarii regimului fara gluten, aceasta boala poate avea consecinte de sanatate importante, cum ar fi osteoporoza, infertilitatea, avorturile repetate, anemia prin deficit de fier şi anumite forme de cancer. În Romania, aproximativ 5% dintre persoanele cu risc sunt diagnosticate.

  • Gama K-free fara gluten este destinata persoanelor cu intoleranta la gluten sau care au membri de familie sau prieteni cu o asemenea intoleranta, respectiv oameni pentru care o alimentatie constienta este esentiala.
  • Cuprinde 10 articole fara gluten în categoria amestecuri pentru copt paine, checuri sau briose, paste fainoase & musli.
  • Pastele fainoase contin în proportie de 98% faina de malai si 2% faina de naut. Porumbul ajunge direct de pe camp în moara fabricii si de acolo în locul de productie pentru pastele fainoase fara gluten. Acest lucru înseamna transporturi pe distante scurte si o prelucrare rapida fara a utiliza multe ambalaje. În plus, Kaufland a renuntat complet la emulgatori, astfel încat pastele sunt mai aspre dupa fierbere si sosurile adera mai bine.
  • Musli este disponibil cu gust de ciocolata si cu fructe, ambele variante în calitate bio. În plus, ciocolata este certificata prin intermediul Fairtrade Cocoa Program.
  • Gama fara gluten are o eticheta cu design portocaliu.

„Initiativa Kaufland de a se adresa comunitatii intolerante la gluten cu gama K-Free este un pas spre normalitate pentru persoanele afectate de boala celiaca sau alte afectiuni în care este recomandata dieta fara gluten. Lansarea gamei K-Free este o oportunitate pentru ca persoanele cu intoleranta la gluten sa aiba aceeasi experienta de cumparare ca orice alt client, prin gama de produse competitiva, cu un raport avantajos calitate/pret. Siguranta ca produsele care poarta eticheta K-Free sunt fabricate în unitati unde nu exista risc de contaminare cu gluten si distributia geografica generoasa a retelei Kaufland, care va face ca aceste produse sa ajunga la consumatorii din toata tara, sunt vesti foarte bune pentru comunitatea gluten free,” a declarat Iuliana Roibu Bonoiu, Presedintele Asociatiei Romane pentru Intoleranta la Gluten.

K-free fara lactoza - o alternativa fara neplaceri

Intoleranta la lactoza reprezinta incapacitatea de a digera cantitati semnificative de lactoza. Este întalnita la circa 75% din populatia lumii şi la 17% dintre romani, fiind cea mai frecventa forma de intoleranta alimentara.
  • Conceputa pentru persoanele cu intoleranta la lactoza sau care au membri de familie sau prieteni cu o asemenea intoleranta
  • Cuprinde 3 articole fara lactoza – smantana UHT pentru frisca, lapte UHT cu 1,5% sau 3,8% grasime
  • Gama fara lactoza poate fi usor recunoscuta prin eticheta mov.

Cele 13 produse diferite marca proprie „K-free” sunt deja disponibile în toate magazinele Kaufland din Romania. Acestea se afla la îndemana clientilor, în raioanele dedicate. Pentru a fi cat mai usor de gasit în cadrul magazinelor, Kaufland a reorganizat dispunerea alimentelor si le-a semnalizat atent. În afara de culoarea specifica fiecarei game, o etichetare clara aplicata pe ambalaj ajuta clientii sa recunoasca imediat daca un anume articol nu contine lactoza sau gluten - sau niciuna dintre acestea.

Produsele au fost dezvoltate împreuna cu experti si furnizori atent selectati, calitatea acestora fiind verificata în laboratoare independente. Portofoliul de produse „K-free” se va largi, Kaufland Romania avand în vedere, pentru viitor, o extindere a marcii si la alte categorii de produse de tipul „nu contine”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri