6 Septembrie 2018 publicat în Psihologie 1814 share-uri

La început par fermecători și seducători. Dar o observație atentă și o înțelegere a tulburării de personalitate denumită Narcisism, te ajută să identifici încă de la început o astfel de persoană care poate să fie periculoasă pentru sănătatea ta psiho-emoțională.

Narcisiștii (femei sau bărbați) au o practică îndelungată prin care își ascund adevărata față în lume. La început par fermecători și seducători. Dar o observație atentă și o înțelegere a tulburării de personalitate denumită Narcisism te ajută să identifici încă de la început o astfel de persoană care poate să fie periculoasă pentru sănătatea ta psiho-emoțională.

De obicei, oamenii care atrag în jurul lor narcisiști sunt cele care au crescut în familii unde au existat una sau mai multe astfel de persoane. Acești oameni au un istoric îndelungat al suferinței cauzate de un narcisist și este important să învețe să se protejeze și să identifice alți potențiali abuzatori care apar în viața lor.

Dacă îți pui întrebări legate de un prieten, un șef sau un coleg, un potențial partener romantic sau cineva apropiat ție, iată care sunt cele șapte semne clare ale comportamentului unui Narcisist.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

CUM SA RECUNOȘTI UN NARCISIST

  1. Un Narcisist nu are Empatie

Cea mai definitorie caracteristică a unui narcisist este lipsa de empatie pentru sentimentele, nevoile și perspectivele celorlalți. În ceea ce îl privește pe narcisist, ceilalți nu sunt decât niște extensii ale sale, pe care le poate manipula după cum dorește și în beneficiul său.

Semne ale empatiei sunt: a ști să asculți, a reflecta compasiune și îngrijorare, a valida sentimentele celorlalți oameni, a fi deschis să îți ceri iertare și a-ți asuma responsabilitatea greșelilor, a-ți aminti și a întreba despre viețile celorlalți, a îndeplini nevoile emoționale ale celorlalți, în mod conștient, a oferi suport emoțional cu dragă inimă. O purtare contrară consistentă ar trebui să îți trezească Alarma Narcisistă!

Foto: Pexels

2. Un Narcisist este arogant și grandios

Pentru a-și ascunde un sentiment interior de fundamentală neînsemnătate, Narcisistul adoptă o fațadă grandioasă și falsă. La suprafață, se pricepe foarte bine să atragă și să îi influențeze pe alții, dar nevoia sa de a-și demonstra superioritatea îl transformă într-o persoană arogantă, competitivă, grosolana, explosivă și vindicativă atunci când se simte amenințat.

Este o persoană predispusă la a se plânge, la a-i vorbi de rău pe alții. Cea mai bună tactică cu astfel de persoane este să eviți confruntarea și să te îndepărtezi.

3. Narcisistul vrea atenție excesivă

Narcisiștii au nevoie de atenție, este hrana lor. Fiindcă suferă de o goliciune interioară imensă, ei caută atenție din partea celorlalți, ca pe o formă de validare. Cu toții avem nevoie de o formă de validare socială, dar narcisiștii cer un nivel de atenție care este cu mult mai mult decât ceea ce ar fi normal și pentru aceasta se pretează la toate formele posibile de manipulare pentru a o obține.

Figurativ, persoana narcisistă este capabilă să sugă tot oxigenul dintr-o cameră. Ca să capteze atenția, narcisistul extrovert în mod tipic, domină conversațiile, în timp ce narcisistul introvert face pe victimă. Narcisiștii își doresc întotdeauna atenția totală. 

Foto homepage: Shutterstock/ YuriyZhuravov

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri