27 Septembrie 2018 publicat în Psihologie 205 share-uri

Citate puternice din psihologie, aparținându-i psihanalistului Erich Fromm, care te vor face să privești oamenii și relațiile.... altfel!

Erich Fromm (1900-1980) este unul dintre cei mai apreciați și renumiți psihaanaliști ai secolului XX, specialist în psihologia socială, dar și sociolog și filozof. El se află printre cei care au pus bazele Institutului de Psihiatrie, Psihoanaliza și Psihologie William Alanson White din New York. Vă invităm să descoperim astăzi câteva dintre cuvintele lui Erich Fromm cu un puternic impact psihologic, citate care ne vor deschide ochii asupra adevăratei naturi umane și a relațiilor dintre oameni.

Erich Fromm: Citate din psihologie care te vor face să privești oamenii și relațiile altfel

1. Oamenii egoiști sunt incapabili să îi iubească pe ceilalți, dar nu sunt capabili nici să se iubească pe ei înșiși.

2. În trecut, pericolul era ca oamenii să nu devină sclavi. În viitor, pericolulul este ca oamenii să nu devină roboți.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Zalando și Paco Rabanne lansează o colecție capsulă disponibilă exclusiv pe Zalando Editura CUANTIC a lansat Cartea Paștelui Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil!

3. A oferi aduce mai multă bucurie decât a primi nu fiindcă este deprivare, ci fiindcă prin actul de a dărui îmi exprim capacitatea mea de a fi în viață.

4. Nu există o libertate adevărat fără libertatea de a eșua.

5. Dragostea unei mame este pace. Nu trebuie să fie obținută, nu trebuie să fie meritată.

Foto: Petrenko Andriy /Shutterstock

6. Dacă o persoană iubește doar o altă persoană și este indiferentă la toate celelalte, dragostea lui nu este dragoste, ci un atașament simbiotic sau un egocentrism extins.

7. Experiența separării este cea care dă naștere anxietății; este într-adevăr sursa tuturor anxietăților.

8. Dragostea imatură spune: “Te iubesc fiindcă am nevoie de tine”. Dragostea mătura spune: “Am nevoie de tine fiindcă te iubesc.”

9. Întreaga viață a unui individ nu este altceva decât procesul de a se naște pe el însuși; într-adevăr ne naștem complet atunci când murim.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023

10. Nu există nimic de care să ne fie mai mult rușine decât să nu fim noi înșine. Și nu există nimic care să ne aducă bucurie mai mare și fericire decât să gândim, să simțim și să spunem ceea ce este al nostru.

11. Respectul nu este frică sau admirație; este abilitatea de a vedea o persoană așa cum este ea, de a fi conștientă de individualitatea sa unică. Respectul, prin urmare, implică absența manipulării. Vreau ca persoana iubita să se dezvolte și să evolueze și să înflorească pentru ea însăși și în propriile modalități, iar nu cu scopul de a-mi fi mie de folos.

12. Ura este un produs al unei vieți neîmplinite.

13. Oamenii se nasc egali, dar se nasc și diferiți.

14. Creativitatea cere curajul de a renunța la certitudini.

15. În dragoste, are loc un paradox: două ființe devin una și totuși rămân două.

Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

16. Omul modern trăiește cu iluzia că știe ce vrea, dar de fapt vrea ceea ce se presupune că trebuie să vrea.

17. Durează o clipă să îi spui cuiva că îl/o iubești, dar o viață întreagă să o dovedești.

Foto homepage: Max4e Photo /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri