22 Octombrie 2018 publicat în Psihologie 758 share-uri

Majoritatea bărbaților își doresc să fie intimi din punct de vedere emoțional, dar mecanismele lor de adaptare le stau în cale.

Să fim disponibili din punct de vedere emoțional nu este ușor pentru niciunul dintre noi. Iar pentru un bărbat care în această societate primește mesaje mixte – ori să se deschidă, ori să nu manifeste emoții, este cu atât mai confuz totul.

Bărbații își doresc de fapt să se conecteze cu prietenii, cu familia, cu persoanele iubite în moduri reale, palpabile. Dar adesea, nu știu cum să facă acest lucru.

Unul dintre cele mai interesante fenomene în viața noastră este că uneori respingem chiar acel lucru pe care îl căutăm. Așa încât, cei mai distanți și inabordabili oameni își doresc de fapt cu disperare să găsească accesul spre conexiune, dar frica și strategiile de apărare pe care le-au învățat, le stau în cale. Citește mai mult despre strategiile de apărare în acest articol: Dr. Kent Hoffman - SECRETELE SUBCONȘTIENTULUI: Core Sensitivities, un curs unde înțelegi complexitatea ființei umane

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Kaufland România lansează în exclusivitate colecția Smart Fashion Spring, alături de designerul Cătălin Botezatu

Foto: Shutterstock/ SvetaZ

În general, nivelul de disponibilitate emoțională al bărbaților este diferit de al femeilor și din cauza condiționărilor sociale, astfel încât, majoritatea bărbaților au experimentat conexiunea interpersonală în mod diferit decât majoritatea femeilor. Din păcate, băieții sunt închiși într-o cușcă atunci când li se spune că lacrimile lor nu sunt bine-venite și că un bărbat nu plânge. Din acel moment, un băiețel înțelege că emoțiile sale nu sunt acceptate și învață să le sufoce, punându-și o mască a unei pretinse puteri interioare pe față, pentru tot restul vieții.

Așa încât cum ar putea cineva care nu a învățat în copilărie ce înseamnă să se conecteze din punct de vedere emoțional și să fie disponibil, să o facă atunci când este adult?

Look-uri moderne pentru primăvară cu cea mai nouă colecție Levi’s Made & Crafted Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI

Pentru mulți bărbați, a fi disponibil emoțional înseamnă să își împărtășească emoțiile; este vorba despre o deschidere nu doar față de o altă persoană, ci și față de el însuși. Disponibilitatea emoțională înseamnă a porni din acest moment și a rămâne cu acesta, în loc să mai fugă și să se mintă că nu ar fi probleme.

Iar acest lucru înseamnă a fi confortabil cu vulnerabilitatea.

Ne naștem deschiși și disponibili emoțional, dar mai apoi se întâmplă viața și dezvoltăm tot felul de mecanisme ca să îi facem față.

Iar a fi sau a nu fi disponibil emoțional nu are în final nicio legătură cu iubirea, ci cu modul cum bărbații au fost condiționați. Depinde de ei și să facă alegerea de a se schimba. Și într-adevăr, uneori această dorință de schimbare este inspirată de iubire. Dar alte ori, schimbarea este un pas mult prea mare și înspăimântător pe care un bărbat ar trebui să îl facă și atunci… va găsi motive să fugă, să se ascundă – din nou și din nou.

Testosteron – rol, valori normale Colecția adidas x Marimekko: mișcarea oferă un optimism nelimitat TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023

Ceea ce se ascunde în spatele acestui mecanism de apărare în fața emoțiilor și vulnerabilității este frica de respingere, de a fi răniți și nu a fi destul, pentru că atunci când ne mutăm într-un spațiu al disponibilității și autenticității, riscăm să scoatem la iveală și cele mai adânci frici ale noastre. Mergând pe calea autenticității reușim însă să intrăm într-un contact emoțional intim cu noi înșine și cu ceilalți.

Bărbați care fug de iubire: Semne ale indisponibilității emoționale

1. Bărbatul indisponibil emoțional: Dă vina mereu pe celălalt în relații

Putem să vorbim despre o prietenie sau o relație romantică, în orice caz, persoana indisponibilă emoțional nu recunoaște ce impact are asupra relației faptul că nu se deschide cu adevărat. Prefera să pună responsabilitatea relației doar pe umerii celuilalt și când lucrurile se complică, să se retragă.

Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri