7 August 2018 publicat în Psihologie 92 share-uri

Foarte des, vin la cabinet femei ale căror întrebări sunt legate de universul masculin. Ce își dorește un bărbat, cum îl poate cuceri, cum poate construi o relație corectă, spune Constantin Cornea, psihoterapeu și coach.

De asemenea, ele doresc să știe cum pot deschide subiecte legate de viața sexuală, ce își dorește femeia dar și partenerul pentru a se simți satisfăcuți, cum pot discuta despre copil, când este timpul potrivit să apară și cum vor putea conlucra la creșterea și educarea lui.

Întrebările sunt foarte multe, am încercat doar să descriu unele dintre ele pentru a ajunge la ceva mult mai important, ce poate ajuta o femeie să înțeleagă cu adevărat un bărbat. Pentru că bărbații nu sunt toți la fel, nu au același grad de educație, nu au același trecut sau așteptări legate de o femeie.

Și din acest motiv, voi începe cu bărbații care suferă de tulburări de personalitate. Nu vă grăbiți să trageți concluzia că în situația voastră nu este cazul. 95% din problemele din cuplu, de la viață în comun, comunicarea din cadrul cuplului, sau viața sexuală, sunt derivate ale tulburărilor de personalitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Cum recunoști o tulburare de personalitate

Tulburările de personalitate sunt caracterizare simplu, de exagerearea sau exacerbarea unor stări normale, de comportament sau de gândire normale. Astfel poate fi lesne confundată cu o accentuare de stare ce nu mai trece nicicând.

Cum se clasifică tulburările de personalitate?

Conform Asociației Americane de Psihiatrie acestea se împart în trei grupe:

Grupa A: paranoid, schizoid, schizotipal

Grupa B: antisocial, borderline, histrionic, narcisic

Grupa C: evitantă, dependență, obsesiv-compulsiv

Care este cauza apariției tulburărilor de personalitate?

Cauzele pot fi multiple, de la factori biologici, la factori sociali, de la traume fizice la traume psihice. Pot apărea oricând pe timpul vieții și sunt destul de greu de identificat de omul normal, dar și greu de suportat de acesta.

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto: Shutterstock

Dar haideți să luăm un prim exemplu, cel mai întâlnit de altfel și poate cel mai greu de tratat.

Bărbatul paranoid. Cum este acesta?

Bărbatul paranoid este ca un păianjen. Își țese cu grijă plasa în jurul victimelor, făcând totul pentru a le prinde. El este sarmant, teatral, cuceritor și foarte sociabil. Leagă ușor relații cu persoanele din jur, cunoscute sau necunoscute, vorbește cu lejeritate pe orice temă, este haios și atunci când place o femeie face totul pentru a o avea. Astfel o asaltează cu complimente și gesturi frumoase, îi spune orice vrea aceasta să audă și ajunge astfel să o acapareze într-u totul. Pentru că tot acest flirt își are costul lui.

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri