Vor fi reimpadurite aproximativ 10 ha de teren montan din judetele Hunedoara, Alba si Prahova.

Comunicat de presa

Inspirata din racoarea naturii, Bergenbier da startul plantarilor a inca 50.000 de brazi in trei zone montane din Romania. Alaturi de Asociaţia EcoAssist, reprezentantul legal al initiativei „Plantam fapte bune in Romania”, vor fi reimpadurite aproximativ 10 ha de teren montan din judetele Hunedoara, Alba si Prahova. Plantarile din cadrul celei de-a doua editii a campaniei ”Te racoresti si reimpaduresti!” vor dubla numarul de puieti plantati, la 100.000 de conifere.   

”Inspiratia pe care am primit-o de la natura in crearea Bergenbier, o bere deosebita, maturata la rece, filtrata la rece si cu CO2 din fermentatie naturala ne-a ajutat sa desavarsim caracterul racoritor al berii. E momentul sa daruim inapoi naturii din racoarea pe care ne-a oferit-o ca inspiratie. Plantarea a inca 50.000 de brazi este rezultatul sustinerii primite de la consumatorii nostri, care contribuie astfel la reimpadurire printr-un gest simplu, savurand Bergenbier”, a declarat Mihaela Mocanu, Brand Manager Bergenbier.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Inca de la inceputul campaniei, Bergenbier si-a invitat consumatorii sa sustina demersul alegand sa consume Bergenbier si i-a incurajat sa dea nume brazilor ce urmeaza a fi plantati. Acum, ei se pot inscrie ca voluntari in Echipa Nationala de Racorire pentru a participa la plantare prin intermediul platformei  https://bergenbier.ro/plantare/editia2.  
 
”Ne bucuram ca datorita acestui proiect consumatorii Bergenbier au devenit plantatori de fapte bune. Le multumim pentru ca ne ajuta sa redam echilibrul natural de care fauna are nevoie unor zone care au suferit. Prin implicarea noastra pe termen lung ne asiguram ca acesti puieti se vor dezvolta sanatos si speram ca mai tarziu, peste ani, sa stam la umbra lor sa savuram un Bergenbier ”, a declarat Marin Toma, presedinte al Asociatiei EcoAssist - ”Plantam fapte bune in Romania”.  

Startul plantarilor a fost dat in judetul Prahova, pe 6 aprilie 2019, in apropierea localitatii Tataru, unde au participat peste 300 de voluntari. Plantarea tuturor celor 50.000 de brazi in cele trei zone va continua pe parcursul lunii aprilie, urmand sa fie finalizata la inceputul lunii mai.

Pentru protejarea zonelor plantate, Bergenbier se implica in urmatorii trei ani in toate etapele ce au legatura cu mentinerea si ingrijirea zonelor reimpadurite. Primii 50.000 de brazi plantati in 2018 sunt in perioada de mentenanta a culturii forestiere, pentru a se asigura sustenabilitatea padurilor proaspat formate. in cazul in care exista puieti care nu se prind, ei sunt inlocuiti cu noi puieti, pentru a mentine constant numarul plantat initial. 

Campania ”Te racoresti si reimpaduresti!” este una dintre cele mai ample initiative de reimpadurire din tara, initiate de un producator de bere. Pornit din dorinta de a darui inapoi naturii din racoarea care ne-a inspirat, proiectul este un angajament pe termen lung pentru mentinerea si ingrijirea zonelor reimpadurite.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri