22 Martie 2019 publicat în Psihologie 47 share-uri

Aproape 900 de milioane de oameni vizitează Facebookul în fiecare zi și sunt devotați rețelei de socializare.

Utilizatorii petrec în medie 50 de minute în fiecare zi pe Facebook pentru a posta fotografii și a interacționa cu membrii comunității lor prin comentarii, like-uri, etichetări și conversații pe Messenger.

Un studiu efectuat de către  un grup de cercetători de la Brigham Young University a găsit că utilizatorii de Facebook pot fi împărțiți în patru categorii. Tu din ce categorie faci parte?

Tipul 1: Constructorul de Relații

Pentru această tipologie de utilizatori, Facebook este o oportunitate de a-și crea conexiuni. Constructorii de relații share-uiesc fotografii cu prietenii pe care îi au în rețea, se conectează cu aceștia pe Messenger, comentează și intearcționează prin like-uri pentru a-și menține cercurile sociale. De asemenea, folosesc Facebook-ul ca să îți organizeze timpul și viața personală, administrându-și calendarul de pe Facebook.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Constructorii caută evenimente prin intermediul rețelei și postează anunțuri pentru a evita să își sune sau să trimită e-mailuri fiecărui prieten în parte. În general, aceștia se bucură și de o popularitate pe rețeaua de socializare, având și mulți prieteni în listă.

Tipul 2:  Nemulțumitul din Piața Publică

Probabil ai și tu o astfel de persoană în lista ta. Îi place să își împărtășească părerile și experiențele prin statusuri prin care adesea îți exprimă nemulțumirea în legătură cu ceva. Pentru ei, Facebook-ul este o platformă publică și preferă să comunice cu prietenii și familia prin alte metode.

Pentru ei, Facebook este precum un loc dintr-o piață publică, un loc unde pot face anunțuri, pot să îți exprime opinii și să se conecteze cu oameni care sunt de partea lor. Se bucură de atenția primită prin intermediul social media dar trag o linie fermă între legăturile pe care le au prin rețeaua de socializare și lumea offline.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Cum să alegi componente pentru baia ta

Tipul 3: Egoistul

După cum denumirea acestei tipologii sugerează, cei din această categorie folosesc Facebook-ul pentru auto-validare. Acești utilizatori își editează fotografiile și albumele pentru a arăta doar o imagine glamour în lume. Trăiesc pentru like-urile pe care le primesc pentru fotografii, video-uri și statusuri.

Își petrec mult timp pentru a se îngriji de conținutul pe care îl postează și prea îi preocupă activitatea celorlalți pe rețeaua de socializare. Selfiurile sunt cel mai des întâlnite postări printre acești utilizatori. Această categorie este cel mai des întâlnită pe Facebook, spun cercetătorii.

Tipul 4: Spionul

Potrivit studiului, această categorie este cea mai puțin reprezentată pe Facebook. Din acestă categorie fac parte oamenii care se bucură de rețeaua de socializare de la distanță.

Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Foto: Shutterstock/ Wachiwit

Nu prea postează, nu se îngrijesc de profilul lor, nu interacționează cu ceilalți prin comentarii sau like-uri, dar le place să își petreacă timp uitându-ne la profilurile celorlalți și urmărindu-i pe ascuns. Chiar dacă au cedat presiunii sociale de a-și crea un profil pe Facebook, în plan personal preferă să rămână angrenați în lumea offline.

Foto homepage: By sondem /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri