European Women Alliance, ONG cu sediul la Bruxelles, creat pentru a susține puterea de afirmare a femeilor și a valorilor europene, lansează astăzi în România manifestul #DeNeopritPeStop.

Comunicat de presa

Deşi România deţine în acest moment Preşedinţia Uniunii Europene, rămâne o ţară unde discriminarea pe criterii de sex încă mai există.

Femeile pun stop prejudecății de a fi pe stop nu doar aici, ci şi în alte ţări latine. În perioada de menstruaţie, femeia este văzută de cele mai multe ori într-o situaţie vulnerabilă, marginalizată. Mai mult, expresia “a fi pe stop” este adesea folosită ca o insultă.

European Women Alliance, ONG cu sediul la Bruxelles, creat pentru a susține puterea de afirmare a femeilor și a valorilor europene, lansează astăzi în România manifestul #DeNeopritPeStop.

Campania are ca scop combaterea ideii preconcepute conform căreia, în perioada de menstruaţie, femeile sunt mai puţin capabile fizic şi psihic să-și ducă proiectele la bun sfârșit.

Dă un share și povestește pe Facebook, Instagram sau Twitter despre o realizare care te-a făcut #DeNeopritPeStop.

„Eşti pe stop sau ce?!“ e o întrebare aparent inofensivă, dar pe care probabil fiecare româncă a auzit-o cel puţin o dată în viaţă. Chiar dacă mesajul s-ar dori unul amuzant, în spatele său se simte nuanța jignitoare. Este timpul să punem stop prejudecății de “a fi pe stop”. Iar soluția se găsește chiar în realizările femeilor. Realitatea arată ca ele au avut și au realizari importante ce presupun efort, putere și creativitate, indiferent de perioada lunii.

#DeNeopritPeStop vorbește despre toate lucrurile de care femeile sunt în stare, atunci când lumea din jur crede că nu sunt în stare de nimic. 

Celebrități din lumea divertismentului, sport, social media s-au alăturat deja acestei campanii. Fiecare dintre ele povesteşte câte un moment de succes, o realizare ce a avut loc chiar în acele zile. De asemeneavedetele lansează o invitație ca și celelalte femei să vorbească deschis despre propriile lor exemple.

Foto homepage: Dean Drobot /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri