27 Iunie 2019 publicat în Tratamente naturiste 18000 share-uri

Autovindecarea este un proces spontan pe care organismul îl declanșează în mod autonom.

CE ESTE AUTOVINDECAREA?

Organismul uman are o capacitate extraordinară de a se regenera și autoregla. Autovindecarea este un proces spontan pe care organismul îl pune în aplicare în mod autonom (modalitate pe care știința a numit-o vindecare spontană).

Organismul tinde să se mențină în echilibru, iar procesul de hemostază este un exemplu. (DEX: HEMOSTÁZĂ s.f. Oprire a unei hemoragii, în special în timpul unei operații. [< fr. hémostase, cf. gr. haima – sânge, stasis – oprire]).

Însă, cu cât corpul sau diferite aparate se află în dezechilibru mai mare, cu atât procesul de însănătoșire va fi unul mai lung și anevoios. Cu toate acestea, este posibil să susținem și să ajutăm organismul nostru, pentru a activa funcția de vindecare în mod natural.

În rândurile care vor urma, vom prezenta anumite tehnici și practici benefice, ce aparțin atât medicinei antice, cât și celei moderne, care pot favoriza autovindecarea.

Imagine: by art4all/ shutterstock.com

Medicina antică și modernă

Întreaga medicină antică se baza pe conceptul de Autovindecare: de la medicina chineză - acupunctura, - la Ayurveda. În zilele noastre, sunt numeroase tendințe care redescoperă o abordare naturală a problemelor de sănătate: sunt tot mai multe persoanele care recurg la tratamente naturiste, la fitoterapie, sau la medicina energetică și cea cuantică.

Tratamentul alopat prin care se tratează mai mult simptomul, decât cauza unei boli, a făcut loc unei abordări mult mai responsabile a individului față de propria sănătate.

Este ceea ce ne place să numim viziune holistică: cea care consideră omul ca un întreg corp-minte-spirit, unde înțelegem că, în primul rând, cauza unei boli este de căutat în interiorul nostru și nu în exterior.

Acest mod de abordare, deja aflat la baza medicinei antice, începe să fie reluat în considerare chiar și de medicina „oficială”. Spre exemplu, noi discipline precum Psihoneuroendocrinologia.

Cum să favorizăm autovindecarea?

După cum am subliniat, Autovindecarea este un proces natural și spontan, însă, potențialul său poate fi împiedicat de o condiție critică, cauzată de mari dezechilibre în organismul, care nu mai reușește să genereze un asemenea proces sau o face cu forte mare greutate.

Pentru a menține sau a favoriza recuperarea, putem ajuta organismul cu anumite tehnici sau practici benefice:

Alimentația

Cu siguranță, alimentația este fundamentală pentru sănătatea noastră deoarece menține buna funcționare a organismului. Să menții corpul într-un anumit stadiu alcalin, spre exemplu, s-a demonstrat că se află în strânsă relație cu starea de sănătate. O dietă vegană sau vegetariană are enorme beneficii în ceea ce privește prevenirea unor boli. Menținerea unui stil de viață sănătos este foarte importantă pentru organismul nostru. Pe lângă alimente, integratorii alimentari pot asigura un bun nivel energetic și de asemenea, aceștia favorizează menținerea sănătății în organism.

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri