12 Noiembrie 2018 publicat în Social 6 share-uri

Motorul de căutare gratuit pentru călătorii momondo.ro a lansat cel de-al cincilea Studiu Anual de Zboruri pentru a le recomanda călătorilor cele mai bune momente pentru a rezerva zboruri și a călători în destinațiile lor preferate.

Conform studiului, poți economisi până la 56% din prețul biletului rezervând cu 69 de zile înainte de plecare către destinații europene și aproape 38% dacă îți rezervă zborul către destinații mondiale cu 139 de zile în avans.

Momondo: Studiul Anual de Zboruri

Cel de-al cincilea Studiu Anual de Zboruri inițiat de echipa din spatele motorului de căutare pentru călătorii momondo.ro dezvăluie care sunt cele mai bune momente în care poți căuta și rezerva bilete de avion către destinațiile preferate, precum și momentul din zi favorabil pentru zbor. În felul acesta, știi dacă merită să te trezești foarte devreme pentru a te urca în avion, precum și care sunt cele mai ieftine, respectiv cele mai scumpe zile ale săptămânii pentru a zbura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Foto: Pexels/ rawpixel.com

Cum să pleci în vacanță mai ieftin: Rezervă cu 3 luni înainte!

Indiferent dacă este vorba despre destinații din Europa sau din lumea întreagă, pentru a face economii, rezervă zborurile cu trei luni înainte

În cazul zborurilor din România către destinații din Europa, nu ar trebui să aștepți până în ultimul moment, având în vedere că poți plăti cel mai mic preț cu aproximativ două luni înainte de data plecării. Astfel, poți face, în medie, economii de până la 56% atunci când rezervarea este făcută cu 69 de zile înaintea călătoriei. În acest moment, prețul mediu al biletului de avion este de 88 de euro. La polul opus, rezervările făcute în ziua plecării ajung la un cost aproximativ de 200 de euro.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Dacă îți plănuiești vacanțe în afara Europei, rezervările ar trebui făcute cu încă și mai mult timp în avans. Cel mai ieftin preț mediu s-a dovedit a fi cel plătit cu 139 de zile înaintea călătoriei: 416 euro, cu 38% mai ieftin decât cel plătit cu o zi înainte de plecare (666 de euro).
Cea mai ieftină zi pentru a călători: duminica, atât pentru călătoriile în Europa, cât și pentru cele în afara continentului

Cum să pleci în vacanță mai ieftin: Ține cont de cea mai ieftină zi a săptămânii

Rezervarea făcută în avans nu este singura metodă pentru a economisi bani atunci când achiziționezi bilete de avion. Poți economisi încă și mai mult dacă ții cont de cea mai ieftină zi a săptămânii. În cazul zborurilor din România către destinații europene, duminica este cea mai ieftină zi de plecare, cu un cost cu 9% mai mic la zboruri decât cele de sâmbătă (cea mai scumpă zi a săptămânii).

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Pentru vacanțe în destinații mai îndepărtate, poți economisi până la 9% călătorind duminica (504 euro), în locul zilei de vineri. În cazul acesteia din urmă, costul mediu pentru un  bilet de avion în afara Europei este de 576 de euro.

Cum să pleci în vacanță mai ieftin: Ia-ți bilet în timpul zilei

Nu este nevoie să te trezești devreme sau să rezervi zborurile cele mai târzii – momentele din timpul zilei s-au dovedit a fi cele mai ieftine

Dacă urmărești să faci economii la biletele de avion ar trebui, de asemenea, să iei în considerare momentul zilei. Vestea bună este că nu este nevoie să te trezești înainte de răsăritul soarelui pentru a avea parte de cele mai bune oferte la zboruri. Călătorind în destinații europene la orele după-amiezii (2 pm - 6 pm) poate determina economii de până la 19%, comparativ cu zborurile de la prânz  (12 pm - 2 pm), care au un cost mediu de 138 de euro.

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

În cazul destinațiilor din afara continentului, zborurile de seară (6 pm - 4 am), cu un cost mediu de 505 euro, sunt cele mai ieftine, determinând economii de până la 12% decât zborurile la prânz, care costă aproximativ 575 de euro.

Foto:Pexels/ Porapak Apichodilok

Foto homepage: Pexels/ Porapak Apichodilok

Momondo: Cel mai bun moment pentru a călători variază în funcție de destinație

În baza rezultatelor Studiului Anual de Zboruri, poți găsi cu ușurință cele mai ieftine bilete de avion către destinațiile preferate.

„Momentul în care găsești cele mai bune oferte de călătorie către o destinație pe care îți dorești să o vizitezi îți dă un sentiment de satisfacție. Totuși, nu este de mirare că cele mai bune momente pentru a rezerva și a călători depind de destinația finală. De exemplu, pentru zborurile către Roma cu plecare din București, călătorii pot economisi aproximativ 36% dacă rezervă biletele de avion cu 60 de zile în avans. Indiferent dacă este vorba de o escapadă de weekend sau de concediul de vara viitoare, Studiul Anual de Zboruri oferă românilor recomandări cheie pentru a găsi cele mai ieftine zboruri pentru următoarea lor călătorie”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Vizitează https://www.momondo.ro/bilete-avion-ieftine pentru a descoperi și mai multe recomandări legate de zboruri.

Patru recomandări pentru rezervarea zborurilor către destinații europene:
●    Rezervă zborul cu 69 de zile înainte pentru a găsi cele mai ieftine bilete în Europa – poți face economii de până la 56%.
●    În general, biletele către destinații europene au cel mai ridicat preț atunci când le cumperi în ziua plecării.
●    Duminica este, de obicei, cea mai ieftină zi pentru a zbura în Europa, iar sâmbăta, cea mai scumpă.
●    În cazul călătoriilor în Europa, zborurile cu plecare după-amiaza au cele mai mici tarife, în vreme ce zborurile la prânz sunt cele mai costisitoare.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Caria dentară – ce este și cum se tratează

Patru recomandări pentru rezervarea zborurilor către destinații mondiale:
●    Rezervă zborul cu 139 de zile înainte pentru a profita de cele mai ieftine bilete de avion în destinații mondiale – poți face economii de până la 38%.
●    În general, biletele către destinații mondiale sunt cele mai scumpe atunci când le cumperi cu o zi înainte.
●    Duminica este, de obicei, cea mai ieftină zi a săptămânii pentru a zbura în destinații din afara Europei, iar vinerea, cea mai scumpă.
●    În cazul călătoriilor dincolo de granițele continentului european, zborurile cu plecare seara au cele mai mici tarife, în vreme ce zborurile la prânz sunt cele mai costisitoare.

** Studiul se bazează pe căutări și accesări pentru zboruri dus-întors la clasa economică, de pe momondo.ro, între 01.12.2017 – 24.08.2018. Prețurile pot avea parte de modificări ulterioare sau să nu mai fie disponibile. Economiile nu sunt garantate. Momentele zilei la care face referire studiul sunt: dimineața (4 am - 12 pm), prânz (12 pm - 2pm), după-amiaza (2 pm - 6 pm) și seara (6 pm - 4 am).
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri