Pentru peste 80% dintre românii singuri 14 februarie reprezintă o zi specială. 48% ar dori să o sărbătorească, însă sunt singuri, în timp ce restul o marchează oricum, arată un sondaj recent Sentimente.ro*.

Mai mult decât atât, un procent similar ia în considerare să iasă la o primă întâlnire chiar de Ziua Îndrăgostiților, marcând astfel într-un mod romantic un posibil început de relație.

36.000 de persoane singure intră zilnic pe site-ul Sentimente.ro, în luna februarie, vârfurile valorilor de trafic înregistrându-se în zilele de 14 februarie – Valentine’s Day/Ziua Îndrăgostiților – și pe 24 februarie – Dragobete – versiunea românească a acestei zile, când sunt în medie 39.000 de membrii online.

Începutul anului este o perioadă a căutărilor pentru cei mai mulți români singuri, aceștia încercând să-și găsească un partener pe site-urile de dating. Este unul dintre motivele pentru care în această perioadă se înregistrează atât valori crescute de trafic, cât și o dinamică diferiă în interacțiunile dintre membri. Chiar singuri, cei mai mulți și-ar dori să sărbătorească Valentine’s Day și aproape jumătate dintre aceștia chiar o fac, uneori cu o primă întâlnire cu cineva întâlnit online, a precizat Flori Dragomir, vicepreședinte și co-fondator al site-ului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea

Cont pe 1-3 site-uri de dating

În căutarea unui partener, unii nu ezită să intre pe mai mult de un site de dating. Astfel, în timp ce 48% susțin că au ales doar Sentimente.ro pentru a-și găsi un partener, 20% au declarat că au conturi pe două site-uri de dating, în timp ce 8% se află pe trei site-uri de dating. 22% pe de altă parte spun că sunt în căutarea dragostei nu doar online, ci și offline.

De la implementarea algoritmului de inteligență artificală WallY am putut observa că utilizatorii Sentimente.ro își găsesc mult mai repede un partener pentru a ieși în offline, schimbă mult mai multe mesaje, interacționează cu mai multe persoane aflate în sfera lor de interes. Procentul de compatibilitate calculat automat de către acest algoritm îi încurajează să facă primul pas de multe ori, aceasta fiind și o condiție esențială pentru a avea succes, a mai declarat Flori Dragomir.

8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Primul lucru pe care o persoană trebuie să îl facă pentru a avea succes pe un site de dating este completarea detaliată a profilului, mai arată statisticile Sentimente.ro. 53% dintre utilizatori au precizat că acesta reprezintă de multe ori motivul începerii unei discuții și face comunicarea mai ușoară și mai profundă chiar de la primele mesaje. Un alt lucru important este fotografia de profil – 28% dintre utilizatori au declarat că sunt atenți la acest aspect, chiar dacă nu reprezintă o condiție necesară pentru a porni o discuție. Totuși, statisticile Sentimente.ro arată că persoanele care au postat cel puțin o fotografie au parte de mai multe interacțiuni, în timp ce persoanele care postează fotografii dinamice, care le ilustrează pasiunile au parte de mai multe mesaje primite.

Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia!

Pentru prima întâlnire, 52% preferă să iasă la o cafea, în timp ce 40% aleg o plimbare dacă vremea o permite. Motivul pentru care aleg astfel de întâlniri în detrimentul ieșirii la un film sau în club este că își doresc să afle cât mai multe lucruri despre partener și să decidă astfel dacă vor să meargă mai departe. Datele Sentimente.ro arată că, dacă există chimie, a doua întâlnire vine chiar a doua zi. Mai mult, un procent semnificativ de relații de succes ajung la căsătorie în primul an de la întâlnire.

1.000 de povești de dragoste de succes anual

Peste 1.000 de cupluri declară anual că și-au găsit un partener pe Sentimente.ro, multe relații formându-se chiar în ciuda distanței între parteneri. Cele mai multe persoane active se află în București, unde se află aproximativ 60.000 de membri pe site-ul de dating. Vârsta medie a femeilor este de 29 de ani, în scădere cu aproximativ 30% față de anii precedenți. În proporție de 48%, acești utilizatori au studii superioare, sunt interesați de căsătorie (54%), iar zodia dominantă este Leu. În topul orașelor cu membri activi pe Sentimente.ro se află pe locul doi Cluj-Napoca, cu 9,6 mii utilizatori, urmat de Iași, cu 8,9 mii.

Profesoara de la Pietriceaua fusese depunctată la evaluare din cauza problemelor de autoritate (Adevărul.ro) O absolventă UBB caută pe Reddit presupuse victime ale abuzurilor unui fost profesor

*Sondajul Sentimente.ro, făcut în perioada ianuarie-februarie 2019, a reunit datele oferite de 2.290 de utilizatori, din mediul urban, 60% femei, 40% bărbați. Cei mai mulți repondenți declară că sunt interesați de căsătorie (48%) sau de găsirea unui partener pentru o relație serioasă (28%).

Despre Sentimente.ro

Statisticile arată că o relație din trei începe acum online și, până în 2020, peste 330 de milioane de persoane din întreaga lume își vor crea cont pe un site de dating. În România, piața de dating se dezvoltă constant, iar de 17 ani Sentimente.ro este numele cel mai sonor, care înregistrează cele mai mari valori de trafic (conform Trafic.ro). Peste 1,5 milioane de persoane din România, dar și din străinătate, au în prezent cont pe Sentimente.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri