8 August 2018 publicat în Psihologie 1153 share-uri

Marea majoritate a Narcisiștilor (bărbați sau femei) par persoane altruiste și simpatice. Dar fără să clipească, aceste persoane sunt capabile să își folosească șarmul și arta manipulării pentru a obține ceea ce își doresc.

Marea majoritate a Narcisiștilor (bărbați sau femei) par persoane altruiste și simpatice. Dar fără să clipească, aceste persoane sunt capabile să își folosească șarmul și arta manipulării pentru a obține ceea ce își doresc de la ceilalți, fie că este vorba despre familie, prieteni sau locul de muncă.

Problema este că un Narcisist își modifică personalitatea pentru a te face să crezi că e cu exactitate persoaa pe care ți-o închipuiești tu. Și se pricepe de minune să joace acest rol. Dar atunci când nu mai are nevoie de tine își va scoate „artileria grea”  pentru a te face să îți pui la îndoială facultățile mentale.

Iată frazele pe care le rostește un Narcisist atunci când manipulează emoțional:

  1. Narcisistul îți spune: „Supra-analizei totul.”

E adevărat că sunt persoane care analizează foarte tare fiecare situație. Diferența cu narcisiștii este că în cazul lor descoperi mereu ceva fals în legătură cu ei, dar ei vor încerca să arunce vina pe tine, spunându-ți că supra-analizezi totul.

Intenția lor este aceea de a te face să îți pierzi legătura cu propriile simțuri sau paranoică. De exemplu, observi că flirtează în social media cu cineva într-un mod absolut evident.

Când îi spui că ai văzut acest comportament, Narcisistul te acuză de faptul că vezi lucruri care nu există de fapt. Când în final descoperi dovada clară că era în legătură cu această persoană, Narcisistul va face tot posibilul să te determine să te simți precum un detectiv nebun, influențându-te să îți pui la îndoială instinctele și acuzându-te de această anxietate generală.

Foto: Shutterstock/ View Apart

Îți recomanăm și: MANIPULATORUL: 8 trăsături psihologice

2. Narcisistul îți spune: „Urăsc melodramele.”

La început totul este perfect cu un astfel de om. Este șarmant, atrăgător, are cuvintele la el. Dar la sfârșit vei descoperi că e multă melodramă în jurul lor. La început te idealizează, te laudă pentru atitudinea ta. Dar acest comportament nu va dura prea mult.

Sunt mincinoși patologici, manipulează ca să obțină orice de la cineva și sunt victimele eterne. Acest comportament te derutează și ori de câte ori încerci să aduci în discuție lucruri care te deranjează sau te perturbă, frustrările tale și nedumeririle, Narcisistul ripostează făcându-te să te simți prost că ai ridicat problema comportamentului său. Și de fiecare dată… „problema este că ești tu prea dramatică” (în cuvintele sale), iar nu comportamentul său

Foto homepage: Shutterstock/ Bimbim

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri