Anxietatea se referă la îngrijorările excesive cu privire la evenimente cotidiene, vizând un management al stresului insuficient, nociv pentru persoana în cauză. Aceasta poate exacerba grijile obișnuite, construind gânduri negative în jurul unui eveniment, adesea intense și disproporționate cu realitatea.

Tulburările de anxietate pot lua mai multe forme, cum ar fi tulburarea de panică, fobia socială, anxietatea generalizată, tulburarea de stres posttraumatic, fobia specifică, nevroză obsesiv-compulsivă. În orice formă a sa, anxietatea și îngrijorările excesive afectează calitatea vieții și reprezintă un risc real pentru sănătatea generală.

Este bine ca anxietatea să fie diagnosticată de către un specialist, un psihoterapeut, pentru a încadra specific tulburarea și a căuta remedii țintite și personalizate.

Ca și tratamente în cazul anxietății sunt recomandate:

  • Tratamente medicamentose: anxiolitice, antidepresive, beta-blocante
  • Psihoterapia cognitiv-comportamentală
  • Metode alternative în tratamentul anxietății

În acest articol le vom aborda pe cele din urmă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Sportul – reprezintă, conform studiilor, un bun adjuvant în tratamentul anxietății, dar și al altor tulburări. Mișcarea poate avea multe efecte pozitive asupra psihicului și este recomandată de fiecare dată când se poate. Alegeți o formă de mișcare permisă stării de sănătate și care totodată să vă placă. Chiar dacă, poate, adaptarea inițială la noul program de mișcare este mai dificilă, nu renunțați, efectele activității fizice nu pot fi înlocuite de nicio altă terapie.

Tratamente naturiste pentru anxietate

Pulberi ecologice din plante medicinale

Aceste plante medicinale au fost folosite încă din vremuri străvechi pentru efectele lor generale, dar și pentru tratarea anxietății:

CATUABA PULBERE RAW – disponibilă le Obio.ro – recomandată în anxietate, îmbunătățirea memoriei sau ca antiviral.

GOTU KOLA PULBERE RAW – disponibilă pe Obio.ro – recomandată în anxietate și tulburări de stres, în boli ale pielii, pentru reducerea inflamației generale.

RHODIOLA ROSEA PULBERE RAW – disponibilă pe Obio.ro – „este un adaptogen puternic, fiind folosită în stări emoționale oscilante, depresie, anxietate. În medicina tradițională chineză este folosită pentru tratarea răcelii și gripei, deci pentru ridicarea imunității, în timp ce poporul mongol a folosit de secole rhodiola rosea pentru a preveni tuberculoza și cancerul.”

Ashwagandha Pulbere Ecologică/Bio – disponibilă pe Vegis.ro – recomandată în ameliorarea stresului și a anxietății, cu puternice efecte adaptogene, antiinflamatorii, antioxidante, detoxifiante.

Magneziul și vitaminele din complexul B – utile în tratamentul anxietății

CLORURĂ DE MAGNEZIU - SARE NIGARI – disponibilă pe Obio.ro – reprezintă o formă ușor absorbabilă de magneziu și foarte ușor de utilizat, atât ca uz intern, cât și extern. Ca și beneficii, ameliorează anxietatea, depresia, agitația, tulburările de somn. Stimulează imunitatea și reduce riscul de soetoporoza, fiind recomandată și în crampe musculare, în recuperare musculo-scheletală sau la sportivi.

LIPOLIFE - MAGNEZIU LIPOZOMAL – disponibil pe Obio.ro – suplimentele lipozomale sunt astăzi cele mai recomandate de către medici și terapeuți din lumea întreagă, datorită proprietăților speciale pe care acestea le prezintă. Vă recomand să citiți mai multe informații despre suplimentele lipozomale în articolul: SUPLIMENTELE LIPOZOMALE: CE ESTE DIFERIT ȘI CÂND SĂ LE ALEGEM?

B-Complex 100 mg 50 cps Secom – disponibil pe Plantum.ro – cu multiple recomandări, precum: anxietate, despresie, agitație, insomie, tulburări de memorie, anemie, căderea părului, afecțiuni ale pielii. Reglarea activității hormonale, creșterea imunității – vitaminele din complexul B fiind implicate în numeroase procese metabolice.

Melatonina și alte suplimente în tratamentul anxietății

Va recomandăm Melatonina 5mg 30cps Premium COSMOPHARM,  disponibilă pe Vegis.ro

Melatonina este un hormon secretat de glanda epifiză, având multiple efecte în organism. Este puternic antioxidant, protejează împotriva radicalilor liberi. Echilibrează nivelul hormonilor în organism, relaxează și îmbunătățește calitatea somnului, fiind recomandată celor care suferă de anumite tulburări neuro-psihice, de insomnie, de unele tulburări hormonale sau chiar de endometrioză.

GOLDNUTRITION POWER SLEEP – MELATONINA – disponibil pe Obio.ro - insomnie, anxietate și nevroze.

Foto articol: By marilyn barbone/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri