Iată cinci simptome întâlnite frecvent în cazul unei sarcini, dar şi celelalte cauze sau motive care pot duce la apariţia lor:

Dacă ciclul menstrual întârzie mai mult decât de obicei, asta poate fi motiv de bucurie sau de îngrijorare. Cel mai important lucru, în acest moment, este totuşi să nu te grăbeşti să tragi concluzii. Multe dintre simptomele pe care le asociem cu o sarcină pot avea, de fapt, alte cauze.

Medicale, provocate de stilul de viaţă sau de mediul înconjurător, aceste cauze nu au nimic de-a face cu sarcina, iar asta poate duce la dezamăgiri. O situaţie aparte este condiţia medicală numită „sarcină fantomă” sau pseudocyesis, dar aceste cazuri sunt rare și au legătură mai mult cu psihicul unei femei, decât cu organismul ei.

Cea mai sigură metodă pentru a stabili dacă eşti într-adevăr însărcinată sau nu este să iei un test de sarcina, să urmezi instrucţiunile şi, dacă ai în continuare incertitudini, să te programezi pentru un consult la medicul ginecolog sau la obstetrician.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Până acolo, însă, diferitele simptome ale unei sarcini pot da naştere la situaţii confuze, aşa că e important să ştii de la bun început care sunt cauzele reale ale lor. Iată cinci simptome întâlnite frecvent în cazul unei sarcini, dar şi celelalte cauze sau motive care pot duce la apariţia lor:

1. Menstruaţie întârziată

Este unul dintre cele mai comune semne ale unei sarcini, dar absenţa menstruaţiei nu înseamnă neapărat că eşti însărcinată. Modificările hormonale pot avea loc şi din alte cauze şi pot duce la schimbări în durata sau frecvenţa ciclului sau chiar îl pot întrerupe.

Stresul este cea mai des întâlnită cauză, dar menstruaţia mai poate fi afectată şi de diete - în cazul în care ai pierdut brusc prea multe kilograme -, de afecţiuni ale tiroidei sau pentru că foloseşti metode de contracepţie nepotrivite pentru organismul tău.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă

2. Sâni sensibili sau măriţi

Schimbările hormonale care din timpul sarcinii pot duce la apariţia acestor simptome. Cu toate astea, faptul că sânii sunt mai sensibili sau măriţi nu înseamnă neapărat că eşti însărcinată: e, totodată, unul dintre cele mai frecvente simptome premenstruale.

O altă cauză a sensibilităţii sânilor mai poate fi efortul excesiv depus la sală, în special exerciţiile care implică ridicarea greutăţilor pot avea acest efect asupra muşchilor pectorali. Aceste simptome trec, de obicei, după scurtă vreme.

3. Stări de greaţă

Greţurile de dimineaţă reprezinta, probabil, cel mai vizibil şi mai cunoscut simptom al unei sarcini şi până la 90% dintre femeile gravide trec prin această experienţă. Sunt multe alte cauze ale greţurilor, aşa că nu trebuie să tragi concluzii prea repede.

5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

De exemplu, efectele secundare ale unor medicamente pot provoca greaţă şi stări de vomă. Stresul intens, infecţiile virale, ulcerul, toxiinfecţiile alimentare şi chiar prea multă cafea băută pe nemâncate pot să fie cauza unui stomac sensibil.

4. Toane şi schimbări bruşte de dispoziţie

Dacă simţi că îţi scapă uneori emoţiile de sub control sau dacă îţi vine să plângi mai des ca de obicei la o comedie romantică, sunt într-adevăr şanse să fii însărcinată. Schimbările hormonale asociate cu graviditatea sunt responsabile pentru modificările de dispoziţie.

Pe de altă parte, sindromul premenstrual, stresul, anxietatea, dieta sau efortul fizic sunt factori care pot contribui la modificările hormonale, iar efectele lor sunt suficient de intense pentru a fi confundate cu debutul unei sarcini.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Profesoară înjunghiată de un elev în timpul orei, la Colegiul „Ion Creangă” din București Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

5. Oboseală constantă

În primul trimestru al sarcinii, oboseala este un efect secundar des întâlnit, provocat de nivelul ridicat de progesteron din corpul tău. În combinaţie cu o cădere de zahăr sau cu hipotensiunea, acest hormon poate da stări de oboseală sau chiar de ameţeală.

Aceleaşi efecte pot fi provocate, însă, şi de prea mult efort fizic, de lipsa somnului, de anumite medicamente sau de unele obiceiuri de alimentaţie (cina luată prea târziu în noapte, de exemplu) care pot da o stare de oboseală. Alte afecţiuni care au acelaşi efect sunt anemia, depresia, diabetul, obezitatea, hipertiroidia şi altele.

Înainte să tragi concluzii prea rapide, însă, cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faci este să achiziţionezi şi să foloseşti un test de sarcină și, eventual, să te programezi la medic pentru un test de sânge. Este metoda cea mai rapidă de a afla dacă eşti într-adevăr însărcinată sau nu.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri