Zeci de mii de flori sunt comandate anual pentru livrare de Valentine’s Day, prin Floria.ro, mai mult de o treime fiind trandafiri.

comunicat de presa

Anul acesta, prima comandă a fost plasată pe 15 ianuarie, iar în topul orașelor romantice conduc, alături de București, Iași, Constanța, Cluj-Napoca și Timișoara.

Un studiu internațional* arată că peste 70% dintre femei și peste 75% dintre bărbați vor sărbători anul acesta Ziua Îndrăgostiților, cei mai mulți având vârsta cuprinsă între 18-29 de ani. 50% dintre bărbați spun că vor cumpăra flori cu această ocazie, iar 30% dintre femei spun că își doresc să primească exclusiv flori. De altfel, potrivit aceleiași surse, florile sunt preferate în mod egal, de 30% dintre cei aflați într-o relație și respectiv 30% dintre cuplurile căsătorite.

Florile se mențin în preferințele a peste 30% dintre repondenți, indiferent de vârsta, cu valori mai ridicate, 33%, în rândul tinerilor cu vârsta între 18-29 ani.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Și în România Ziua Îndrăgostiților devine o sărbătoare tot mai populară, luând în considerare numărul de buchete de flori de Valentine’s Day livrate cu această ocazie prin Floria.ro, care se ridică la câteva zeci de mii în ziua de 14 februarie. Alegeri populare rămân buchetele de trandafiri roșii, însă un număr tot mai mare de clienți aleg buchetele mixte, care au un aer sofisticat, dar, în același timp mai relaxat. Cele mai multe comenzi sunt plasate în București, care conduce detașat în topul livrărilor de flori pentru îndrăgostiți. Următoarele clasate sunt orașele Iași, Constanța, Cluj-Napoca și Timișoara.

În 2019, pentru 14 februarie au fost plasate peste 1.500 de comenzi pe Floria.ro, însumând peste 32.000 de flori, iar în ultimii 5 ani comenzile au crescut ca volum - de aproximativ 6 ori, iar ca valoare - de șapte ori. Multe comenzi se înregistrează online inclusiv pe 14 februarie, datorită serviciului de livrare în două ore, în toată țara. Aceeași dinamică o înregistrăm și offline, unde, pe 14 februarie se curăță, în medie, peste 5.000 de trandafiri într-o singură florărie, față de 300 cât se pregătesc pentru vânzare în mod obișnuit, a precizat Marina Popescu, director general Floria.ro.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Deși comenzile se concentrează spre trandafiri, în ultimii ani s-a observat o tendință pentru a buchete și pachete speciale, astfel încât gestul să fie cât mai personalizat. Cea mai spectaculoasă comandă a fost pentru livrarea a 301 trandafiri – pachetul Casa plină cu flori.

Trendul de a comanda flori de Ziua Îndrăgostiților se extinde tot mai mult, iar cei care decid să comade flori online o fac fie pentru că se află în altă localitate față de parteneră, fie nu au timp să ajungă la florărie și doresc să ofere anumite flori, fie doresc să facă o surpriză la birou partenerei. De fiecare dată însă florile poartă un mesaj. Tocmai de aceea, pentru a veni în ajutorul domnilor care plasează comenzi, am elaborat ghiduri speciale care îi ajută să găsească florile potrivite. Acestea se adresează atât celor aflați într-o relație, cât și cei care se folosesc de Ziua Îndrăgostiților pentru a-și declara sentimentele, a mai precizat Marina Popescu.

Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Leagăn pentru toată copilăria

Cei care nu știu ce flori să comande de Ziua Îndrăgostiților pot consulta ghidul elaborat de designerii Floria.ro astfel încât să facă alegerea perfectă. Acesta se împarte în două categorii: pentru cei aflați într-o relație, în funcție de durată, seriozitate și... scântei, respectiv pentru cei single sau care își doresc să intre într-o relație.

*Studiu Xperience Days, pe un eșantion de 500 de persoane.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri