18 Aprilie 2019 publicat în Sanatate 6 share-uri

Medic chirurg demontează 5 dintre cele mai răspândite idei preconcepute despre hemoroizi:

Boala hemoroidală este una dintre cele mai obișnuite ale societății moderne. Potrivit statisticilor, jumătate din populația planetei ajunge să sufere la un moment dat de hemoroizi. Dar, cu toate că fac parte din viața noastră, încă știm prea puține lucruri despre ei - de ce apar, ce îi favorizează, cât sunt de periculoși, care e tratamentul corect? Ne este rușine să apelăm la ajutor de specialitate și căutăm răspunsuri pe forumuri și în articole citite pe ascuns, pe internet. Multe nu au o bază științifică, sunt doar mituri care pot agrava și mai mult situația.

Dr. Dan Andronesi, medic primar chirurg la OK Medical, face puțină lumină în acest caz și demontează 5 dintre cele mai răspândite idei preconcepute.

1. Nu sunt periculoși, nu e neapărat necesar să merg la medic.

Realitate: Hemoroizii în sine nu pun viața în pericol. Dau, într-adevăr, probleme supărătoare, precum: durere și disconfort în timpul defecării, senzație de mâncărime, de arsură locală, sângerări uneori foarte puternice, suprainfecții și inflamații. Stilul de viață nesănătos și unele greșeli de zi cu zi îi pot agrava – atunci cresc în dimensiuni, se complică, apărând așa-numitele tromboze sau cheaguri de sânge.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Însă nici acestea sunt cele mai mari pericole. Potrivit medicului Dan Andronesi, adevăratul risc este faptul că oamenii ignoră boala sau se diagnostichează singuri cu „hemoroizi” și se tratează după ureche, când de fapt acolo pot fi tromboze, fisuri, abcese sau chiar cancere.

„Au simptome comune. Pacienții se gândesc că sunt hemoroizi, însă poate fi o tumoră, un cancer, pot avea un abces, o fisură, o tromboză... Sunt foarte multe și fiecare se rezolvă diferit. Dacă stau foarte mult și au o tumoră acolo, ea poate deveni inoperabilă sau poate progresa spre metastaze. De obicei, oamenii vin în stadii destul de avansate, când nu mai pot. Nu s-a schimbat nimic în această mentalitate, suntem destul de pudici, avem complexe”, atrage atenția specialistul.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

2. Singuri au apărut, singuri vor trece de la sine, la un moment dat.

Foto: Sakurra /Shutterstock

Realitate: Din păcate, avem o veste proastă - hemoroizii nu vor trece niciodată de la sine. „Hemoroizii sunt vene dilatate din plexul venos hemoroidal, asemănătoare cu varicele. Aceste vene, odată mărite, nu au cum să se micşoreze, nu s-a descoperit nicio substanţă activă medicamentoasă care să aibă acest efect asupra lor. Hemoroizii nu trec de la sine, dimpotrivă, cresc încet, încet, până în stadii avansate”, avertizează specialistul OK Medical, clinică specializată în diagnosticul și tratamentul hemoroizilor.

3. Trebuie categoric evitată constipația.

Realitate: Da, scaunele tari, dificil de eliminat, pun și mai mare presiune pe venele hemoroidale, putându-le leza. Însă nu trebuie căzut în extrema cealaltă și exagerat cu remediile laxative care provoacă diaree. ”Perioadele lungi de diaree sunt de evitat deoarece produc niște modificări, scaunul devine mai acid și afectează vascularizația”.

5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri