Mel Robbinson: Regula de 5 secunde, proces creat de o femeie care a reușit să se ridice de jos și să câștige

4 Iulie 2018 publicat în Psihologie 23 share-uri

Ai 5 secunde în fiecare moment să te miști de la idee, la acțiune și să îți păcălești creierul care încearcă să te saboteze. Iată cum poți să te transformi din persoana care doar se gândește la ceva, în persoana care FACE ceva!

Mel Robbinson este autoarea Regulii de 5 secunde: Dacă ai un instinct că trebuie să acționezi înspre un obiectiv, trebuie să te miști fizic în 5 secunde, căci altfel creierul tău îl va distruge.

Și ce faci astfel? Îți transformi de fapt creierul tău proiectat să te protejeze și să te mențină în situațiile cele mai puțin riscante, în arma ta cea de mai de preț, pentru că el este în același timp și cel mai bun prieten al tău. Creierul ne ajută atunci când vrem să ne îndeplinim obiective.

Mel Robbins are o poveste interesantă. Ca mulți dintre noi, își ducea o viață neîmplinită și lipsită de provocări, până într-o dimineață când a avut conștientizarea că are puterea de a-și înfrânge impulsul de a alege o viață comodă. Simțea că trebuie să facă ceva cu viața ei de care nu era mulțumită, însă nu știa cum. Lipsită de satisfacții, îi era greu să se trezească dimineața și amână de fiecare dată trezirea, apăsând din nou și din nou pe alarma ceasului pentru a o opri… Până într-un moment de cotitură care i-a schimbat viața. Au fost doar 5 secunde care au ajutat-o să iasă din mecanismul ei. De atunci este autoare de succes si creatoare a unei tehnici motivaționale care se numește „Regula celor 5 secunde”.

Oamenii de succes nu ating rezultate mărețe doar pentru că sunt motivați, ei creează schimbarea și fac ca viața să li se întâmple fiindcă iau decizia conștientă de a face eforturi în absolut fiecare zi. - Mel Robbinson

Nu lucrurile mărețe îți definesc viața, ci alegerile micuțe pe care le faci zi de zi.

În orice moment simți un instinct sau o dorință de a te îndrepta către un scop, folosește Regula celor 5 secunde.

Mel Robbinson definește un impuls ca fiind orice urgență, atracție, impuls sau conștientizare că ar trebui să faci ceva, pe care îl simți în inima ta.

Sunt momente când îți vorbește inima ta. Cu toții avemă această inteligență profundă și unica bazată pe experiențe, intuiții și ADN.

(Instinct nu înseamnă să cumperi de băut tuturor celor dintr-un bar, nu înseamnă să îți faci rău în nici un fel, nu e grabă, nu e o decizie pe care o iei și apoi o regreți.)

Foto homepage: Shutterstock/  FS Stock

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri