Serialul documentar State Dezbinate explorează modul în care tensiunile rasiale și crimele motivate de ură afectează comunitățile din Statele Unite și Europa.

Comunicat de presă

HISTORY difuzează în exclusivitate, începând cu 20 iunie, în fiecare sâmbătă, de la ora 22:00, serialul documentar „State Dezbinate”, care explorează modul în care tensiunile rasiale și crimele motivate de ură afectează comunitățile din Statele Unite și Europa, precum și modul în care societatea civilă tratează și reacționează la aceste situații.

Ultimii ani au arătat o creștere alarmantă a violențelor motivate de ură rasială, vandalism sau bullying. În egală măsură, tot mai mulți oameni au intervenit pentru protejarea victimelor, fie că erau simpli cetățeni sau militanți ai dreptății și justiției în comunitățile lor.

Cele patru episoade ale serialului tratează atât evenimente intens dezbătute la nivel mondial, printre care și criza refugiațiilor, care a marcat și extinderea naționalismului de dreapta în Europa cu o amploare nemaivăzută de la al Doilea Război Mondial încoace, cât și situații locale cu un puternic impact asupra comunităților respective. Așadar, pe parcursul serialului documentar, vor fi prezentate cazuri de violență rasială care au avut loc în diverse state ale Europei precum Ungaria, Suedia sau Marea Britanie, dar și pe teritoriul Statelor Unite, unde astfel de conflicte sunt tot mai des întâlnite.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Într-o perioadă în care acte flagrante de antisemitism, homofobie și rasism se întâmplă încă frecvent, serialul documentar „State Dezbinate” reprezintă o radiografie a stării actuale de ură din întreaga lume.

Pe de altă parte, serialul prezintă acest subiect și din perspectiva celor care au experimentat ura în propriile vieți și care au depășit acel moment, devenind mai puternici și determinați să transmită un mesaj pozitiv prin exemplul personal.

Trailerul oficial al serialului documentar poate fi urmărit aici.

Foto fr si main: By sportoakimirka /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri