Majoritatea tinerilor români se consideră informați în materie de sănătate sexuală, însă o bună parte din informațiile pe care le au sunt mituri.

Comunicat de presă

Cel mai recent studiu despre educația sexuală în rândul tinerilor, desfășurat de Unlock Research pentru Gedeon Richter România în luna septembrie a acestui an, arată că, deși aceștia se consideră informați cu privire la sănătatea sexuală, mulți dintre ei încă fac alegeri bazându-se pe mituri sau pe informații neverificate cu medicii specialiști.

Astfel, din cei peste 50% dintre respondenți cu vârste între 16 și 24 de ani care au spus că se consideră informați cu privire la sănătatea sexuală și la metodele de contracepție, majoritatea susține că pilulele contraceptive cauzează un dezechilibru hormonal (53%), mulți spun că administrarea pilulelor timp îndelungat poate duce la infertilitate (42%), că prezervativele reduc plăcerea sexuală (46%) sau că o femeie nu poate rămâne însărcinată când partenerul se retrage înainte de ejaculare (36%). Acestea sunt de altfel și argumentele pentru care 45% dintre respondenții activi sexual care nu își doresc o sarcină au mărturisit că nu folosesc o metodă contraceptivă la fiecare contact sexual.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

Mai mult decât atât, peste 60% dintre tinerii intervievați spun că sunt conștienți de riscurile la care se expun, riscuri care pot presupune boli cu transmitere sexuală sau o sarcină nedorită.

Când vine vorba despre informare cu privire la o viață sexuală sănătoasă, tinerii români folosesc în proporție de 52% website-urile care conțin informație specializată, online-ul fiind și mediul în care aceștia își petrec cel mai mult timp pentru a se informa. Sfatul medicului ocupă un loc secundar, deși 33% dintre ei nu au apelat niciodată, fie și preventiv, o specializare medicală care are legătură cu sexualitatea (ginecologia, endocrinologia, urologia). În același timp, tinerii, care își încep viața sexuală, în medie, la în jur de 17 ani, simt nevoia acută de mai multă informație în mediile în care își desfășoară activitatea, 80% dintre ei fiind de părere că educația sexuală ar trebui să se studieze în școli.

Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Ca răspuns la această nevoie și din dorința de a oferi tinerilor cât mai multe informații legate de o viață sexuală sănătoasă, platforma www.planificaneprevazutul.ro găzduiește de mai bine de 5 ani articole, studii și materiale informative detaliate din această arie tematică, punând la dispoziția tinerilor și o adresă de e-mail la care pot adresa întrebări specifice unui medic specialist. Până în prezent, specialistul www.planificaneprevazutul.ro a răspuns la peste 8.500 de întrebări legate de sănătatea sexuală și metode contraceptive.

Studiul despre educația sexuală a tinerilor din România a fost realizat de Unlock Research pentru compania Gedeon Richter România și a fost făcut pe un eșantion de 300 de tineri, cu vârsta între 16-24 ani, din mediul urban. Marja de eroare este de +/-5%.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri