Ca să nu ajungi în situația de a repara probleme grave de sănătate, iată câteva lucruri pe care le poți face pe tot parcursul vieții:

Ai senzația că o carie nu este cine știe ce, cu atât mai mult cu cât se află undeva unde nu se vede? Ei bine, lucrurile nu stau deloc așa și o igienă dentară precară sau o ignorare a problemelor aparent mărunte pot avea consecințe din cele mai serioase, de la parodontoză, la probleme cardiace. Ca să nu ajungi în situația de a repara probleme grave de sănătate, iată câteva lucruri pe care le poți face pe tot parcursul vieții:

Un periaj corect al dinților

Una dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci pentru sănătatea ta orală este periajul corect al dintilor. Acesta se face în toate cadranele gurii, începând de la gingie, spre dinți. Dacă nu ești sigur că te speli corect pe dinți, întreabă medicul stomatolog atunci când mergi data următoare la un control de rutină.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

Este ideal să te speli pe dinți după fiecare masă, dar nu mai rar de două ori pe zi și durata unui periaj ar trebui să aibă două minute. Periuțele electrice de ultimă generație au timer, așa că îți va fi foarte ușor să știi când trebuie să treci la următorul cadran în timp ce te speli pe dinți și când trebuie să te oprești. Tot conform sfaturilor specialistilor, presiunea pe care o pui pe dinți nu trebuie să fie exagerată, pentru a nu sensibiliza și deteriora smalțul.

Vizite regulate la stomatolog

Chiar dacă respecți regulile de igienă orală fără abateri, ideal ar fi să mergi la un control stomatologic măcar o dată pe an, ideal la fiecare șase luni. Asta pentru că doar un specialist poate observa probleme incipiente care pot apărea și îți poate oferi soluții eficiente.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

În plus, controlul periodic te ajută să previi și alte afecțiuni care sunt legate de sănătatea dentară, chiar dacă, la prima vedere, nu au legătură directă. O relație strânsă cu medicul tău stomatolog va contribui nu doar la un zâmbet strălucitor, ci și la o sănătate bună.

La acestea se mai adaugă și proceduri periodice pe care ți le poate face doar un specialist, precum detartraj sau albire, care îți vor fi, cu siguranță, utile.

Evitarea alimentelor și băuturilor dăunătoare

Și aici ne referim la alimente care conțin mult zahăr și la băuturi acidulate sau care pătează smalțul dinților. Pentru acestea din urmă poți folosi paiul și problema este aproape rezolvată (deși poate nu este cel mai grozav lucru să bei cafeaua sau vinul cu paiul).

Adaugă în dietă brânzeturi, care protejează dinții prin reducerea ph-ului din gură și prin aportul de calciu, proteine și fosfor. Clătirea frecventă a gurii cu apă va îndepărta substanțele colorante și acizii și, chiar dacă nu are efectul unui spălat pe dinți corespunzător, mai diminuează din posibilele pagube pe care placa bacteriană le poate produce.

Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Un zâmbet frumos și sănătos se menține cu o igienă orală riguroasă, cu vizite regulate la stomatolog, dar și cu alegeri alimentare corecte. Tot ce ai de făcut este să ții cont de sfaturile noastre și să zâmbești fără grijă.

Sursă foto: Mangostar /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri