7 Septembrie 2018 publicat în Sanatate 91 share-uri

În cultura noastră tămâia nu este altceva decât un produs asociat cu divinitatea și nu ne-am gândit să o folosim altfel. Și totuși, aceasta are diverse avantaje dacă este întrebuințată ca element de aromaterapie - beneficiile sunt pentru minte și corp, nu doar pentru suflet.

Știm deja cât de puternic poate influența un miros și ce efect poate avea asupra organismului, modificând nu doar starea de bine. Arome, parfumuri și miresme - cu cât mai variate, cu atât mai ademenitoare. Din fericire, tămâia acoperă diverse cerințe și te ajută mai mult decât ai crede. 

În primul rând, tămâia se recomandă pentru lucrurile evidente: relaxează, invită la meditație, reduce stresul și starea de anxietate, te încarcă pozitiv. Ar mai fi și avantaje câștigate pe termen lung cum ar fi creșterea concentrării, stimularea creativității, un somn mai odihnitor și senzație de fericire, de libertare. Ba chiar te ajută să previi infecțiile sau să reduci durerile cauzate de migrene. 

Mai punctual am ales câteva produse cosmetice care conțin extract de tămâie. Îți spunem despre fiecare de ce ar trebui să le încerci:

Cremă cu tămâie terapeutică pentru diverse afecțiuni ale pielii

Un remediu natural pentru diverse afecțiuni, crema cu tămâie acționează mai ales ca adjuvant pentru piele. Asta datorită complexului de ingrediente active care hidratează - îngrijesc, refac și întineresc pielea. Principalul component rămâne tămâia, cunoscută și ca Boswellia Serrata. 

Acest unguent s-a dovedit eficient în cazul alergiilor cutanate, al dermatitelor, psoriazis, dermatite provocate de frig sau substanțe chimice, dar și al arsurilor după expunere îndelungată la soare. Nu trebuie decât să aplici în strat subțire, să masezi puțin și să lași să acționeze.

Vezi preț

Ulei esențial de tămâie cu efect calmant și curativ

Tămâia a fost dintotdeauană un component vital pentru calmare - se extrage din seva mai multor arbori Boswellia. Să ai în casă un ulei esențial de tămâie s-ar putea dovedi benefic în cazul tratării și vindecării unor afecțiuni cum ar fi: răni provocate de tăieturi și zgârieturi, arsuri. Va mai reduce și estompa cicatrici, ameliora simptomele gutei, va crește rezistența sistemului imunitar.

În plus, prin administrarea uleiului cu tămâie se vor diminua stările de stres, de depresie, de anxietate, atacurile de panică și se va încetini procesul de îmbătrânire. Poate acționa și ca terapie împotriva tumorilor ovariene sau cancerului de sân, fiind un imunostimulent și antiinflamator redutabil. Și multe, multe altele.

Vezi preț

Extract de tămâie în medicamentul momentului

Adică fix ce îi zice și numele - extract de tămâie. Acționează ca un medicament într-o gamă largă de utilizări cu o rată de succes crescută. Desigur, este un supliment pentru care se recomandă consultarea medicului, fără să înlocuiască mesele sau un tratament deja prescris.

Pentru eficiență se recomandă administrarea a 1-2 capsule de două ori pe zi, fiind recunoscută valoarea sa terapeutică. Această rășină reduce aproape orice inflamație din organism - colită ulceroasă și boala Crohn, artrită reumatoidă sau astmul bronșic. S-a demonstrat că extractul de Boswellia Serrata este capabil să blocheze sinteza leucotrinelor, ducând astfel la inhibarea inflamației (prin conținutul de acizi boswelici cu puternice proprietăți antiinflamatorii).

Vezi propuneri

Apă de tămâie cu multiple beneficii cosmetice și pentru sănătate

Apa cu tămâie este 100% naturală și are câteva beneficii pentru sănătate - se obține prin distilarea rășinii de Boswellia Carterii. Cum ar fi prevenirea bolilor digestive, acționarea ca diuretic natural. Va face un sistem imunitar puternic, tonifia musculatura, reduce febra, ameliora simptomele bronșitei și ale durerilor în gât). 

În plus, te poate ajuta și în diverse cerințe pentru înfrumusețare, fiind un produs cosmetic fantastic. Se poate adăuga în măștile de ten - efect antirid și de lifting, purifică, curăță. Acționează ca o loțiune tonică și în timp tenul tău va fi întinerit.

Vezi preț

Supliment cu extract de tămâie pentru sistem osos

Un supliment alimentar cu extract de tămâie care te ajută să ai oase mai puternice. Acesta va reduce durerea și inflamația rapid. Ajută totodată și la îmbunătățirea mobilității, flexibilității articulațiilor, protejându-te și împotriva durerilor reumatice.

Efectul este simțit în doar câteva zile, iar asta datorită formulei inovatoare cu eficacitate dovedită științific. Concret, tămâia conține acid boswelic care are proprietăți analgezice puternice. Suplimentul are și extract de smirnă (ingrediente active care inhibă acțiunea enzimelor care slăbesc cartilajul).

Vezi preț

Uneori, răspunsurile pentru frumusețe și îngrijire stau în natură, în simplitate. Desigur, la orice soluție ai apela, documentează-te și ține cont de nevoile corpului tău.

Nu face niciodată abuz, nu te minți singură și oprește-te la primele semne că nu îți face bine ce ai ales. Oricum ar fi, tămâia nu îți poate dăuna - mai ales întrebuințată în formele recomandate, ca extract sau în combinații cu diverse ingrediente care avantajează. 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri