12 Noiembrie 2018 publicat în Sanatate 1 share-uri

Iată ce obiceiuri ar trebui să adopți ca să crești imunitatea:

Odată cu venirea sezonului rece e important să acordăm mai multă atenție obiceiurilor noastre zilnice, mai ales că acestea pot influența rezistența sistemului imunitar în fața răcelilor sau gripei.

Chiar dacă fiecare persoană are o capacitate diferită de a face față schimbărilor de temperatură de afară, există totuși câteva obiceiuri care ne pot ajuta să ne întărim sistemul imunitar și să ne protejăm sănătatea în această perioadă. Iată ce obiceiuri ar trebui să adopți ca să crești imunitatea sistemului imunitar:

Odihnește-te

Studiile au arătat că există o legătură între un sistem imunitar puternic și somn. Astfel, dacă nu dormim suficient crește nivelul de stres din organism care, la rândul lui, favorizează apariția inflamațiilor în organism. În timpul somnului organismul se reface, iar sistemul imunitar devine mai puternic în lupta cu agenții patogeni. În general, este recomandat ca adulții să doarmă cel puțin șapte ore pe noapte pentru ca organismul să se refacă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Consumă legume și fructe

Acestea sunt pline cu minerale și vitamine, dar și antioxidanți care ajută la întărirea sistemului imunitar. Un sfat util este să consumi un mix de legume colorate, astfel încât să te bucuri din plin de beneficiile lor. Sunt recomandate legumele crucifere, precum broccoli, varză, conopidă, dar și usturoi, ghimbir sau spanac.

Totodată, este recomandat să consumi și legume bogate în vitamina A, precum morcovi, dovleac si cartofi dulci sau fructe care conțin vitamina C, precum căpșuni, afine, kiwi sau citrice. Vitamina C asigură un aport de antioxidanți care susțin buna funcționare a sistemului imunitar.

Bea lichide

Evită consumul de băuturi îndulcite deoarece cantitatea ridicată de zahăr duce la scăderea numărului de celule care luptă împotriva agenților patogeni. Consumă cât mai multă apă deoarece ajută la eliminarea toxinelor din organism.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Pentru mai multă protecție împotriva răcelilor, cea mai bună alternativă este consumul de ceai cald, în special de ceai negru. Acesta conține nenumărate substanțe și compuși chimici benefici pentru organismul uman, printre care și polifenoli care au efect antioxidant.

Fă mișcare zilnic

Nu este neapărat nevoie să mergi la sală. Chiar și câteva exerciții moderate sau mersul pe jos în ritm alert, timp de cel puțin 30 de minute, te pot ajuta să crești imunitatea organismului. Mișcarea și exercițiile fizice contribuie la buna circulație a anticorpilor în organism și la producția de monocite, care ajută la combaterea anumitor infecții.

Totodată, mișcarea ajută la reducerea nivelului de cortizon sau hormonul stresului. Așa cum am specificat mai sus, acesta favorizează apariția infecțiilor și afectează buna funcționare a sistemului imunitar. De asemenea, trebuie să amintim că exercițiile îmbunătățesc calitatea somnului și te ajută să dormi mai bine.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Plimbă-te în aer liber

Bucură-te de razele soarelui pentru un plus de vitamina D, cunoscută și ca vitamina soarelui. Studiile au arătat că o cantitate scăzută de vitamina D este asociată atât cu depresia, cât și cu o funcționare deficitară a sistemului imunitar. O cantitate optimă de vitamina D ajută la îmbunătățirea funcțiilor sistemului imunitar și la menținerea sistemului osos. Astfel, vitamina D ajută sistemul imunitar să lupte mai eficient împotriva infecțiilor cauzate de virusuri și bacterii.

O bună funcționare a sistemului imunitar este esențială pentru un organism sănătos, mai ales în sezonul rece, când putem răci mai ușor. Adoptarea unui stil de viață echilibrat și respectarea unor obiceiuri sănătoase ne ajută să trecem cu bine de acestă perioadă.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri