2 Octombrie 2018 publicat în Sanatate 33 share-uri

Uite 5 activități simple care te vor ajuta să fii mai activă:

Fără îndoială, mișcarea are un rol extrem de important pentru sănătatea noastră. Activitatea fizică, chiar și de intensitate mică, ajută la scăderea în greutate, la creșterea încrederii în sine, dar scade și nivelul de stres, îmbunătățește calitatea somnului, tonifiază musculatura și îmbunătățește postura. Însă, dacă în ultima vreme nu ai fost prea activă, știi cât de greu este să incluzi sportul în rutina ta.

Pentru a începe un program durabil de mișcare, primul pas este să te consulți cu medicul tău, conform Healthline. Dacă ai probleme de sănătate sau o vârstă mai înaintată de 45 de ani, acesta îți poate recomanda anumite activități și te va anunța dacă trebuie să te ferești de altele. Următorul pas este să îți realizezi un plan realist, astfel încât să incluzi o activitate fizică în majoritatea zilelor din săptămână, fără a te suprasolicita. Pentru început, încearcă să faci sport trei zile pe săptămână.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Motivarea poate fi o problemă pentru cele mai multe dintre noi, grija față de sănătatea noastră nefiind suficientă pentru cele mai dificile zile. De aceea, găsirea echipamentului perfect pentru tine va fi de ajutor. Multe persoane mărturisesc că atunci când se îmbracă în echipamentul sport se simt mult mai motivate să facă activități fizice. De aceea, este recomandat să îți cauți hainele și încălțămintea care să îți dea un plus de motivație. Însă, aceasta trebuie aleasă în funcție de activitatea fizică dorită. De exemplu, dacă pentru unele activități ai nevoie de pantaloni sport dama lejeri, pentru altele de unii mulați, cum ar fi pentru yoga pentru începători.

Însă, cel mai important factor care să te motiveze este activitatea fizică aleasă. Mai ales dacă afirmi că nu îți place sportul, găsirea unei activități potrivite pentru tine este cheia succesului. Uite 5 activități simple care te vor ajuta să fii mai activă:

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

1. Aerobic

Chiar dacă sună copleșitor, exercițiile aerobice nu sunt doar de intensitate mare. De fapt, cele de intensitate mică au tot la fel de multe beneficii, precum: accelerarea ratei metabolice, scăderea colesterolului, scăderea în greutate și normalizarea tensiunii. Exercițiile aerobice de intensitate mică trebuie să fie ușor de realizat, însă capabile să îți crească ritmul cardiac. Dacă vrei să fii mai motivată și să ai interacțiune socială înscrie-te la un curs de aerobic pentru începători. Dar, dacă vrei să ai intimitate, poți căuta online o rutină potrivită pentru tine.

2. Yoga

Una dintre cele mai recomandate moduri de a face mișcare pentru începători, yoga are extrem de multe avantaje. Conform Huffington Post, după câteva luni de yoga vei avea tensiunea arterială mai scăzută, o capacitate pulmonară îmbunătățită și eliberare de durerile cronice de ceafă și spate. În ciuda prejudecăților, yoga nu necesită din start un corp extrem de flexibil. Rutina de yoga poate fi extrem de variată, concentrându-se pe anumite părți ale corpului, precum spate sau abdomen și variind ca intensitate. În plus, chiar și pentru începători există cursuri de yoga care încorporează exerciții cardio.

Cele mai încurajatoare citate despre succes Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia!

3. Drumeții

Recomandate de Nerd Fitness, drumețiile pot fi cel mai plăcut mod de a face mișcare. Îmbracă-te lejer, cheamă-ți prietenii sau partenerul și mergi pentru câteva ore în natură, de preferat pe un teren care să necesite și un pic de urcat. Însă, dacă nu ai timp sau locul ideal pentru o drumeție, alege să mergi, cel mai simplu mod de a face mișcare.

4. Alpinism

În ciuda aparențelor, alpinismul poate fi abordat și ca începător. În multe orașe există deja o sală de alpinism, cu mai multe trasee de diferite dificultăți. Dacă ești mai aventuroasă și vrei să încerci ceva nou, alpinismul este o soluție perfectă pentru tine. Solicitându-ți tot corpul, după o sesiune de alpinism vei avea toți mușchii antrenați. Astfel, vei avea mai multă rezistență și flexibilitate.

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

5. Curs de dans

O sesiune de 15-30 de minute de dans poate fi opțiunea perfectă pentru tine. Poți alege un curs de dans care să îți stârnească interesul sau să experimentezi cu diferite stiluri în confortul casei tale. Indiferent de modalitatea aleasă, dansul poate fi un mod ideal și diferit de a-ți ridica pulsul și de a-ți pune mușchii în mișcare.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri