14 Ianuarie 2019 publicat în Psihologie 11 share-uri

În 2019, schimbarea constă în: odihnă mai bună, mai mult optimism și exerciții mai des atunci când mintea noastră este obosită.

În lumea noastră “modernă” (cum ne place nouă să o numim) toți suntem forțați să producem mai mult, să facem mai mult, să creăm mai mult. De cele mai multe ori nu știm de ce ne forțăm să facem asta – cu toții suntem condiționați să simțim că trebuie mai mult, fără să ne întrebăm de cele mai multe ori și de ce.

În opinia psihologului Angela Nuțu, un lucru foarte interesant este că, deși foarte mulți oameni vor să facă mai mult, doar foarte puțini reușesc să fie cu adevărat productivi, restul își petrec viața stresați și secați de putere. Este posibil ca mentalitatea de tipul “trebuie să forțez mai mult” să fie greșită și o abordare mai conștientă ne-ar putea aduce mai aproape de rezultatul scontat.

Pentru că este început de an, specialistul consideră că este momentul pentru o schimbare în viața noastră, astfel încât să conștientizăm că secretul productivității este balanța dintre muncă și repaus, tensiune și relaxare. In 2019, schimbarea constă în: odihnă mai bună, mai mult optimism și exerciții mai des atunci când mintea noastră este obosită.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Ce înseamnă o odihnă bună?

Foto: Stokkete /Shutterstock

“Cu toții știm că avem nevoie de odihnă pentru a funcționa corespunzător și că oboseala ne împiedică să fim productivi. Cu toate astea, deși sarcinile noastre ne seacă de energie și avem nevoie de foarte multă odihnă după – cine are timp de odihnă? Aici rămânem împotmoliți – nu vrem să pierdem timpul stând degeaba, dar în lipsa odihnei ne epuizăm" explică psihologul.

Cum putem scăpa din acest cerc vicios? Problema constă în cum percepem noi o odihnă bună. Mulți oameni își închipuie că mintea lor este ca o baterie care are nevoie din când în când să fie reîncărcată. Nu este foarte precis, însă. Mintea ta nu este ca o baterie, este, mai degrabă, asemănătoare corpului tău. Corpul tău este format din mai multe grupe de mușchi, și atunci când exersezi o anumită grupă de mușchi, altele pot intra în repaus. De exemplu, dacă te dor mușchii abdominali, nu stai în pat 3 zile, lucrezi la alte grupe de mușchi, ca mușchii picioarelor sau ai brațelor. Mintea noastră lucrează la fel, nu trebuie să intrăm într-o stare ca de zombi pentru a ne putea relaxa.

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri