17 Octombrie 2018 publicat în Sanatate 29 share-uri

Fără amânare! Fă o programare! Societatea Română de Reumatologie continuă să atragă atenția asupra importanței diagnosticului precoce și a îngrijirii de specialitate a bolilor reumatice.

*De multe ori, lipsa de informare şi întârzierea cu care pacienţii se prezintă la medic conduc la întârzierea diagnosticului sau chiar la o lipsă a acestuia, iar dacă nu sunt tratate corespunzător bolile reumatice pot afecta activităţile de zi cu zi ale pacienților, dar şi abilităţile lor fizice.

CONTINUĂ EFORTURILE DE CONȘTIENTIZARE A IMPORTANȚEI DEPISTĂRII PRECOCE A BOLILOR REUMATICE

Cu ocazia “Zilei Mondiale de Luptă împotriva Artritelor” (12 octombrie), Liga Română contra Reumatismului și Societatea Română de Reumatologie, sub egida Ligii Europene împotriva Reumatismului (EULAR), a continuat eforturile de conștientizare publică asupra bolilor reumatice și musculo-scheletale și a impactului socio-economic al acestor afecțiuni - prin continuarea campaniei “Don`t Delay, Connect Today” și prin lansarea datelor preliminare ale unui studiu de percepție în rândul românilor cu privire la durerea de spate de tip inflamator, una dintre afecțiunile frecvente în categoria bolilor reumatice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Astfel, campania europeană EULAR „Don`t Delay, Connect Today”, lansată la începutul acestui an și în România sub sloganul „Fără amânare! Fă o programare!” de către Liga Română contra Reumatismului în parteneriat cu Societatea Română de Reumatologie, continuă să atragă atenția asupra importanței diagnosticului precoce și a îngrijirii de specialitate pentru îmbunătățirea calității vieții celor peste 600.000 de români ce suferă de aceste afecțiuni.  De multe ori, lipsa de informare şi întârzierea cu care pacienţii se prezintă la medic conduc la întârzierea diagnosticului sau chiar la o lipsă a acestuia, iar dacă nu sunt tratate corespunzător bolile reumatice pot afecta activităţile de zi cu zi ale pacienților, dar şi abilităţile lor fizice.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto: Shutterstock

Bolile reumatice, principala cauză a dizabilităților fizice

Potrivit datelor preliminare ale cercetării naționale realizate de iSense în perioada septembrie – octombrie 2018 pentru Liga Română contra Reumatismului, în rândul populației urbane active din România, utilizatoare de internet, cu vârsta de peste 18 ani, medicul de familie joacă un rol important în diagnosticarea la timp și trimiterea către medicul reumatolog, având în vedere că 66% dintre românii din mediul urban susțin că au fost în ultimele 12 luni la un control preventiv la medicul de familie.
 
Potrivit EULAR, bolile reumatice reprezintă una dintre cauzele principale ale dizabilităților fizice în rândul populației active, generând importante costuri socio-economice - inclusiv pierderea productivității la locul de muncă. În România, persoanele cu dizabillități fizice ca urmare a bolilor reumatice ar putea contribui la forța de muncă activă, în special în contextul actual al crizei forței de muncă, în condițiile în care ar putea avea acces la diagnostic și îngrijire de specialitate.
 
La nivel european, bolile reumatice nu afectează doar persoanele suferinde în mod direct, ci și familiile acestora, asupra cărora se răsfrânge o povară emoțională, cât și un cost semnificativ asociat îngrijirii și tratamentului.

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri