Sunt căutate proiecte de impact, în special cele cu componentă digitală, sustenabile și care propun soluții inovative de integrare ce au acoperire naţională sau un număr mare de beneficiari.

Comunicat de presă

Fundația Orange lansează un nou apel de proiecte în cadrul programului “Lumea prin Culoare și Sunet”. Este cel mai mare program de finanțare din România dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz. Cu o valoare anuală de 250.000 de euro, “Lumea prin Culoare și Sunet” contribuie de șapte ani la îmbunătățirea integrării sociale a persoanelor din aceste categorii.

Prin concursul de finanțare „Lumea prin Culoare și Sunet”, pot obține granturi instituţii publice şi organizaţii non-profit (asociaţii, fundaţii, federaţii, instituţii educaţionale, medicale sau culturale) care dezvoltă proiecte în domeniul educației, culturii și mobilității. Sunt căutate proiecte de impact, în special cele cu componentă digitală, sustenabile și care propun soluții inovative de integrare ce au acoperire naţională sau un număr mare de beneficiari. Vor fi acordate 3 tipuri diferite de finanţări: două granturi de până la 100.000 Euro exclusiv pentru proiecte propuse în parteneriat de către mai multe entități în colaborare, două granturi de până la 20.000 Euro şi două granturi de până la 12.000 Euro.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Proiectele trebuie înscrise online pe www.finantare.fundatiaorange.ro până la data de 16 aprilie 2020, ora 16:00. Procesul de selecție se va face în două etape:

  • o pre-evaluare de către un forum consultativ format din experţi în domeniu şi beneficiari cu dizabilităţi de vedere şi de auz.
  • o jurizare finală a Consiliului Director al Fundaţiei Orange. Proiectele câștigătoare vor fi anunțate în luna august.

„Incluziunea persoanelor cu deficiențe ține și de nivelul nostru de acceptare și de înțelegere a limitărilor cu care se confruntă acestea. Ne place să credem că în cei șapte ani de desfășurare a programului de finanțare „Lumea prin Culoare și Sunet” am reușit să-i ajutăm pe cei cu deficiențe să se integreze mai ușor și, pe noi ceilalți, să-i înțelegem mai bine. În continuare, căutăm parteneri de drum lung pentru proiecte de impact, acolo unde este atât de multă nevoie de ele”, a declarat Dana Deac, Preşedinte Fundaţia Orange.

Mai multe detalii sunt disponibile în pagina dedicată programului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri