Vom demonta 5 dintre cele mai populare mituri legate de lentilele de contact. Iată care sunt acestea:

Lentilele de contact au mai multe utilizări: sunt folosite pentru a corecta anumite defecte de vedere, atunci când este posibil; au uneori un rol strict estetic, în special atunci când vrem să avem o altă culoare a ochilor pentru a ieși din rutină sau pentru un eveniment special; înlocuiesc cu succes ochelarii, mai ales dacă nu ne dorim să îi purtăm pentru că nu ne plac sau ne incomodează.

Din cauză că primele lentile de contact care au apărut erau destul de costisitoare și prezentau anumite dezavantaje, încă se cred lucruri false despre lentilele de contact din prezent, mult mai accesibile ca preț și mai performante.

În continuare vom demonta 5 dintre cele mai populare mituri legate de lentilele de contact. Iată care sunt acestea:

1. Lentilele de contact afectează ochii

Cea mai mare temere în legătură cu lentilele de contact este că acestea ar fi dăunătoare pentru ochi. Există două mituri care provin din această temere: că lentilele de contact riscă să rămână blocate în spatele ochiului dacă din întâmplare nu le aplicăm cum trebuie; că pot provoca infecții oculare și pun în pericol vederea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta
Foto: Valeri Potapova /Shutterstock

În primul caz, nu trebuie să ne facem griji, pentru că lentilele de contact nu au cum să se piardă în spatele globului ocular, dat fiind faptul că ochiul are o membrană care împiedică acest lucru. Cel mult ar putea să cadă pe marginea ochiului, de unde este ușor să le recuperăm.

În cea de-a doua situație, trebuie să ținem cont că atâta timp cât respectăm cu strictețe indicațiile de igienă și instrucțiunile de folosire (să nu purtăm lentilele în timpul somnului, să ne le folosim de mai multe ori pe cele destinate purtării de-o zi, să nu le folosim la duș etc.), infecțiile oculare sunt foarte puțin probabile.

2. Nu sunt pentru oricine

Acest mit ascunde jumătate de adevăr pentru că într-adevăr, depinde care este diagnosticul oftalmologic. În trecut situația era mult mai restrictivă. De exemplu, puteau folosi lentile de contact doar persoanele care nu aveau dioptrii prea mari sau afecțiuni prea complexe.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Astăzi tehnologia a evoluat și lentilele de contact pot fi folosite atât pentru miopie, hipermetropie și prezbitism, cât și pentru astigmatism. Acest lucru este posibil pentru că s-au descoperit materiale noi care pot fi folosite cu succes în realizarea lentilelor de contact și, ca rezultat, în multe dintre problemele oftalmologice pot fi recomandate fără griji.

3. Lentilele de contact costă foarte mult

Acest mit este îndreptățit pentru că a fost o vreme când lentilele de contact, de unică folosință mai ales, erau considerate un mare lux. Astăzi nu mai este cazul; multe tipuri de lentile de contact au prețuri avantajoase, uneori chiar mai mici decât prețul anumitor ochelari.

De exemplu, dacă vrei o schimbare de look pentru o petrecere și îți cumperi lentile colorate gri, acestea te vor costa în jur de 60 de lei. Luxul din trecut a devenit accesibil în prezent datorită descoperirilor făcute în domeniu: avem materiale moi, flexibile și capabile să se muleze pe forma ochiului.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

4. Lentilele de contact sunt o bătaie prea mare de cap

Pentru că sunt greu de pus și nu rămân fixate, pentru că vor fi îndepărtate de pe ochi dacă facem mișcare, pentru că ochiul nu se va obișnui cu ele, pentru că sunt greu de întreținut. Toate acestea sunt idei preconcepute.

Adevărul este că, odată ce ai pus lentilele de contact, acestea stau foarte bine fixate, fiind foarte slabe șansele să cadă atunci când te miști, chiar și brusc.

În plus, ochiul se va obișnui atât de bine cu ele (după o scurtă perioadă de adaptare), încât nici nu le vei mai simți.

Nu în ultimul rând, curățarea nu provoacă nimănui dureri de cap, pentru că aceasta se face în cele mai multe cazuri noaptea, prin lăsarea lentilelor de contact în soluția de curățare.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

5. Sunt greu de folosit

Departe de a fi vreo știință exactă, folosirea lentilelor de contact este relativ simplă și nu ar trebui să pună nimănui probleme. Dificultățile pot apărea la început, când încă nu suntem familiarizați cu instrucțiunile de utilizare, însă, odată ce am folosit o perioadă lentilele de contact, nu ne vor pune probleme mai mari decât ochelarii.

Așadar, deși la începutul apariției lor, lentilele de contact erau inaccesibile ca preț, din materiale rigide, care nu permiteau purtarea lor de către oricine, astăzi este foarte ușor să purtăm lentile de contact atâta timp cât respectăm normele de igienă și instrucțiunile de utilizare. Majoritatea adevărurilor din trecut în privința lentilelor de contact, astăzi sunt simple mituri.

Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Foto homepage: Sergey Ryzhov /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri